Kate Hudson wordt 40! Haar 5 Beste en 5 Slechtste films op een rijtje

Veronica Superguide logo
Kate Hudson wordt 40! Haar 5 Beste en 5 Slechtste films op een rijtje

Kate Hudson wordt 40! Haar 5 Beste en 5 Slechtste films op een rijtje

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na haar doorbraak met Almost Famous leek Kate Hudson een gouden toekomst als actrice tegemoet te gaan. En dan had ze ook nog de mazzel dat ze als dochter van Goldie Hawn en stiefdochter van Kurt Russell van kinds af aan al ‘Hollywood royalty’ was. Toch is deze frêle blondine nooit zo'n grote ster geworden als ze misschien had kunnen zijn, omdat ze iets te vaak ja zei tegen duffe romcoms.

De Beste Vijf Films:

5 - How to lose a guy in 10 days (2003)

Oké, wij zijn de eersten om toe te geven dat deze komedie bepaald geen meesterwerkje was, maar als je een lijstje met Kate Hudson-films doet, dan moet er toch ook minstens één romcom tussen de Beste Vijf zitten? Wat dat betreft geldt hier de regel “In het Land der Blinden is één oog koning” en krijgt het vileine How to lose a guy in 10 days nog net een plekje in de Top Vijf.

4 - About Adam (2000)

Ook al kennen we Kate pas sind Almost Famous die hier in 2001 uitkwam, toch maakte ze vlak daarvoor al deze redelijk ontvangen komedie over een serveerster die een foute vent ontmoet. Hoe fout? Wel, zo fout dat hij niet alleen haar, maar ook haar twee zussen én de vriendin van haar broer probeert te verleiden. Dat klinkt wel zo ontzettend in het straatje van zowat elke willekeurige Young Adult-serie op Netflix dat het ons verbaast dat er nog geen remake van is aangekondigd.

3 - Marshall (2017)

Kate heeft slechts een bijrol in deze biopic over advocaat Thurgood Marshall, die als eerste donkere Amerikaan een plek wist te bemachtigen aan het Amerikaanse Hooggerechtshof. Maar wie vijf goed ontvangen films met Kate Hudson zoekt, die is al snel op films aangewezen waar zij slechts bijrollen in vervult, check haar Rotten Tomatoes-filmografie maar. Deze film heeft hier de bioscopen niet eens gehaald, en dat terwijl hoofdrolspeler Chadwick Boseman rond dezelfde tijd hotter dan hot werd met zijn doorbraakrol als Marvel’s Black Panther.

2 - Deepwater Horizon (2016)

Ook al speelt Kate in dit Mark Wahlberg-vehikel eveneens slechts een bijrol, toch is het één van de best ontvangen films waar ze in heeft meegespeeld. En dat terwijl het eigenlijk gewoon de zoveelste Marky Mark-film is met een waargebeurd verhaal over Amerikaanse helden, dit keer op een booreiland.

1 - Almost Famous (2000)

Ja duh, welke film hadden jullie hier anders verwacht? In deze moderne klassieker is Kate zowaar ontroerend en ontwapend in haar rol als groupie Penny Lane, terwijl er eigenlijk toch wel heel weinig vertederends is aan een vrouw die met zoveel mogelijk muzikanten naar bed gaat. Je zou denken dat Kate na deze film de rockers wel links zou laten liggen, maar het tegendeel is het geval: eerst was zij van 2000 tot 2007 zeven jaar getrouwd met (inmiddels voormalig) Black Crowes-zanger Chris Robinson, waarna zij van 2011 tot 2014 verloofd was met Muse-frontman Matthew Bellamy. Sinds eind 2016 is zij samen met ene Danny Fujikawa, opnieuw een muzikant.

De Slechtste Vijf Films:

5 - Raising Helen (2004)

Nu komen we natuurlijk in het territorium van de Foute Romcoms! De eerste van het rijtje is Raising Helen, dat op Rotten Tomatoes omschreven wordt als “shallow and formulaic as a sitcom”. Met regisseur Garry Marshall werkte Kate later weer samen, en het resultaat daarvan staat verderop in dit lijstje.

4 - My Best Friend’s Girl (2008)

In deze flauwe komedie vraagt een jongen aan zijn beste vriend om zijn ex mee uit te nemen, in de hoop dat zij daardoor weer bewondering voor hem krijgt. Niet alleen kreeg Kate voor deze romcom een Razzie-nominatie als slechtste actrice, ook werd zij in hetzelfde jaar in diezelfde categorie genomineerd voor de volgende film:

3 - Fool's Gold (2008)

Uit de tijd dat Matthew McConaughey nog vooral films maakte in zijn afgetrainde blote bast staat Fool’s Gold bekend als één van zijn meest shirtloze films. Kate is op haar beurt veelvuldig in bikini te zien. Je kunt zien wat de producenten van plan waren: de sterren van How to lose a guy in 10 days opnieuw bij elkaar, met nog minder kleren aan. Dat moet wel een hit worden! Nou, niet dus.

2 - Bride Wars (2009)

Na twee van zulke slecht ontvangen films in één jaar zou je misschien denken dat Kate het roer om zou gooien, en wat minder romcoms zou doen. Nee hoor, niets daarvan: het jaar erop was ze gewoon weer te zien in Bride Wars.

1 – Mother’s Day (2016)

Na het succes van Valentine’s Day en New Year’s Eve ging regisseur Garry Marshall nog even schaamteloos door met voortborduren op de succesformule met films over speciale dagen, en zo was het de beurt aan Moedersdag.  Deze film werd door critici nog harder afgefikt dan de twee voorgangers, en leverde Kate een Razzie-nominatie voor Slechtste Vrouwelijke Bijrol op.

Lees verder