Deze 8 top-films heb je dit jaar waarschijnlijk gemist

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze 8 top-films heb je dit jaar waarschijnlijk gemist

Deze 8 top-films heb je dit jaar waarschijnlijk gemist

|
|

Laatste update:

Unsane

Claire Foy speelt een jonge vrouw die opgesloten wordt in een psychiatrische inrichting. Hier komt ze oog in oog te staan met haar ergste nachtmerries. Maar ziet ze die alleen omdat ze steeds zieker wordt of gebeurt het echt? Geniale regisseur Steven Soderbergh heeft de film volledig op een iPhone 7+ gefilmd, wat de film een stuk enger maakt.

Bomb City

Bomb City gaat over een Punk-muzikant die met zijn band vol hanenkammen het stof doet opwaaien in een conservatieve omgeving. De sociale onrust leidt uiteindelijk tot een conflict tussen de punkers en de zogenaamde 'white-hatters', met een dodelijke afloop...

I Kill Giants

Scholier Barbara Thorson gaat op school niet erg lekker in de massa op. Ze is een eenzame freak. 's Nachts merkt ze daar echter weinig van en jaagt ze op monsters. I Kill Giants kun je inmiddels op Netflix bekijken.

Tully

Marlo (Charlize Theron) is moeder van drie kids en bezwijkt bijna onder haar volle agenda. Wanneer ze een oppas genaamd Tully over de vloer krijgt, moet ze eerst behoorlijk wennen. Maar na verloop van tijd groeit er een sterke band tussen de twee vrouwen.

Sweet Country

Aboriginal Sam werkt in 1929 voor de vriendelijke predikant Fred Smith. Wanneer er een nieuwe stationsoperator arriveert, wordt Sam verplicht hem te helpen met de renovatie van de buitenpost. De samenwerking verloopt helaas totaal niet vlekkeloos en eindigt in een gevecht waar alleen Sam levend uit ontsnapt. Nu is hij een gezochte misdadiger voor de moord op een blanke man.

The Miseducation of Cameron Post

Na de dood van haar ouders gaat Cameron bij haar conservatieve tante wonen. Deze tante weet alleen niet dat Cameron op vrouwen valt. Wanneer ze betrapt wordt met een meisje, stuurt haar tante Cameron naar een therapiecentrum om haar te 'bekeren tot hetero'.

Thoroughbreds

Lily en Amanda zijn elkaar al jaren uit het oog verloren, maar bouwen nu weer een vriendschap op. Inmiddels kunnen ze niet méér van elkaar verschillen: de één is enorm netjes, de ander een gekke outsider. Terwijl ze weer langzaam vriendinnen worden, halen ze ook het slechtste in elkaar naar boven. En dat gevaarlijke spelletje leidt wellicht tot een moord...

The Endless

Broers Aaron en Justin ontsnapten als kinderen aan een sekte. Nadat ze een mysterieuze boodschap ontvangen, gaan ze tóch weer terug naar die sekte. En hoewel het er aanvankelijk op lijkt dat ze dat beter niét konden doen, blijkt dat de sekteleden waarschijnlijk toch betere bedoelingen hadden dan gedacht. Het klinkt ingewikkeld, maar deze horrorfilm geeft je 111 minuten lang de kriebels!

Lees verder