Gecancelde Netflix series

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gecancelde Netflix series

Deze 7 gecancelde Netflix-series moeten gewoon terugkomen!

|
|

Laatste update:

Netflix giveth en Netflix taketh. En dat laatste doet vrij veel pijn. Er vielen de afgelopen jaren al de nodige streamingslachtoffers, maar wij vinden dat Netflix deze gecancelde series gewoon weer tot leven moet wekken. En snel een beetje.

1. I Am Not Okay with This

De titel van deze veel te vroeg vermoorde serie slaat ook op ons gevoel nadat we hoorden dat Netflix 'm in de prullenbak mieterde. Nee, dit is inderdaad niet oké. I Am Not Okay with This gaf ons heerlijke Stephen King-vibes met een vleugje Carrie. Sophia Lillis zette een geweldig complex personage neer: we hadden graag meer gezien van Sydney en haar destructieve, bizarre superkrachten.

De reden dat I Am Not Okay with This niet terugkeert? Netflix vond het toentertijd, in 2020, te duur en onzeker om weer te gaan filmen. Corona was toen ook nog niet zo lang onder ons en er waren extreem veel onzekerheden. We willen geen zout in je Netflix-wond smeren, maar de makers hadden de hele voorbereiding van seizoen 2 al helemaal afgerond. Nu krijgen we waarschijnlijk nooit meer een echt einde...

2. The Society

The Society kreeg tegelijkertijd met I Am Not Okay with This ook zo'n zelfde slecht nieuwsgesprek, inclusief dezelfde reden. Maar... andere series konden ondanks de pandemie óók gewoon door. Extra zuur: de makers waren al begonnen aan de voorbereidingen voor seizoen 2. Maar in plaats daarvan laat Netflix ons al mááánden hangen in een soort limbo. Die intense cliffhanger rondom de ouders van de tieners moet gewoon beantwoord worden. Dit is doodzonde.

3. Messiah

Messiah was op een gegeven moment in 2020 even dé serie die je op dat moment moest zien. Niet zonder reden: de show was intrigerend, experimenteel, onverwacht en toch ook wel een tikkie controversieel. Messiah liet zien hoe één man even de hele internationale politiek, religie en bevolking op zijn kop kon zetten. En dat gegeven schreeuwt gewoon om een tweede seizoen.

Waarom Netflix deze 'Jezus' weer liet hemelen? Een anonieme bron verklapte aan The Hollywood Reporter dat Netflix het te tricky vond. Er zou dan op veel verschillende locaties gefilmd moeten worden en dat was covid-wise niet superverstandig. Er is dus nog een klein beetje hoop op een tweede herrijzenis!

4. The OA

Kijk, we kunnen er best inkomen hoor, dat je een slecht bekeken poepshow cancelt is begrijpelijk. Maar The OA? Nee, dat doe je niet. De grote fan-campagne, inclusief #SaveTheOA reddingshashtag, mocht pijnlijk genoeg niet baten. Een hyper-originele, slimme mystery-sci-fi topper cancelen is enorm zuur, zeker als je weet dat de makers hun serie als een vijf seizoenen-project zagen. Prairie's verhaal was nog lang niet klaar...

Een afsluitende film om de serie toch een waardig einde te geven zit er helaas ook niet in.

5. Everything Sucks

Wéér een titel die onze huidige state of mind perfect vangt. Alles is klote wanneer Netflix je favoriete serie in de cremeer-oven schuift. En deze coming of age-90's-comedy was ook nog eens supercute en lekker LGBTQ-friendly. Netflix' reden om 'm te cancelen was ook redelijk crappy.

Er haakten blijkbaar veel mensen af tijdens de eerste aflevering. Maar dat is logisch: hoe vaak start je niet een show en denk je na een paar minuten: nah, dit is toch niet mijn ding. Dat is nog geen reden om een grote fanbase die smacht naar meer in de kou te laten zitten!

6. Santa Clarita Diet

The Walking Dead verloor in de loop der jaren best wat van z'n undead glans, maar Santa Clarita Diet gaf het ingekakte zombiegenre een bizarre, maar heerlijke impuls. Het was hilarisch en geweldig om te zien hoe makelaar Sheila (Drew Barrymore) probeert niet gillend gek te worden want ze moet mensenvlees eten om in leven te blijven. Haar nerveuze man Joel (Timothy Olyphant) was haar perfecte tegenpool en na die onverwachte cliffhanger van seizoen 3 - we gaan 'm niet verklappen - verdienden we gewoon een vervolg. Netflix dacht daar anders over en liet Santa Clarita Diet een stille dood sterven.

7. The Kominsky Method

Maker Chuck Lorre had in samenspraak met Netflix besloten om te kappen met The Kominsky Method, maar... het derde seizoen hoefde wat ons betreft absoluut niet het laatste te zijn. Oude baas Sandy Kominsky (Michael Douglas) die na jaren ploeteren in de marge zijn acteercarrière eindelijk nieuw leven kon inblazen in seizoen 3 - dat intense geluk is nu keihard van ons afgepakt door géén vierde seizoen te maken. Het leven is keihard. Pak maar een glas Jack Daniel's Whisky - zoals Sandy zou doen - om je verdriet mee weg te drinken.

Soms is het maar goed ook dat iemand de stekker eruit durft te trekken: deze series gingen veel te lang door.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder