Daniel Craig en Rachel Weisz in Dream House

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daniel Craig en Rachel Weisz in Dream House

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Romy van Krieken

Je kunt in deze films nog zo’n leuk huis vinden en kopen; het blijft de vraag wie je naast je krijgt - of wat er al in die woning rondwaart….

1. The Amityville Horror

Hoe lekker goedkoop een huis daardoor ook is; wij zouden nooit overwegen om een stulpje te kopen waar ooit een brute moord is gepleegd. Het echtpaar Lutz (Ryan Reynolds en Melissa George) heeft daar minder moeite mee en trekt met drie kinderen in het mooie – ja, dat dan weer wel - oude huis. Wij krijgen echter al snel gelijk, want paps komt onder invloed van een duistere kracht en gaat met een bijl achter zijn bloedjes aan. Onze enige troost: Ryan trekt wel eerst even zijn shirt uit tegen de bloedspetters…

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

2. Dream House

We zijn gewend dat enge verhalen zich afspelen in afgelegen landhuizen, maar een woonwijk met buren en zo klinkt toch veilig? Niet dus. Een gesjeesde yup (Daniel Craig) geeft zijn baan op om meer bij zijn gezin te zijn, maar in plaats van gezellig samen op de bank te kruipen, zien de kids een enge man, duiken tieners in de kelder op en neemt de politie hen niet serieus. Kortom: er is iets niet pluis in huis. Craig overtuigt niet helemaal als onbeholpen huisvader (hij is potdomme James Bond!) maar zijn chemie met Rachel Weisz is duidelijk. Geen wonder dat ze hun eigen gezin begonnen – hopelijk in een minder enge woning.

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

3. Duplex

Een jong stel (Drew Barrymore en Ben Stiller) is dolblij als ze eindelijk een betaalbaar huis kunnen kopen. Op de bovenste verdieping zit nog een huurder maar die dame is stokoud dus hoe veel last kun je daar van hebben? Nou, heel veel! Dat besje is een regelrechte helleveeg die er alles aan doet om het woongenot van haar onderburen te verpesten. Ze zet haar tv-volume op elf, oefent met haar brassband, klopt continu aan voor triviale dingen en als het stel over haar wil klagen bij de politie, blijkt dat oudje daar al over hen te hebben geklaagd – en iedereen gelooft dat ‘lieve’ oude dametje… Waar is Mr. Frank Visser als je hem nodig hebt? 

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

4. Fright Night

Menigeen zou het helemaal niet erg vinden om Colin Farrell naast zich te krijgen – zeker niet als hij voortdurend rondloopt in zijn onderhemd. Jane (Toni Collette) stelt deze Jerry dan ook enthousiast voor aan zoon Charley (Anton Yelchin). Die knul is echter nerdy genoeg om een vampier te herkennen - en daar weinig tegen te kunnen doen. Zijn beste vriend is het eerste slachtoffer van Jerry, die daarna de hele buurt af gaat. Niemand gelooft Charley, zodat zijn buurman ook nog even zijn huis in de fik zet. Scenariste Marti Noxon deed duidelijk niet voor niets jaren ervaring op bij de tv-serie Buffy the Vampire Slayer.

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

5. House on Haunted Hill

Een excentrieke pretparkeigenaar (Geoffrey Rush) organiseert een verjaardagsfeestje voor zijn vrouw (Famke Janssen) en nodigt vijf gasten uit om te komen logeren. Dat klinkt best gezellig – tot hij een miljoen dollar per gast klaarlegt voor degenen die de nacht overleven…. Dan weten wij genoeg, maar in (griezel)films zijn mensen te dom om te poepen of weg te rennen. Ze hebben ook weinig keuze, want het alarmsysteem krijgt het in z’n bol en sluit het huis hermetisch af. Dan blijkt dat hier ooit honderden psychiatrische patiënten zijn verbrand, die er sindsdien rondwaren. Ze doen meer dan spoken, want de ene gast dumpen ze in een tank vol bloed, terwijl de andere kennismaakt met een scherpe zaag…

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

6. Lemony Snicket’s a Series of Unfortunate Events

Drie kinderen verliezen hun ouders en verkassen naar een reeks huizen die geen van alle het keurmerk voor ‘Veilig Wonen’ krijgen. Graaf Olaf (Jim Carrey) woont in een krottig landhuis waar hij de kinderen compleet onderdrukt, oom Montgomery (Billy Connolly) heeft een huis vol slangen, en tante Josephine (Meryl Streep) woont boven een gevaarlijke klif. Zowel oom als tante worden door Olaf vermoord, die daarna de drie weesjes weer in huis krijgt, waar hij dreigt de kleinste vermoorden als de oudste niet met hem trouwt. Wie nog meer ellendige locaties zoekt, kan terecht bij de dertien boeken en de Netflix-serie.

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

7. The Money Pit

Ook al moet je op stel en sprong een nieuwe woning vinden; lees altijd de kleine lettertjes! Walter (Tom Hanks) en Anna (Shelley Long) doen dat helaas niet en kopen een huis dat zo goedkoop is, dat bij ons allerlei alarmbellen afgaan. Dat de bezichtiging plaatsvindt bij kaarslicht lijkt ons al een duidelijke hint…. En inderdaad: niets deugt, zodat er regelmatig delen van het huis instorten of afbreken: de voordeur komt uit de muur, de trap stort in elkaar, het bad zakt door de vloer, de riolering is verstopt en er woont een wasbeer in de lift. Hanks speelde vaker personages die op ‘onhandige’ plekken komen te wonen, zoals een onbewoond eiland in Castaway en moordende buren in The ‘Burbs.

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

8. Poltergeist

“They’re here!” Gezien alle interactieve gadgets als Siri en Alexa zouden we nu misschien minder vreemd op kijken van een kind dat tegen de televisie gaat praten. Maar de vijfjarige Carol Anne (Heather O’Rourke) doet dat terwijl er geen uitzending is, en als antwoord komt er een enge witte hand UIT DE TV! Binnen de kortste keren worden zij, haar ouders, broer en zus belaagd door angstaanjagende geesten en paranormale verschijnselen. Het begint klein: bestek buigt krom, glazen breken spontaan, meubels verplaatsen zichzelf. Maar het wordt steeds enger: de boom in de tuin grijpt een kind en Carol Anne wordt de televisie in gezogen. Uiteindelijk bedachten die klopgeesten genoeg ellende voor nog twee films.

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

9. Rosemary’s Baby

Een goede buur is beter dan een verre vriend, maar als de buren slecht zijn, is een vriend verrekte handig. Dat ontdekt Rosemary (Mia Farrow) nadat zij en haar man Guy (John Cassavetes) bevriend zijn geraakt met de buren. Rosemary droomt dat ze wordt verkracht door de duivel en Guy zegt daarna doodleuk dat hij seks met haar had terwijl ze sliep. Wij zouden voor minder een scheiding aanvragen, maar ze is blij dat ze nu zwanger is. Nou ja; totdat ze gruwelijke buikpijn krijgt en griezelig veel afvalt. En het vermoeden krijgt dat haar man en de buren de duivel vereren... Roman Polanski’s Amerikaanse debuut kreeg niet meteen een vervolg omdat zijn zwangere vrouw Sharon Tate bruut werd vermoord.

NOPE! In deze 9 filmlocaties wil je absoluut niet wonen

Wil je nog meer griezelen? Bekijk dan deze tien horrorfilms op Netflix. Als dat nog niet voldoende is, weet ook de nieuwe horrorserie Them een verhuizing te veranderen in een ware nachtmerrie

Lees verder