Miami Vice

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Miami Vice

Hoe is het nu met de Miami Vice-acteurs?

|
|

Laatste update:

In de serie Mayans M.C. herkennen we politiechef Castillo uit Miami Vice, waardoor een mens zich meteen afvraagt: wat is er met die acteurs gebeurd?

 

1. Edward James Olmos

Politiechef Martin Castillo was het type ‘streng maar rechtvaardig’, die daarmee de groep rechercheurs in de hand moest zien te houden.

Edward James Olmos zit nu in Mayans M.C., scoorde een Oscarnominatie met Stand and Deliver, veroverde de geekmarkt als Adama in de scifi-serie Battlestar Galactica, speelde de enge professor Gellar in Dexter en met zijn optreden in Agents of S.H.I.E.L.D. heeft hij ook al een plek in de Marvel-stal te pakken. Dat doen zijn Miami Vice-collega’s hem geen van allen na - niet eens een beetje.

2. Don Johnson

Rechercheur Sonny Crockett was de bink van de serie, met alligator Elvis als huisdier en een hang naar snelle auto’s en dito vrouwen.

Don Johnson scoorde een Golden Globe met de rol en bepaalde een tijd het modebeeld van de jaren tachtig. Zijn enige andere successen waren de titelrol in de nineties-serie Nash Bridges en een hit met het nummer Heartbeat. Daarna werd het steeds stiller, maar net toen het erop leek dat hij voortaan door het leven zou gaan als ‘de vader van Dakota’, dook hij op in Django Unchained en Knives Out.

3. Philip Michael Thomas

Rechercheur Rico Tubbs was de vaste partner en beste vriend van Crockett, met iets meer bling en wat gedurfdere kledingkleuren.

Alle andere rollen van Philip Michaell Thomas zijn vergeetbaar; zijn meest opvallende andere werk, is de stem van Lance Vance in de game Grand Theft Auto: Vice City. Hij had geen gebrek aan ambitie, maar zijn eigen platenlabel en zijn Jomanda-achtige hulplijn flopten. Ironisch genoeg is Thomas de bedenker van de term ‘EGOT’ (Emmy, Grammy, Oscar, Tony) omdat hij dacht die alle vier te gaan winnen.

4. Olivia Brown

Rechercheur Trudy Joplin was de vaste partner van Gina, die uiteindelijk een ufo tegenkomt, met een buitenaards wezen, gespeeld door James Brown.

Olivia Brown had kleine rollen in grote films, zoals 48 Hours en Throw Momma from the Train zonder dat dit zoden aan de dijk zette. Ze deed wel haar best in allerlei genres en had terugkerende rollen in de comedyserie Dear John, de superheldenserie Lois & Clark: The new Adventures of Superman, de dramaserie 7th Heaven en de eerste versie van Beverly Hills, 90210. De afgelopen vijf jaar heeft ze niks meer gespeeld.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

5. Saundra Santiago

Rechercheur Gina Navarro Calabrese had een affaire met Crockett, na diens echtscheiding, maar uiteindelijk waren ze ‘gewoon vrienden’.

Hoewel Saundra Santiago nog de nodige films maakte, deed ze het vooral goed op het kleine scherm. Ze speelde Tony’s buurvrouw in The Sopranos en had een rol in de serie Damages, maar scoorde de meeste bijval als schurk in de soap The Guiding Light en speelde meerdere rollen in de minstens zo zepige serie One Life to Live. Ze doet het nu rustiger aan, met gastrollen in Gotham, Blue Bloods en Madame Secretary.

6. Michael Talbott

Rechercheur Stan Switek, een mega fan van Elvis Presley maar kreeg helaas ook een steeds grotere hang naar het gokken.

Miami Vice was de enige vaste serie-rol van Michael Talbott, die zich verder richtte op (tv)films en rolletjes in bekende titels als Carrie, Manhunter en First Blood. Na 2000 zette hij zijn acteercarrière op een laag pitje en werd hij een woordvoerder van de Amerikaanse vuurwapenlobby. Zo werd hij de presentator van een gestage stroom instructievideo’s met ‘wijze’ lessen over wapengebruik en bijbehorende tactieken.

Lees verder