Penoza

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Penoza

Dit zijn de beste 5 Nederlandse tv-series

|
|

Laatste update:

Penoza, Dokter Tinus, Flikken Maastricht, Dokter Deen, Nieuwe Buren en Overspel. Stuk voor stuk mooie series van Nederlandse bodem. Meestal gaan de ranglijstjes over Amerikaanse series, maar Nederland heeft ook prachtige parels.

Meer dan vijf

Wij zetten er vijf op een rij. Maar uiteraard zijn er veel en veel meer. We beginnen met de misdaadserie Penoza. Een serie die Nederland op z'n kop zette. Bomvol drama, spanning en intriges. Penoza gaat over hoofdrolspeelster Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). Zij ontdekt dat haar man Frans (Thomas Acda) een veel belangrijkere rol in de onderwereld speelt dan ze dacht. Ze dwingt hem dan ook ermee te stoppen. Oorspronkelijk zou de serie maar één seizoen lopen, maar door het succes werden het er vijf en komt er nu ook een bioscoopfilm aan! Bekijk hieronder de allereerste aflevering.

Flikken Maastricht

Ook Flikken Maastricht was een serie waar half Nederland aan verslaafd was. Gemiddeld keken er wel een miljoen mensen per aflevering. Al dertien seizoenen lang genieten we van de politieserie waarin een groep agenten en rechercheurs de meest uiteenlopende zaken moeten oplossen in het pittoreske Maastricht. En goed nieuws: er komt een 14e seizoen!

Nieuwe Buren

Ook in deze lijst mag de serie Nieuwe Buren niet ontbreken. De serie die vol chantage, bedrog, én geheimen zit. Nieuwe Buren draait om twee stellen die elk hun eigen geheimen, verlangens en misverstanden hebben. De serie is zelfs zo populair dat Amazon de populaire serie onder de noemer 'Amazon Prime brings EU tv-shows to the world', via het on demand-platform uitbrengt.

Gooische Vrouwen

Maar ook de serie Gooische Vrouwen, bedacht door Linda de Mol, wordt beschouwd als een mooie serie van Nederlandse bodem. Het is een Nederlandse variant op de populaire Amerikaanse series Desperate Housewives en Sex & the City. Na vijf seizoenen en twee films vond Linda het wel welletjes. Dit tot grote teleurstelling van de de fans.

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder brak het ene kijkcijferrecord na het andere, en terecht. Onze favoriete basisschool De Klimop is de thuisbasis voor foute humor en politiek incorrecte grappen van gepanikeerde ouders en gestresste leerkrachten. De serie is ermee gestopt na twee seizoenen, maar wie weet komt toch die speelfilm over Juf Ank er nog.

Lees verder