Pimpin daddy! De 10 meest uitgekotste muziekvideo’s om je over te bescheuren

Veronica Superguide logo
Pimpin daddy! De 10 meest uitgekotste muziekvideo’s om je over te bescheuren

Pimpin daddy! De 10 meest uitgekotste muziekvideo’s om je over te bescheuren

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Muziekvideo’s, oftewel, videoclips… Je hebt ze in alle gradaties. Maar het leuke is vooral dat de intentie altijd is om een supervette video te maken die de heldenstatus van een artiest een flinke boost geeft. En lukt dat totaal niet, dan geeft dat vaak een diep treurig (lees: hilarisch) effect. Smullen maar, van deze videoclips!

Survivor - Eye Of  The Tiger

Niets slechts over de cultstatus van dit liedje (Rocky!). Maar die clip, kunnen we het daar even over hebben? Een man in een leren jasje loopt over straat. En steeds meer onaantrekkelijke mannen met slecht verzorgd haar volgen hem in een V-formatie. Gaan ze naar een stenenbeurs? Een crypto-conventie? De Comic Con? 

Nee, het is een band en ze gaan het liedje spelen: Eye of the Tiger. De zanger blijkt met nog minder overtuiging te performen dan dat hij in V-formatie liep. Prestatie op zich. En dan staan ze ineens op een podium. Onduidelijkheid alom. Het totale gebrek aan charisma is heel erg bijzonder. 

Paris Hilton - Stars Are Blind

Paris Hilton heeft praktisch uitgevonden waar we nu allemaal nog last van hebben: de professionele celeb. Iemand die niets kan, maar zich profileert als de it-girl of boy. En het helpt natuurlijk om al die aandacht te kopen als je ouders barsten van het geld.

Paris Hilton trakteerde op ons haar liedje Stars Are Blind, wat één grote hersenloze egotrip op video is. Een soort teaser trailer voor haar sextape? We zijn gestopt met tellen hoe vaak ze met haar lichaam wulps tegen de man of een ander object glijdt. Zullen we deze regel maken? Als Britney Spears een Oscar wint, mag Paris Hilton weer een liedje uitbrengen. 

Daniel Bedingfield - ‘If You’re Not The One’

Oh lordy, werkelijk alle clichés van ‘man zingt gevoelig liedje’ zitten hier in. Let maar op:
  • Achtergrond van samenpakkend wolkendek, check
  • Close up van serieus in de camera kijkende man, check
  • Wapperende blouse, check
  • Val op de knieën uit pure wanhoop (van Daniel én van de kijker), check
  • Armen en hoofd naar achter werpen in semi-geile slomo (zoooo gejat van Take That), check
  • Kutlied, check!

Bingo! Wat hebben we gewonnen?

The Ting-Tings - Hang It Up

Soms is het gewoon compleet onduidelijk waarom… Waarom staan The Ting Tings hier op een skatepark tussen de stuntelende skaters? is het de manager die een jeugdig imago wilde? Was de echte locatie dubbel geboekt? Serieus mensen: Wat doen die twee daar?

Als er dan ook nog sumo-zwaarden tevoorschin worden getrokken vraag je je af wat de makers gerookt hebben. Zó maak je een goed zwaardgevecht. oké? Het zal allemaal wel een metafoor zijn, maar het is dusdanig saai in beeld gebracht dat we dit eerlijk gezegd gewoon een metafoor voor kansloos vinden. 

Sisqo - Unleash the Dragon

Het idee is dat Sisqo op een balkon staat te dansen voor een enorme groep mensen (overigens zo hoog dat die het nooit zouden kunnen zien) en dan komt er een enorme dinosaurus de boel verstoren. Als je dacht dat Jurrasic Games beroerd was… Ontmoet Sisqo en zijn enorme ego.

Want wat doe je als een dinosaurus je gig verstoord? Sisqo, de held die hij is, doet een handstand op de dino (logisch) en redt vervolgens een vrouw die een lantaarnpaal op haar been heeft gekregen. Vervelend als dat gebeurt. Sisqo roept nog even ‘you want a piece of me!?’ naar de dino en de rest is te gênant om te vertellen.

Les geleerd: wie een dino of draak in z’n clip wil, moet het budget hebben om een echt goede te maken, dat heeft GOT ons geleerd (er is een keversoort vernoemd naar de draken uit GOT, wist je dat?)

Supersister - Coffee

Onduidelijk wie ze proberen te overtuigen met hun verhaallijntje waarin de dames een soort gesjeesde zakenvrouwen zijn. Op een jacht aan een tafel  zitten met een stapel papieren maakt nog geen overtuigende vertolking van 'business bitch'. En je kan een kat op schoot hebben, maar dan ben je nog niet de Don

En dan is er nog de tekst: ‘I like my man, like I like my coffee…’ Goed, hoe beantwoord je die? ‘Hot, strong and bl…’ Nee, hebben de dames gedacht, we gooien het gewoon over een andere boeg. En zo hoor je opeens: ‘Hot, strong and sweet like toffee’. Pardon??? 

Huey Lewis And The News - Hip To Be Square

Deze video is serieus alleen interessant voor mensen die graag in neusgaten kijken of poëzie zien in poriën. De camera gaat veels te dichtbij. Het is irritant, lelijk en bovenal: we hoeven je neusgaten niet te zien gast! Het is creepy! Dit is zo’n type die bij je first date aan komt zetten en die dan blijft appen als je niet direct antwoord (hij lijkt overigens wel de uitvinder de van de selfie-stick!)

Akon - Lonely

De chipmunks die je eenzaamheid bezingen, dat was al gewaagd. Akon staat in deze slechte muziekvideo moederziel alleen op een podium, loopt eenzaam over straat, zit alleen op een bankje, alleen in de regen… Ja Akon, we snapten het al. Oh, en daar heb je de vriendin die haar koffer pakt en vertrekt. Super eenzaam ben je. Ja, ja, ja. 

Another Level - Freak Me

De mannen gaan naar da club… Met de lift naar da club, door de gang naar de club, waar iedereen aan het chillen is in da club. Wat doet die hond daar in da club? Gewoon lekker underground blaffen in da club. Ga je sensueel lang aanstaren in da club, aparte bril op je bakkus in da club...

Wat cool moet overkomen geeft het geheel vooral een hoog creep-gehalte. Deze clip is meer dan een toffe muziekvideo een waarschuwing dat je je drankje niet al te lang uit het zicht moet laten. En in je nachtmerries sta je met dit soort glijers in één lift en loopt 'ie vast. 

U2 - Numb

In deze video lijkt het alsof The Edge een weddenschap heeft verloren en dit nu moet bekopen met een lullige hoofdrol in een niks zeggende videoclip. We zien wel vaker ongemakkelijke dingen, maar voeten in je gezicht, afgelikt worden en een veter om je toeter, en dat onder een druppende kraan, dat gaat wel heel ver. 

Lees verder