Opa’s en oma’s aan de top: de leukste oudjes op tv

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opa’s en oma’s aan de top: de leukste oudjes op tv

Opa’s en oma’s aan de top: de leukste oudjes op tv

|
|

Laatste update:

Wie afgelopen vrijdag naar The Voice Senior keek, kon er niet omheen: de 65-plussers hadden humor, schaamden zich helemaal nergens voor én zeiden gewoon waar het op stond. Tijd dus om eens te kijken naar de allerleukste en grappigste oudjes op tv (en dat zijn er heel veel).

Twerkende Hansje

We beginnen met een ode aan Hansje Ravestein. Deze vrolijke dame op leeftijd viel in de eerste aflevering van The Voice Senior vooral op door haar dansmoves. Ze moet het namelijk niet zo hebben van haar zangkunsten (niemand draaide om). Regelmatig gooide ze haar benen in de lucht en ook beheerst Hansje de modern kunst van het twerken. 

bekijk ook het fantastische optreden van soul-held Jimi.     

Mand!

Het is inmiddels een echte klassieker: meneer Ben Strik, a.k.a. meneer mand. Maxim Hartman was voor Omroep Maxim op bezoek bij de antiekverzamelaar die wilde vertellen over zijn superspeciaal mandje van Tichelaar. Maxim had echter niets aan de teksten van meneer Strik en eiste dat hij het iets korter moest houden. De rest is geschiedenis.

House-opa Johan

Deze bejaarde verstaat de klanken van techno als een baas. 'House-opa' Johan de Vries is, ondanks zijn 85 jaar (!), namelijk nog altijd te vinden op menig dansvloer. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Vorig jaar gaf hij in RTL Late Night nog een voorproefje. 

Mondharmonica-meneer

Dirk, toen 74 jaar oud, liet zich door RTV Rijnmond verleiden tot een harmonica-show. Want harmonica spelen, dat kan Dirk als de beste. Hij blaast het Feyenoord-lied Hand in Hand, of eigenlijk: hij doet een poging. Een hoestbui verpest Dirks prachtige klanken maar hij zet stug door. Respect!    

Antje en Hyves

Natuurlijk vonden we het allemaal verschrikkelijk toen Hyves er in 2013 de brui aan gaf maar voor oma Antje kwam de klap nóg harder aan. Hoe moest ze nu contact houden met haar vriendinnen? Antjes sociale leven stond nogal op instorten, totdat de helden van Man Bijt Hond opeens met haar Hyves-vriendinnen aan de deur stonden.    

Hahahaha-Huug

Erger jij je wel eens aan het gelach van je vriend of vriendin? Het kan in ieder geval altijd erger. Voor de vrouw van Huug was hij een wandelende nachtmerrie die maar bleef doorgaan. Ze kon haar man, die na een heup-operatie niet meer kon stoppen met lachen (iets teveel narcose?), niet meer luchten of zien. Arme vrouw. 

'Kan mij dat verrotten!'

Hadden we al gezegd dat opa's en oma's geen blad voor de mond nemen? Kijk maar naar deze Rotterdamse dame die mot krijgt met een duif. Ze pakt een bezem en geeft de vogel een paar flinke meppen. Hoe het arme beestje dit overleefde, vragen wij ons nog steeds af. Oma zit er in ieder geval niet mee en sluit af met de legendarische woorden: "Kan mij dat verotten!"     

Lees verder