Vrouw verkleed in onesie op festival camping

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vrouw verkleed in onesie op festival camping

Deze 7 typetjes kom je op ieder festival tegen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een festival is dé ultieme verzamelplek voor uiteenlopende figuren en het lukt ze altijd om in één van de volgende categorieën te vallen. Van de influencer tot de vroege pieker, deze 7 typetjes loop je dit festivalseizoen gegarandeerd tegen het lijf.

De carnavaller

Het kan deze mensen werkelijk niets schelen dat carnaval niet in het festivalseizoen valt. Ze maken er zelf wel één grote beestenboel van. Gekleed in een dierenonesie delen ze aan iedereen free hugs uit en huppelen ze vrolijk het hele terrein over. En waarom ook niet? Op een festival kan en mag tenslotte alles.

Deze 7 typetjes kom je op ieder festival tegen

De gladde jongen

Maandenlang heeft deze spierbundel gezwoegd in de gym, om uiteindelijk met een ontbloot bovenlijf rond te kunnen paraderen op het festivalveld. Zijn net iets te strakke broek is gecombineerd met een flitsende zonnebril en een grote klodder gel in het haar. Als er nu geen chicks op hem af komen, dan weet hij het ook niet meer...

Deze 7 typetjes kom je op ieder festival tegen

De influencer

Al vanaf het moment van binnenkomst is deze persoon niet meer weg te slaan van zijn/haar smartphone. Alles, maar dan ook alles moet tot in detail op camera worden vastgelegd. Want al zijn/haar Instagram volgers moeten natuurlijk zien hoe fantastisch het is. Om nog maar te zwijgen over de perfect gestylede festivaloutfit. Strike a Coachella pose en laat die likes maar komen!

Deze 7 typetjes kom je op ieder festival tegen

De vroege pieker

Ook wel de lopende apotheek genoemd. Wanneer de meeste bezoekers nog in de stemming moeten komen, heeft deze stuiterbal al het nodige naar binnen gewerkt. Want ja, waarom zou je ook doorhalen als je vroeg kunt pieken? Kijk er ook zeker niet van op als je de vraag “ga je ook zo lekker?” gesteld krijgt en een stortvloed aan complimenten over hoe chill je bent.

Deze 7 typetjes kom je op ieder festival tegen

De bejaarde

Forever young. Dat is het levensmotto van deze festivalveteraan. Ze bezochten al festivals toen jij nog moest leren je veters te strikken. Dat mede-feestgangers zijn/haar kleinkinderen hadden kunnen zijn, mag de pret zeker niet drukken. De heupjes gaan tenslotte nog even los als in de vorige eeuw.

Oude man onder gekleurde poeder op holi festival

De planner

Deze persoon komt eigenlijk maar voor één ding: de line-up. Al heel vroeg van tevoren is de timetable tot op de letter ontleed, dus hij/zij weet precies welke artiesten waar optreden. Toch houdt de planner tijdens het festival het papieren programma altijd heel dichtbij de hand, want stel je voor dat je een act mist.

Lees verder