Kurt Cobain bij MTV: Unplugged

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kurt Cobain bij MTV: Unplugged

Dit zijn de tv-tips voor juli!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ga jij (nog) niet op vakantie in juli? Geen zorgen: er is weer genoeg leuks op tv om je te vermaken in de warme zomermaand. Dus zap lekker door de kanalen heen met een ijsje in je hand voor wat extra verkoeling.

Maandag 1 juli

Het Spaanse Dorp: Polopos – 21:30 op RTL4

Het was afgelopen jaar een onverwacht succes in de schamele tv-zomer: Het Italiaanse Dorp: Ollolai. Vijf stellen kochten voor een euro een ruïne in een Sardijnse buurt dat zat te springen om aandacht. Tussen het klussen door moesten de koppels het ingedutte dorp op de toeristische kaart zetten. Deze zomer verhuizen de programmamakers naar Spanje. Hier gaan opnieuw vijf koppels met elkaar de strijd aan. De stellen presenteren in de eerste afleveringen hun idee aan de dorpsraad van de Andalusische uithoek.

Dinsdag 2 juli

Come Home – 21:00 op BBC First

Greg en Marie zijn op het oog al negentien jaar hartstikke gelukkig getrouwd, totdat blijkt dat er van leien dakjes in het gezin helemaal geen sprake is. Marie pakt schijnbaar zonder aanwijsbare redenen haar biezen en laat Greg en hun drie kids stomverbaasd achter. Maar wat heeft haar doen besluiten zo abrupt de deur uit te wandelen? In drie afleveringen wordt middels flashbacks langzaam duidelijk wat er aan deze stap vooraf is gegaan.

Vrijdag 5 juli

Prison Girls – Life Inside – 20:25 op NPO3

Het laatste seizoen van Orange is the New Black begint binnenkort. In deze 4-delige serie zie je de werkelijkheid wanneer we een kijkje nemen in de vrouwengevangenis van Western Massachusetts. In deze eerste aflevering wordt een aantal van de gevaarlijkste bewoonsters voorgesteld. Zoals Baby D, die je hoofd er al afrukt als je op een verkeerde manier naar haar kijkt.

Zaterdag 6 juli

Concert at SEA 2019 – 22:05 op NPO3

Voor het 14e jaar op rij ontvingen de Zeeuwse tekstkunstenaars van BLØF de fine fleur van muziekmakend en -minnend Nederland. Op een ramvolle Brouwersdam met de Noordzee als uniek decor zongen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Nielson hun nummers.

Zondag 7 juli

Helden van de Wildernis – 19:55 op Één 

Art boekt een trip naar Zambia, waar Daan Smit al vijf jaar op de grotdroge savanne in een safaritent bivakkeert. Zijn verblijf is primitief, maar dat vindt de 26-jarige prima. Hij is hier maar om één reden: de koning van de dieren, de leeuw, te beschermen.

Zaterdag 13 juli

Kurt Cobain: Montage of Heck – 23:00 op NPO3

Kurt Cobain, de zanger, gitarist en liedjesschrijver van Nirvana, is 23 jaar na zijn dood (op 5 april 1994) nog steeds een icoon. Deze documentaire is een ruige tocht door het leven van Cobain. Filmmaker Brett Morgen had toegang tot de persoonlijke archieven van Cobain en trof een schat van nieuw materiaal aan, die het turbulente leven van Cobain documenteert en zijn compromisloze creatieve geest laat zien.

Maandag 22 juli

Planeet Nigeria – 21:10 op NPO2

In de nieuwe BNNVARA-televisieserie Planeet Nigeria gaat de Brits-Nigeriaanse advocaat en YouTuber Ikenna Azuike op reis door het land van zijn vader. Ikenna, die al jarenlang in Nederland woont, is bekend van de satirische videoblogs ‘What’s Up Africa’. In 2014 werd hij door New African Magazine uitgeroepen tot één van de honderd meest invloedrijke Afrikanen. Ikenna emigreerde op 8-jarige leeftijd vanuit Nigeria, en wil zijn geboorteland nu leren kennen en doorgronden.

Maandag 29 juli

The Clinton Affair – 22:45 op NPO2

"I did not have sexual relations with that woman." In The Clinton Affair komen alle schandalen rond president Bill Clinton langs, zo ook de de gebeurtenissen met Monica Lewinsky die leidden tot de impeachmentprocedure. De documentaireserie onthult met exclusieve interviews en archiefmateriaal de blijvende invloed die het schandaal had op de Verenigde Staten.

Lees verder