Lizzie McGuire

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lizzie McGuire
HollywoodBrandende Vraag

Hoe is het met de cast van Lizzie McGuire?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Naomi Patty

Hilary Duff is nu te zien op Disney+ in How I Met Your Father. Ooit begon ze haar carrière als de dertienjarige klunzige Lizzie McGuire. Hoe gaat het nu met Hilary en de rest van de cast?

In 2019 werd er aangekondigd dat er een Lizzie McGuire reboot zou komen. Niet alleen de fans, ook de acteurs waren razend enthousiast, maar een jaar later kwam ineens het slechte nieuws dat het feestje niet meer doorging en de Lizzie McGuire reboot definitief was gecanceld. We konden alleen nog maar speculeren waar Lizzie McGuire en de rest anno 2020 waren. Fans werden toch nog blij gemaakt met een table read van de iconische aflevering waarin Lizzie schreeuwt om een bh.

Hilary Duff - Lizzie McGuire

Hoe het met Hilary gaat hoeven we eigenlijk niet eens uit te leggen. Haar carrière gaat nog altijd hartstikke lekker! A Cinderella Story, Raise Your Voice en The Perfect Man, zijn een paar voorbeelden waarin we de actrice zagen vlak na Lizzie McGuire. Hilary had in het begin van de zeroes ook een kleine zijweg genomen naar een zangcarrière. Tegenwoordig focust ze zich vooral op series, zoals Younger en haar nieuwste serie How I Met Your Father die vanaf nu op Disney+ te zien is! Naast haar drukke carrière is Hilary getrouwd met singer-songwriter Matthew Koma, waarmee ze twee kinderen heeft. Uit haar vorig huwelijk heeft ze ook nog zoon Luca.

Hilary is de flauwste niet en deed een kleine throwback naar haar awkward choreografie van vijftien jaar geleden.

Adam Lamberg -  David ‘Gordo’ Gordon

Adam heeft na zijn rol als Lizzie’s bff - die stiekem een crush had op haar - maar weinig in de acteerwereld gedaan. In 2005 en 2008 speelde hij nog in twee films en daarna heeft hij het acteren volledig achter zich gelaten. Hij heeft geografie gestudeerd en werkte daarna bij het Irish Arts Centre. Ook Adam was all in voor de Lizzie McGuire reboot en keerde daarvoor toch weer terug naar de filmset, maar helaas was dat van korte duur.

Lalaine - Miranda Sanchez

Lizzie’s andere best friend werd gespeeld door Lalaine. Lalaine wees de rol van Miranda af in The Lizzie McGuire Movie om zich te focussen op haar muziekcarrière. Maar in tegenstelling tot Hilary Duff verliep haar zangcarrière minder lekker. In 2007 zou Lalaine wel weer terugkeren als Miranda in een spin-off van Lizzie McGuire. De serie What’s Stevie Thinking over het zusje van Miranda met Selena Gomez in de hoofdrol ging uiteindelijk niet door. Tegenwoordig speelt ze rollen in kleine projecten, iets waar de actrice tevreden over is na haar Disney-carrière, waar alles maar snel moest gaan, vertelde ze in een interview met Huffpost.

Lalaine heeft nooit afscheid genomen van Miranda. Speciaal voor een YouTube show waarin ze samen met Disney-actrice Christy Carlson Romano kookt, zocht ze naar haar ‘Miranda item’.

Jake Thomas - Matt McGuire

Matt deed er alles aan om het leven van Lizzie zuur te maken. Dat kleine irritante broertje is nu een volwassen man van 32 (!) jaar. Na zijn tijd als de grappenmaker van de show bleef Jake nog acteerwerk doen. Dit waren kleine rollen in series als NCIS en House M.D. Naast acteren heeft hij ook de kant achter de camera opgezocht als regisseur en fotograaf voor reclames, films en tv-series.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Hallie Todd - Jo McGuire

Hallie Todd speelde de typische overbezorgde moeder van Lizzie en Matt. Daarvoor had de actrice al verschillende rollen op haar naam staan. Het lijkt erop dat ze na de rol van Jo genoeg had van acteren, want volgens haar IMDB-pagina heeft ze in 2005 een pauze van zeven jaar genomen. Daarna speelde ze in 2012 een rol in The Moorning, een film van haar man Glenn Withrow. Haar laatste rol, ook een film van haar man, komt uit 2020. Hierin speelt ze ook weer een moeder, alleen wel compleet het tegenovergestelde van wat Jo McGuire was. Zie het het fragment hieronder.

Ashlie Brillault - Kate Sanders

Ashlie Brillault speelde de rol van aartsvijand Kate Sanders. Na Lizzie McGuire is Ashlie gestopt met acteren en studeerde ze politieke wetenschappen en later ook nog rechten. Daarna is ze gaan werken voor een groot kantoor waar ze zich specialiseerde in strafrechtelijke verdediging. Die gemene cheerleader van toen is nu dus een serieuze advocaat! Naast advocaat is ze ook moeder. Ze is verre van actief op social media, maar in haar eerste post liet ze weten dat Kate altijd in d’r hart zal zitten.

Robert Carradine - Sam McGuire

De rol van Sam McGuire was zeker niet de eerste rol van Robert. De acteur is al sinds de jaren tachtig aan het acteren. Na Lizzie McGuire heeft hij niet stilgezeten met acteren. Daarnaast is hij druk in de weer met motoren als we zijn instagram-account bekijken. Ook Robert had veel zin in de reboot, in een comment op Instagram liet hij weten hoe leuk hij het vond weer samen te werken met Hilary Duff: “She’s awesome to work with. The star sets the tone on a sound stage and she’s totally cool. No attitude or whatsoever.”

Clayton Snyder - Ethan Craft 

Zo’n beetje elke tienerserie heeft een girl next door, gemene cheerleader, een nerd en een pretty boy. Die laatste werd in de serie door Clayton Snyder gespeeld. Ethan Craft was degene met het mooie haar en de goede looks. Lizzie was smoorverliefd op Ethan en kreeg regelmatig mot met Kate over hem. Clayton speelde na Lizzie McGuire vooral in B-films, maar is altijd blijven acteren. Onlangs kreeg hij nog het compliment via social media dat iedereen dankzij Ethan Craft weet hoe je  je haren het beste kan wassen. Zelfs na twintig jaar komt hij niet van zijn Ethan-imago af, maar daar lijkt de acteur geen moeite mee te hebben.

Kyle Downes - Larry Tudgeman

De grote nerd van de show was Larry Tudgeman. Tudgeman zoals de meeste hem noemden werd gespeeld door Kyle Downes. Hij heeft nog wat geacteerd, maar is vooral achter de schermen gaan werken als regisseur en schrijver. Inmiddels is hij al acht jaar samen met zijn vrouw Amanda, waarmee hij in 2019 trouwde.

Jammer dat de reboot nooit is doorgegaan, maar fijn om te zien dat het goed gaat met de cast van Lizzie McGuire. Benieuwd hoe het met andere sterren van vroeger gaat? Hier lees je hoe het met Josh Hartnett gaat en wat er met Tom Felton uit Harry Potter is gebeurd. 

Lees verder