Detective Pikachu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Detective Pikachu

Dit zijn de bioscoopreleases van mei 2019!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Popcorn? Check. Achterover geleund in de stoel? Check. Epische film op het scherm? Check. Mei wordt weer een goede filmmaand met veel fantastische bioscoopreleases die op de agenda staan. Pak je oude bioscoopbonnen uit de kast en schrijf alle data op: dit zijn de bioscoopreleases voor mei! 

1. Pokémon Detective Pikachu

8 mei

Pokémon worden verzameld om te vechten, maar de intelligente Pikachu heeft een andere carrière voor ogen en wil graag detective worden! Ryan Reynolds kruipt in de huidvan het gele beestje en heeft daar flink wat rare dingen voor gedaan! Het verhaal gaat over privédetective Harry Goodman. Wanneer hij op mysterieuze wijze vermist raakt gaat zijn zoon op zoek naar hem. Hierbij krijgt hij de hulp van de voormalige partner van zijn vader: Pikachu! Al snel komen ze erachter dat zij het enige mens-Pokémon duo zijn dat elkaar kan verstaan. Ze besluiten samen het avontuur aan te gaan en het mysterie rondom de verdwijning van Harry Goodman te ontrafelen. 

2. John Wick 3 - Parabellum

16 mei

John Wick is back! Ditmaal met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een gigantisch leger huurmoordenaars achter zich aan. Na het vermoorden van een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table, wordt Wick excommunicado verklaard. Hij is geen lid meer van de geheime criminele gemeenschap en heeft geen toegang tot de diensten en leden. Met slechts één uur voorsprong op meedogenloze premiejagers, vecht John door New York in een poging te overleven. 

3. The Hustle

16 mei

In deze hilarische komedie spelen Anne Hathaway en Rebel Wilson twee oplichters die elkaar per toeval ontmoeten. Samen leren ze elkaar de fijne kneepjes van het oplichtersvak en besluiten ze om mannen die hen belazerd hebben te grazen te nemen.

4. Three Identical Strangers

16 mei

Deze veelgeprezen documentaire van Tim Wardle vertelt een verbazingwekkend waargebeurd verhaal. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drieling, maar al gauw gescheiden en door verschillende families geadopteerd. Door een bizar toeval worden ze herenigd en hun feelgood-vehaal wordt onmiddellijk een wereldwijde sensatie. Achter dit mooie sprookje zit echter ook een duistere kant die een onvoorstelbaar geheim blootlegt. 

5. Aladdin

22 mei

In deze nieuwe live-action Disney kruipt Will Smith in de rol van Genie. Eerder onthulde Disney al beelden van Aladdin en de beeldschone Jasmine. Na het zien van Will Smith als Genie ging het internet helemaal los. Aladdin volgt het spannende verhaal van deze straatrat en de moedige prinses Jasmine. Samen gaan ze het avontuur aan waarin de geest mogelijk de oplossing tot al hun problemen kan zijn. 

6. Godzilla: King of the monsters

30 mei

In deze epische actiefilm staat Godzilla tegenover de meest populaire monsters uit de geschiedenis. Het nieuwe verhaal volgt de daden van het cryptozoölogische instituut ‘Monarch’. De leden van dit instituut nemen het op tegen heftige monsters, waaronder Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en aartsvijand Ghidorah. Deze eeuwenoude wezens komen tot leven en strijden allemaal om de macht, waardoor de mensheid in gevaar komt. 

7. Ma

30 mei

Ma lijkt de ultieme party buddy. Ze koopt drank voor je, laat feesten toe in haar kelder en is ontzettend gastvrij. Die gastvrijheid slaat echter al snel om in een obsessie. Waar de vriendengroep van Maggie eerst nog genoot van het chillen bij Ma komen de tieners al gauw in een heuse nachtmerrie terecht en blijkt Ma nogal fucked up te zijn. 

8. Rocketman

30 mei

Na het daverende succes van Bohemian Rhapsody is het nu aan de volgende muzikale ster om te shinen op het witte doek. Rocketman gaat over Elton John, gespeeld door Taron Egerton, en het begin van zijn muziekcarrière. Het laat zien hoe een smalltown boy is uitgegroeid tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. 

Lees verder