Inglourious Basterds Hans Landa Nazi

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Inglourious Basterds Hans Landa Nazi

Feeling old? Deze films vieren dit jaar hun 10e verjaardag

|
|

Laatste update:

10 van de beste films uit 2009. Als je het snel zegt, klinkt het alsof we het over de dag van gisteren hebben... Besef echter dat deze films allemaal 10 jaar geleden in de bioscoop draaiden! Ongelofelijk hoe de tijd vliegt. Laten we daar echter niet te lang bij stil staan en gewoon effe genieten van dit toplijstje vol classics!

1. Inglourious Basterds

10 jaar voordat Quentin Tarantino zijn Once Upon A Time in Hollywood uitbracht, kwam hij met Inglourious Basterds. Dat deze film tot onze lievelingsfilms van Tarantino behoort, heeft alles te maken met een aantal superspannende scènes, zoals de openingsscène... Ongelofelijk dat het alweer 10 jaar geleden is dat we kennismaakten met de genadeloze Nazi Hans Landa.

2. The Hangover

Net zoals de mannen in The Hangover zich weinig meer kunnen herinneren van hun vrijgezellenfeest, hebben wij moeite om ons terug te wanen in 2009... Is het echt alweer 10 jaar geleden dat The Wolfpack hun eerste avontuur beleefde in Las Vegas? Het moet wel die fantastische chemie tussen de hoofdrolspelers zijn die ons hoofd zo wazig maakt...

Avatar Na'vi Jake Sully Neytiri

3. Avatar

Sinds Avengers: Endgame is Avatar niet langer de succesvolste film ooit... Toch blijft het bijzonder knap dat deze film bijna 10 jaar de nummer 1-spot vast wist te houden. Gelukkig is het echter nooit te laat voor wat sequels! Zo komen er in de komende jaren maar liefst 4(!) Avatar-films aan, waarbij Avatar 5 alvast gepland staat voor 17 december 2027...

4. Zombieland

Ook de nummer 4 in ons lijstje met jubilerende films krijgt geheel onverwacht nog een vervolg! Zombieland 2 draait namelijk vanaf 19 oktober in de bioscoop. Ondanks dat het origineel alweer 10 jaar oud is, lijken de makers zich daar weinig van aan te trekken... Zo is er bijvoorbeeld ook weer een rol voor (de vermoorde?) Bill Murray weggelegd. Wij zijn enorm benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat!

Zombieland Woody Harrelson Jesse Eisenberg

5. Fast & Furious

Sinds 2001 worden we elke paar jaar op een Fast and Furious-film getrakteerd. In 2009 was het de beurt aan Fast & Furious. Deze vierde film in de franchise is zeker niet onze favoriet, maar wist wel knap de fundering te leggen voor de vervolgfilms. Gek genoeg voelt het daarom nog helemaal niet zo lang geleden... Maar dat kan ook komen omdat we recent nog konden genieten van spin-off Hobbs & Shaw!

6. Watchmen

We denken dat Watchmen veeeeeel populairder zou zijn geweest als de film niet in 2009, maar in 2019 uitgebracht zou zijn. De superheldenhype is immers nog nooit zo groot geweest! Dat beseft gelukkig ook HBO, dat de franchise binnenkort nieuw leven inblaast met een serie. Wij kijken in ieder geval enorm uit naar deze frisse take op het genre!

Watchmen film

7. Harry Potter and the Half-Blood Prince

We lieten jullie laatst nog zien wat de Harry Potter-acteurs nu allemaal uitspoken. Het leek ons de hoogste tijd voor een update, aangezien de laatste film alweer 8 jaar oud is. Dat betekent automatisch ook dat Harry Potter and the Half-Blood Prince alweer 10 jaar geleden in de bioscoop draaide... Ja, nu voelen we ons echt oud!

8. Up

10 jaar later en onze tranen zijn nog nauwelijks gedroogd... De openingsscène van Up brengt ons namelijk keer op keer weer aan het jengelen. In deze Pixar-film zie je hoe een oude man met een bos ballonnen aan zijn huis naar de plek vliegt waar hij met zijn vrouw altijd heen wilde gaan. Oogstrelende animatie, warme humor en personages om dol op te zijn; zo worden ze niet meer gemaakt!

Up Pixar

9. Angels & Demons

Begrijpelijk als het feit dat Angels & Demons uit 2009 stamt je je oud laat voelen. Het kan echter nog erger... Als deze sequel namelijk alweer 10 jaar oud is, hoe lang geleden is het dan dat de eerste film in de bioscoop draaide? We durven het bijna niet te zeggen, maar The Da Vinci Code kwam dus echt in 2006 uit...

Lees verder