Oeps, foutje! 10 celebs die ten onrechte werden doodverklaard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oeps, foutje! 10 celebs die ten onrechte werden doodverklaard

Oeps, foutje! 10 celebs die ten onrechte werden doodverklaard

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Recent ging er een schokgolf door Nederland toen we héél even dachten dat Ernst en Bobbie-acteur Gert-Jan van den Ende dood was. Bleek allemaal nep te zijn, gelukkig. Hier 10 celebs die hetzelfde meemaakten!

1. Bobbie

Laten we eerst nog even terugblikken op dat pijnlijke bericht over Gert-Jan, aka Bobbie. Kijk maar eens wat voor verdrietig bericht er op de Facebookpagina Fox Kids and Jetix verscheen:

Oeps, foutje! 10 celebs die ten onrechte werden doodverklaard

Onzin! De redacteur die dit zielig stukje neptekst tikte, is er door de beheerders keihard uitgegooid. En terecht.

2. Macaulay Culkin

Een fake news-website (zo bleek later) plaatste eind 2014 een verontrustend artikel: ‘Macaulay Culkin Found Dead at Age 34’. Bullshit, uiteraard. Het nep-artikel sprak zogenaamd een buurvrouw van Culkin en voerde een nep-agent van het Manhattan Police Department op als bron. Slechte poging!

Toch trapte er nog best wat media in deze val. Macaulay zelf – die inmiddels eigenlijk anders heet -kon er wel om lachen en gooide een geruststellende foto online. Nee hoor, hij leeft nog gewoon, en toert met zijn band Pizza Underground!

3. Sylvester Stallone

Sly liet ons wel vaker huilen. Laatst nog, toen hij in een emotionele video afscheid nam van Rocky. We barstten ook bijna in tranen uit toen een hoax uit 2016 opeens weer in een geüpdatete versie opdook. Prostaatkanker beroofde Stallone van het leven.

Helemaal niet waar, reageerde een pissige Stallone op instagram onder een inmiddels verwijderde foto. “Negeer deze onzin alsjeblieft”, zo riep hij.

4. Rowan Atkinson

Een mislukte auto-stunt werd Mr. Bean en Johnny English-acteur Rowan Atkinson fataal, zo deed een virusverspreidende hoax ons in 2018 geloven. Het zou zelfs op beeld staan! Maar… als je op het filmpje klikte, kwam je in een virus-cyclus terecht. Atkinson kreeg al drie keer te maken met een nep-dood.

5. Jackie Chan

Het is al bloedirritant als je als celeb één keer zo’n hoax meemaakt. Jackie Chan overkwam het twee keer. De laatste keer, in 2016, zou hij na een auto-ongeluk in Queensland (Australië) zijn overleden.

Oeps, foutje! 10 celebs die ten onrechte werden doodverklaard

In 2013 ging hij ook al hemelen na hetzelfde auto-ongeluk, zo werd het toen ook al massaal gedeeld op vooral Chinese social media-platformen. Toen voelde hij zich nog genoodzaakt om te reageren. Kijk maar naar die foto hierboven!

6. Henry Cavill

Mr Superman – die mogelijk toch niet vertrekt als de DC-superheld – kreeg vorig jaar te horen dat hij niet meer bij ons is. Hoe dan?!

Nou, blijkbaar vond iemand het nodig om hem op Wikipedia de dood in te schrijven. Hij reageerde vrijwel meteen door zijn fans op insta te trakteren op een foto van ‘de snor’ himself.  

7. Michael J. Fox

Het Back to the Future-icoon zou óók vorig jaar zijn overleden. Ook hier plaatste een nep-site het doodsbericht. Fox zou naar het ziekenhuis moeten na een longontsteking (als gevolg van zijn Parkinsons) en zou daar zijn overleden.

Fans begonnen steeds meer in het bericht te geloven. Michael postte al een paar weken niets meer op twitter! Opeens verscheen daar, twee dagen na zijn ‘dood’, een nieuwe foto met daarop zijn familie. Gelukkig maar, niets aan de hand!

8. Mark Hamill

‘BREAKING: Mark Hamill, actor who played Luke Skywalker, dies at 65’ Dit slingerde een twitteracount van Huffington Post online. Huh?

Zoals je in Hamills eigen tweet kan zien, neemt hij zijn ‘dood’ op de hak. Het bleek om een verzonnen verhaal te gaan van iemand die een nep-twitteraccount rond de Huffington Post maakte. Luke is in The Last Jedi al doodgegaan dus om Hamill nu óók al te verliezen…

9. Russel Crowe

Gladiator-baas Russel Crowe zag in juni 2010 opeens berichten voorbijkomen dat hij doodging na een fatale val van een of andere berg in Oostenrijk.

Het gaf ‘m wél de kans om eens lekker uit te halen naar de media. “The media are never wrong”, grapte hij. De afsluiter is ook lekker vals. “G’Bye.”

10. Adam Sandler

Cultkomiek Adam Sandler werd in 2017 het slachtoffer van LinkBeef, een fake news-groep die al meerdere celebs liet hemelen. Deze was erg nasty: ze ‘lieten’ Sandler zelfmoord plegen, haalde er een écht politiedepartement bij als bron en ‘spraken’ zijn vrouw Jackie, die een ‘gebroken hart’ had. Uiteraard klopt het allemaal niet, maar dat maakt het niet minder pijnlijk.

Lees verder