Déze GTST-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar

Door Alie Sierkstra
GTST goede tijden slechte tijden seizoen 33 castfoto
© Jasper Suyk/RTL

Meerdijk is toch wel een beetje het Sodom en Gomorra van Nederland. Bijna iedereen heeft het bed met elkaar gedeeld. Ook in het echte leven springt de vonk dan wel eens over! Kijk maar: al deze GTST-acteurs deden het in het echt ook met elkaar.

Caroline de Bruijn en Erik de Vogel

Denk je aan GTST-acteurs die het in het echt met elkaar doen, dan denk je natuurlijk aan Erik de Vogel en Caroline de Bruijn. Het is alweer dik twintig jaar geleden dat de vonk tussen het stel oversloeg. Dat was alleen niet helemaal de bedoeling…

Toen de vlam in de spreekwoordelijke pan sloeg, was Erik namelijk al getrouwd en vader van twee jonge kinderen. Hij nam destijds het moeilijke besluit om zijn toenmalige vrouw te verlaten voor Caroline. Sindsdien is het soap-koppel onafscheidelijk: ze werken niet alleen samen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maar hebben ook een reisprogramma.

De relatie tussen Erik en Caroline is in het echt een stuk stabieler dan dat van hun GTST-personages, Ludo Sanders en Janine Elschot. Ondanks dat Erik en Caroline niet getrouwd zijn, hebben ze hun liefde wel bezegeld met een symbolische ring én een schitterende dochter: Solane.

Ludo en Janine hebben natuurlijk al héél wat meegemaakt. Ze waren zelfs een paar keer het middelpunt van de iconische zomercliffhanger. We zijn daarom blij dat het stel nog lang niet klaar is met de soap!

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga

Aww, op Valentijnsdag 2020 maakten Bertrie Wierenga en Dorian Bindels bekend een stelletje te zijn. Alhoewel de acteurs, die in Goede Tijden, Slechte Tijden te zien zijn als Shanti Vening en Daan Stern, in de soap niet eens zo veel met elkaar te maken hebben, bleek de aantrekkingskracht in het echte leven te groot om te negeren.

Bertrie en Dorian hielden hun relatie in eerste instantie geheim voor hun GTST-collega’s. Eerst wilde het stel zelf uitzoeken of er sprake was van echte liefde. Hun romance begon namelijk vlak voor de coronacrisis en dat was nou eenmaal niet de gemakkelijkste periode om verliefd te worden.

Inmiddels zijn we echter ruim twee en een half jaar verder en is het stel nog steeds helemaal happy met elkaar. Wat heet: er is zelfs al over kinderen gesproken! “Daar kletsen we geregeld over. Ik ben wel bijna 33 en die biologische klok begint dan toch te tikken, of ik het nou wil of niet”, zo liet Bertrie in tijdschrift Vriendin weten.

Ferri Somogyi en Sabine Koning… én Robine van der Meer

Ferri Somogyi (Rik de Jong) heeft maar liefst twee keer een relatie gehad met zijn tegenspeelsters in GTST. Hij werd in eerste instantie verliefd op Sabine Koning, die destijds de rol van Anita Dendermonde speelde.

"Met Sabine Koning heb ik een paar maanden wat gehad. Drie maanden, niet heel lang", zo vertelde hij in Goede Tijden, Zomer Tijden. Ondanks dat hun relatie van korte duur was, was het daarna toch lastig om samen te spelen: "We moesten toen ook hele zware scènes spelen. Dat was heftig, maar wij zijn verantwoordelijk. Dus wij moeten dat oplossen. Maar niemand heeft het toen gemerkt."

Ferri’s tweede soap-liefje? Dat was Robine van der Meer, die in GTST te zien was als Meike Griffioen. Een derde relatie met een tegenspeelster is trouwens uitgesloten. Ferri is al jaren gelukkig met zijn vrouw Noëlle van Stek en hun kindjes.

Zowel Sabine als Robine zijn al jaren weg uit Meerdijk... Uit het oog betekent echter niet uit het hart! We zoeken namelijk maar wat graag voor je uit hoe het nu met oud-GTST-soapies gaat.

Alkan Çöklü en Melissa Drost

En dan de laatste GTST-acteurs die het in het echt met elkaar deden: Alkan Çöklü en Melissa Drost. De geruchten deden al langere tijd de ronde en uiteindelijk bevestigde het stel hun relatie zelf op Instagram. “Wij zijn samen! Verliefd op haar”, zo schreef Alkan destijds.

Het begon zo goed, maar helaas hield hun relatie geen stand: na een jaartje besloot het stel er een punt achter te zetten. Ze lieten in 2019 – ook weer via Instagram – weten als vrienden uit elkaar te gaan: “We gunnen elkaar de wereld en kijken terug op een hele mooie tijd samen", zo liet Alkan weten. Melissa deelde dezelfde foto met het volgende bijschrift: "Lieve Alkan, dank voor alles, ik had het niet willen missen."

Helaas wisten ook hun soap-personages (Amir Nazar en Sjors Langeveld) het trouwens niet samen te redden…