5 klassieke hitseries die je nu kan bingen

SEX AND THE CITY: THE MOVIE (2008) - SARAH JESSICA PARKER - CYNTHIA NIXON - KRISTIN DAVIS - KIM CATTRALL.
© DARREN STAR PROD./HBO FILMS/NEW LINE CINEMA / BLANKENHORN, CRAIG / Album

Tijdens de zomermaanden is het komkommertijd en verschijnt er weinig nieuws op tv. Als we dan toch naar herhalingen moeten kijken, bingen we liever onze favoriete series van vroeger! Deze oude topseries zijn nu op de streamingdiensten te zien.

5. Seinfeld

Seinfeld, de serie die eigenlijk nergens over gaat. Toch wist de sitcom het negen seizoenen lang met meer dan dertig miljoen kijkers aan de buis gekluisterd vol te houden. Ondanks dat de avonturen van Jerry Seinfeld en zijn vrienden vrijwel nergens over gingen, konden veel mensen zich identificeren met wat zij meemaken. Want hoe vertel je op een nette manier dat iemand een lelijke baby heeft? En wat doe je als een bevriend stel elkaar een kleffe bijnaam geeft?

Alle seizoenen van Seinfeld zijn te zien op Netflix.

 

4. The Office

The Office is een Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse hitserie. Waar de meeste remakes een slap aftreksel zijn, is The Office een schot in de roos. De hilarische serie volgt een groep collega’s van een papierbedrijf in Pennsylvania. Met figuren als de onvolwassen manager Michael Scott, die liever plezier maakt dan werkt, en de humorloze Dwight Schrute, die zichzelf véél te serieus neemt, weet je dat het lachen wordt. Kun je nou echt geen afscheid nemen van de medewerkers van Dunder Mifflin, dan hebben we goed nieuws voor je: De serie krijgt waarschijnlijk een reboot!

Alle seizoenen van The Office zijn te zien op Netflix.

 

3. The Nanny

In het catchy introliedje wordt het verhaal van Fran Fine kort verteld. Nadat ze ontslagen wordt bij de bruidswinkel van haar vriend, gaat ze langs de deur om make-up te verkopen. Wanneer ze bij de familie Sheffield aankomt, weet ze zich naar binnen te praten als nanny. Ze zet het hele huis op stelten en brengt het uit elkaar gegroeide gezin weer bij elkaar. Dat Fran en Mr. Sheffield absolute tegenpolen zijn, maakt deze serie zo hilarisch. Fran is luidruchtig en heeft absoluut geen filter, terwijl Mr Sheffield juist heel formeel is, zelfs met zijn kinderen.  Kan je nou echt geen genoeg krijgen van Fran Fine? Binnenkort komt er een musical over de serie op Broadway! 

Alle seizoenen van The Nanny zijn te zien op Videoland.

2. Friends

De sitcom der sitcoms volgt het leven van zes vrienden in hartje New York. Als ze niet in hun inmiddels iconische appartement zitten, kun je ze bij de even iconische koffiezaak Central Perk vinden. de vriendengroep wordt in het dagelijkse leven gevolgd en ze maken altijd de gekste dingen mee. Friends is nog steeds een hit en toen Netflix de uitzendrechten verloor, was dat een groot drama voor de streamingdienst. Ook Hollywoodsterren waren fan van de serie en doken op in iconische bijrollen. Brad Pitt was te zien als een aartsvijand van Rachel en Bruce Willis speelde de strenge vader van Ross’ jonge vriendin. Alle afleveringen al gezien en nog niet genoeg gehad van deze fantastische acteurs? Check dan de beste films met de Friends-acteurs!

Alle seizoenen van Friends zijn te zien op HBO Max. Op de streamingdienst vind je ook de reünie. 

 

1. Sex and the City

De huur betalen of een nieuw paar Manolo Blahniks? Dit is het maandelijkse dilemma van Carrie Bradshaw, columniste bij The New York Star. Samen met vriendinnen Samantha Jones, Charlotte York en Miranda Hobbes verslinden ze man na man op zoek naar de ware. Wat de serie zo iconisch maakt is dat het een glamourfantasie is van het volwassen leven: prachtige outfits, knappe mannen en elke dag cocktails met je vriendinnen. Al dat en amper hoeven werken! Tussen het luieren door worden er ook diepgaande gesprekken gevoerd en heel wat taboes doorbroken. 

Alle seizoenen van Sex and the City zijn te zien op HBO Max. Op de streamingdienst vind je ook de twee films en de spin-off And Just Like That…

 

Heb je als een échte binger alles al gezien? Niet getreurd! Wij hebben ook de top 10 films op Netflix én de beste films op HBO Max bij elkaar gezocht.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.