Operation Christmas Drop, A Christmas Prince 2, Holiday in the Wild

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Operation Christmas Drop, A Christmas Prince 2, Holiday in the Wild

Ugh! De 6 beste slechte Netflix-kerstfilms

|
|

Laatste update:

Een heerlijke kerstfilm hoeft niet altijd een 'goede' film te zijn. Tijdens de koudste dagen van het jaar is niets fijner dan lekker onder een warme deken wegkruipen met een mierzoete guilty pleasure. Wij hebben de 6 beste 'slechtste' kerstfilms van Netflix op een rijtje gezet.

1. The Knight Before Christmas

Hoe ver gaat een vrouw voor een vage vent met een Brits accent? Dat was een beetje hoe de cynicus in ons naar The Knight Before Christmas keek. Vanessa Hudgens Brooke valt voor de charmes van Josh Whitehouse's ridder Sir Cole, die letterlijk uit de middeleeuwen komt.

Als Brooke enig verstand had, liet ze een gekkie die claimt dat 'ie uit de middeleeuwen komt vér achter zich. Beetje eng enzo. Maar hè, het is een kerstfilm, het gaat hier om een knappe dude met een Brits accent én time travel bestaat. Ga er gewoon in mee. Niet te veel nadenken!

2. De A Christmas Prince-films

Laten we eerlijk zijn en er niet omheen draaien: de A Christmas Prince-films zijn gewoon Netflix' pogingen om Hallmark na te apen. Stroperige, voorspelbare B-films met een hete cast en een dromerig, too good to be true-verhaal in een haast magsiche winter wonderland-setting.

Iedere zichzelf respecterende filmcriticus zou 'm alleen al op basis van filmlogica geen voldoende moeten geven, maar het is toch smullen geblazen. Amber en Richard hebben iets wat we allemáál willen. Lekker een eind weg zwijmelen zonder veel na te hoeven denken.

3. Operation Christmas Drop 

In tegenstelling tot de andere kerstfilms op deze lijst is Operation Christmas Drop gebaseerd op een echt verhaal! De Amerikaanse luchtmacht speelt namelijk al jaren voor kerstman en dropt cadeautjes op de meest afgelegen eilanden. Dat zou voldoende moeten zijn voor een heerlijke feelgood film, maar toch wordt er nog een geforceerd liefdesverhaaltje aan toegevoegd.

Een zure minister wil geld besparen en stuurt een mooie topambtenaar (Kat Graham) op pad om de luchtmachtbasis te sluiten. Op het tropische eiland ontmoet zij een woest aantrekkelijke piloot (Alexander Ludwig) en... moeten we echt nog vertellen hoe dit afloopt? Deze film kijk je alleen voor de zonnige setting en het lekkere lijf van Ludwig. 

4. Holiday in the Wild

Jééétje, Holiday in the Wild doet niet eens z'n best om serieus genomen te worden. In de openingsminuten wordt Kate (Kristin Davis) out of the blue gedumpt door haar man na een huwelijk van 20 jaar en dus besluit ze om hun geplande Zambia-trip alléén te doen. Ze wordt daar verliefd op olifantenverzorger Derek, gespeeld door Rob Lowe.

En... nou ja, dat is het eigenlijk wel. Meer verhaal is er niet echt, maar hè, we zitten eens niet met kerst in New York én we krijgen bijna constant Rob Lowe in beeld. Alleen daarom al het kijken waard. Wat wil je nog meer, behalve een logisch verhaal, niet-geforceerde chemie en realistische plotwendingen?

5. Christmas Wedding Planner

Christmas Wedding Planner is als een smeulend vuilnisvuur dat steeds verder oplaait. Maar ja: je hebt altijd mensen die er op afkomen. Zo voel je je ook als je deze gestoorde, slechte en tikkie stomme romcom ziet. Als een ramptoerist. Het 'zo slecht dat het goed is'-gehalte is hoog.

Personages die de meest krankzinnige keuzes maken, karakters met de diepgang van een kartonnen doos, twee mensen die in één klap soulmates zijn terwijl ze elkaar de dag ervoor voorbij zouden lopen op straat én een lekker geforceerd kersttintje. Oh, heerlijk! Waar de film over gaat? Check de titel, die vertelt je al meer dan genoeg.

6. Holidate

Netflix romcom Holidate is met de hakken over de sloot enjoyable. Er zitten net genoeg leuke en oprecht grappige momenten in waardoor we er af en toe best van smullen, maar het geheel voelt nogal afgezaagd en cheesy. De cast, met onder meer Emma Roberts, doet z'n best. Toch kun je deze gerust met je mobieltje in de ene hand kijken en zo'n wegkijkfilm heb je af en toe ook gewoon nodig.

De film is daarnaast een prima handleiding om af te rekenen met zeurende familieleden. Zorg dat je tijdens de feestdagen een random date meeneemt en niemand zal meer klagen over je vrijgezellenstatus. Ben je toe aan betere kerstfilms op Netflix? Check dan deze lijst met de 20 beste kerstfilms van de streamingdienst en ja, daar zitten ook een paar guilty pleasures tussen. 

Lees verder