Alexa & Katie, seizoen 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alexa & Katie, seizoen 1

Komt er een Alexa & Katie seizoen 5?

|
|

Laatste update:

De Amerikaanse jeugdserie Alexa & Katie kwam, zag en pakte ons allemaal in. We leefden vier seizoenen mee met de beste vriendinnen die moesten dealen met kanker, het hectische schoolleven en jongens. Maar komt daar ook een vijfde seizoen bij?

1. Waar gaat Alexa & Katie over?

Zoals de titel al doet vermoeden, draait de serie om... juist, Alexa Mendoza (Paris Berelc) en Katie Cooper (Isabel May). Deze twee meiden kijken in seizoen één uit naar hun allereerste jaar op de middelbare school. Eindelijk tijd voor lang leve de lol, jongens, feestjes en alles wat er bij komt kijken... althans dat was waar ze op hoopte. Helaas bleek de realiteit minder rooskleurig. Alexa moet namelijk dealen met kanker. Samen met haar beste vriendin zet ze alles op alles om de ziekte te overwinnen, maar dit zorgt er wel voor dat ze op school buiten de boot vallen.

Komt er een Alexa & Katie seizoen 5?

2. De rest van de seizoenen

We willen natuurlijk niet al teveel spoilers weggeven, mocht je de reeks nog niet hebben gezien. Maar net als de karakters draait ook deze serie om meer dan alleen kanker. Alexa genas namelijk al in het tweede seizoen van die rotziekte. Eind goed, al goed, zou je denken? Nee, dat was ijdele hoop. Dit bleek pas het startschot voor heel wat meer avonturen... inclusief jongens, de zorgen om de toekomst en hun vriendschap die onder druk kwam te staan. Genoeg drama om weer twee seizoenen te vullen! 

Alexa & Katie liepen trouwens al op de zaken vooruit, zo zien we op deze foto uit het eerste seizoen: Mondkapjes, everywhere! 

Komt er een Alexa & Katie seizoen 5?

3. Komt er een vijfde seizoen?

Dit klonk vast allemaal leuk en aardig, maar je hebt geklikt voor die ene vraag: komt er nog een seizoen vijf? We zullen de pleister snel van de wond trekken: nee, helaas niet! Hoe verdrietig het voor de fans ook is, het nieuwtje komt niet helemaal uit de lucht vallen. Al bij de aankondiging dat er een vierde seizoen zou komen, bereidde Netflix ons er al op voor dat er hierna een einde kwam aan de avonturen van de bff's. En daar is helaas geen verandering in gekomen.

Komt er een Alexa & Katie seizoen 5?

4. Waarom stopt de reeks?

Het blijft natuurlijk slechts bij speculeren over waarom Netflix de stekker uit een succesvolle serie trekt, maar bij Alexia & Katie is het wel in te vullen. De grootste reden is dat de middelbareschooltijd van de dames er op zit. De pubers gaan ieder de vrijheid tegemoet en de kijkers kunnen zelf invullen hoe die tijd gaat verlopen. Deze conclusie trekken we uit een eerdere uitspraak van producer Brian Yorkey: "Het voelde alsof we deze personages naar hun diploma-uitreiking brachten. Dit voelde daarom ook als het logische eindpunt." 

Komt er een Alexa & Katie seizoen 5?

Daarnaast kan het ook zijn dat Netflix geen toegevoegde waarde meer zag in een vervolg. De streamingdienst staat er namelijk om bekend om er na drie seizoenen een einde aan te breien, zoals we ook zagen bij series Bloodline, Narcos, A Series of Unfortunate Events en meer. Nu denk je misschien: maar dit was toch seizoen 4? Nou, niet helemaal. Netflix knipte het laatste seizoen in tweeën, waardoor het lijkt dat we nu wachten op seizoen 5... terwijl het dus officieel seizoen 4 is. 

En daar komt dus direct reden nummer twee: Netflix erkent dat een serie na drie seizoenen eigenlijk geen nieuwe abonnees oplevert. Er is dus geen reden voor het netwerk om erin te blijven investeren. Ze focussen zich dan liever op andere series, films of sitcoms, zoals de titels in dit rijtje!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Wat zeggen de castleden erover?

Wat de reden ook is, de hoofdrolspelers kijken terug op een waardevol moment in hun carrière. Isabel May is dankbaar voor alles wat ze als Katie heeft mogen doen. "Ik ben zo trots op dit laatste seizoen en voor altijd dankbaar dat ik het geluk heb gehad om het verhaal van Alexa en Katie te helpen vertellen. Het is een liefdevol afscheid."

Dat laatste is duidelijk te zien op de onderstaande kiekjes.

6. Wat gaan de actrices nu doen?

Ben je na het zien van deze reeks helemaal verknocht aan de hoofdrolspelers? Geen paniek, ze blijven gewoon acteren! Paris Berelc (Alexa) dook dit jaar al op in de TV-Serie The Crew en is nu druk met de opnames voor de gamecomedy 1UP, waarin ze samen met Elliot Page de hoofdrol vertolkt. Haar collega Isabel May (Katie) was vorig jaar nog te zien in de Amerikaanse actiethrillerfilm Run Hide Fight en draait nu de films The Moon & Back en I Want You Back. Je hoeft ze dus zeker niet te missen!

Komt er een Alexa & Katie seizoen 5?

De 39 afleveringen van Alexa & Katie zijn te zien via Netflix.

Lees verder