• Hollywood

Déze collega-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar

Acteurs moeten natuurlijk behoorlijk intensief samenwerken. Geen wonder dat de vonk ook in het echte leven wel eens overspringt. Van filmset naar samen in bed, deze vijftien collega-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar.

Door Alie Sierkstra
Déze collega-acteurs deden 'het' in het echt met elkaar

15. Alexis Bledel en Milo Ventimiglia (Gilmore Girls)

We beginnen deze toplijst met collega-acteurs die 'het' in het echt met elkaar deden met Alexis Bledel en Milo Ventimiglia. Deze twee leerden elkaar kennen op de set van Gilmore Girls, waarin Milo het eerste vriendje van Alexis speelde. Tot groot verdriet van de fans kwam hun knipperlichtrelatie echter nooit echt lekker van de grond… Nee, dan deden Alexis en Milo dat in het echt toch een stuk beter. Het stel ging vier jaar steady voordat ze in 2006 uit elkaar gingen.

14. Kylie Minogue en Jason Donovan (Neigbours)

Kylie Minogue en Jason Donovan ontmoetten elkaar op de set van de Australische soap Neighbours. Kyle werd in 1986 gecast als Charlene Mitchell, die al snel verliefd werd op Jason Donovans personage, Scott Robinson. Uiteindelijk trouwde het soapstel in juli 1987. Rond die tijd ontstond er ook in het echte leven een romance! Een jaar na hun soaphuwelijk bracht het stel Especially For You uit, waarmee ze hun relatie openbaar maakten. Na drie jaar gingen ze weer uit elkaar.

Hier vind je nog veel meer soapies die 'het' in het echt met elkaar deden!

13. Nina Dobrev en Ian Somerhalder (The Vampire Diaries)

In het eerste seizoen van The Vampire Diaries had Elena Gilbert (gespeeld door Nina Dobrev) enkel oog voor Stefan Salvatore… Later vond ze zijn broer, Damon (een rol van Ian Somerhalder), echter ook wel smakelijk! In het echte leven sloeg de vonk tussen Nina en Ian net zo hard over. Het stel knoopte in 2009 een relatie aan, maar bevestigde pas in 2011 dat ze samen waren. Inmiddels is Ian trouwens getrouwd met Nina’s vriendin Nikki Reed. Awkward? Dat valt volgens Nina gelukkig alles mee!

12. Blake Lively en Penn Badgley (Gossip Girl)

In Gossip Girl vielen Dan Humphrey (Penn Badgley) en Serena van der Woodsen (Blake Lively) meteen als een blok voor elkaar. Maar een meisje uit Upper East Side met een nobody uit Brooklyn? Dat kon toch niet goed gaan? Nou ja, in het echt hielden Blake en Penn het toch een dikke drie jaar met elkaar vol. In 2010 was de koek echter toch op…

11. Bonnie Wright en Jamie Campbell Bower (Harry Potter)

Ginny Weasley-actrice Bonnie Wright deed het met Jamie Campbell Bower. De twee groeiden naar elkaar toe tijdens de opnames van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, waarin Jamie een jonge versie van Gellert Grindelwald speelde. Ze begonnen te daten, verschenen samen op Britse premières, want dat doe je als celeb-koppel, en waren enige tijd zelfs verloofd. Het ging een paar jaar goed, maar helaas: the magic verdween op een gegeven moment, dus kon dat huwelijk ook van de baan.

Bonnie en Jamie zijn trouwens niet de enige Harry Potter-acteurs die in het echt niet van elkaar af konden blijven...

Bonnie Wright en Jamie Campbell Bower Harry Potter
© BrunoPress/EMPics

10. Kaley Cuoco en Johnny Galecki (The Big Bang Theory)

Kaley Cuoco en Johnny Galecki gingen twee jaar met elkaar tijdens het filmen van The Big Bang Theory. Kaley had echter al vanaf de opnames van de pilot gevoelens voor haar collega-acteur. Johnny had destijds echter nog een vriendin. Toen die relatie uitgang, greep Kaley haar kans! Helaas leefden zij en Johnny uiteindelijk ook niet happily ever after. Vrienden zijn ze echter wel gebleven.

9. Vanessa Hudgens en Zac Efron (High School Musical)

High School Musical katapulteerde hoofdrolspelers Vanessa Hudgens en Zac Efron naar het sterrendom. Het was vervolgens eigenlijk heel logisch dat de twee zouden gaan daten. Vanessa vertelde in de podcast Awards Chatter over de grote druk van het succes van High School Musical en hoe Zac haar rots in de branding was: "Ik ben nog altijd heel blij dat we toen een relatie hadden. (…) Door de relatie bleef ik stabiel en met beide benen op de grond. Hij kon mij steunen, omdat hij hetzelfde meemaakte als ik."

8. Lili Reinhart en Cole Sprouse (Riverdale)

Zijn ze uit elkaar? Zijn ze toch weer bij elkaar? Op een gegeven moment kon niemand meer bijhouden of Lili Reinhart en Cole Sprouse nog een setje waren. Dat het stel voor elkaar viel is gezien de stomende scènes van hun Riverdale-personages, Betty en Jughead, trouwens geen wonder. Maar goed, inmiddels lijkt de breuk toch echt definitief.

7. Kristen Stewart en Robert Pattinson (Twilight)

Was jij Team Edward? Kristen Stewart in ieder geval wel! Ook in het echte leven viel ze als een blok voor Edward-acteur Robert Pattinson. Dat gebeurde al tijdens hun audities voor de Twiilight-filmsreeks. Ondanks dat het stel destijds nog ‘dom en jong’ was, zo vertelde Kristen aan The New Yorker, kijkt ze wel met veel plezier terug op haar relatie met Robert.

6. Rose Leslie en Kit Harington (Game of Thrones)

'You know nothing, Jon Snow', zei Rose Leslie's personage Ygritte tegen haar grote liefde Jon Snow, maar diens vertolker wist het wel. En snel ook. Hij en Rose Leslie zijn meant to be. Het duurde dan ook niet lang voordat de vonk oversloeg. Wat dan wél lang duurde? Nou, de bevestiging naar de buitenwereld. Hoewel de twee elkaar tijdens de opnames van seizoen twee al vonden, verschenen ze pas in 2016 voor het eerst op de rode loper. Een jaar na die publieke bekendmaking ging Kit op de knieën en weer een jaar daarna kwam de bruiloft. Zijn de twee nog bij elkaar? Zeker weten!

Benieuwd welke Game of Thrones-acteurs ook meer dan een kleedkamer met elkaar deelden?

Rose Leslie en Kit Harington Game of Thrones
© BrunoPress/Wenn

5. Zendaya en Tom Holland (Spider-Man)

De Spider-Man-films staan garant voor opbloeiende liefdes! Zo hadden Kirsten Dunst en Tobey Maguire een relatie, en waren Andrew Garfield en Emma Stone een poos een koppeltje. Het recentste setje bestaat uit Tom Holland en Zendaya. Het stel werd al een hele poos op romantisch vlak gelinkt, maar ontkende altijd dat ze aan het daten waren. In 2021 werden ze al zoenend gespot en moesten ze wel uit de kast komen. En sindsdien is het dikke mik! Ze noemen elkaar zelfs liefkozend 'mijn Spider-Man' en 'mijn MJ' op Instagram.

Meer Marvel-setjes? We hebben er twaalf voor je op een rijtje gezet.

4. Rachel McAdams en Ryan Gosling (The Notebook)

Het grappige is dat Rachel McAdams en Ryan Gosling elkaar aan het begin van de opnames van The Notebook naar verluidt niet konden uitstaan… Dat was echter slechts een kwestie van tijd. Het stel besloot na de opnames namelijk te gaan daten. En dat kwam logischerwijs als een behoorlijke shock voor iedereen die hen kende! Minder verrassend was de breuk... Na twee jaar hielden Rachel en Ryan het weer voor gezien.

3. Jennifer Lopez en Ben Affleck (Gigli)

Gigli werd een grote flop… Gelukkig gaf de film ons echter wel Bennifer, oftewel: een romance tussen Jennifer Lopez en Ben Affleck. De twee ontmoetten elkaar tijdens het filmen van het romantische drama en daarna ging het snel! Eind 2002 waren ze verloofd, in 2004 ging het stel uit elkaar. Hardlopers zijn echter niet altijd doodlopers: in 2022 besloot het stel alsnog te trouwen.

2. Angelina Jolie en Brad Pitt (Mr. & Mrs. Smith)

Van Bennifer naar Brangelina. Angelina Jolie en Brad Pitt leerden elkaar kennen op de set van Mr. & Mrs. Smith. De vlam sloeg zo hard in de pan dat Brad besloot om zijn toenmalige vrouw Jennifer Aniston aan de kant te zetten. In 2014 trouwde Brad vervolgens met Angelina... maar slechts twee jaar later vroeg ze de scheiding aan. De mediastorm die daarna ontstond, is helaas nog altijd niet gaan liggen.

1. Caroline de Bruijn en Erik de Vogel

Denk je aan Nederlandse acteurs die 'het' in het echt met elkaar doen, dan denk je natuurlijk aan Erik de Vogel en Caroline de Bruijn. Het is alweer dik twintig jaar geleden dat de vonk tussen het stel oversloeg op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden. De relatie tussen Erik en Caroline is in het echt een stuk stabieler dan dat van hun GTST-personages. Ondanks dat Erik en Caroline niet getrouwd zijn, hebben ze hun liefde wel bezegeld met een schitterende dochter.

Er ontstonden trouwens nog meer stomende romances in Meerdijk...