Deze 10 tv-series zijn gebaseerd op films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze 10 tv-series zijn gebaseerd op films

Deze 10 tv-series zijn gebaseerd op films

|
|

Laatste update:

Soms kun je geen genoeg krijgen van een film. Gelukkig verschijnen er regelmatig prequels, sequels en spin-offs, bijvoorbeeld in de vorm van een televisieserie. Wij hebben tien televisieseries voor je op een rijtje gezet die oorspronkelijk zijn geboren op het filmdoek.

1. Hannibal

Gebaseerd op Hannibal Rising

De ijzersterke psychologische thriller serie Hannibal met Mads Mikkelsen als dr. Hannibal Lector speelt zich af tussen de films Hannibal Rising en Red Dragon

2. Fargo

Gebaseerd op Fargo

De zwart humoristische thriller Fargo uit 1996 van Ethan en Joel Coen over een slimme ontvoering die uitloopt op een bloedbad is een echte filmklassieker. De gelijknamige tv-serie met onder anderen Kirsten Dunst, Martin Freeman en Colin Hanks heeft inmiddels drie seizoenen en sleepte 2 Golden Globes in de wacht.

3. Bates Motel

Gebaseerd op Psycho

Prequel van Hitchock’s beroemde horrorfilm Psycho uit 1960. Met Freddie Highmore als de jonge Norman Bates en Vera Farmiga als zijn liefhebbende moeder Norma.

4. Westworld

Gebaseerd op Westworld

In een modern pretpark, dat bestierd wordt door robot-cowboys, kunnen de bezoekers roemruchte tijden uit onder andere het Wild West-verleden herbeleven. De serie met een topcast van onder anderen Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood en James Marsden is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton.

5. Buffy the Vampire Slayer en Angel

Gebaseerd op de film Buffy the Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer werd voor de serie in 1992 gespeeld door Kristy Swanson in de gelijknamige film. In de serie speelt Sarah Michelle Gellar Buffy in haar strijd tegen het kwaad. Ook kreeg de vampier Angel (David Boreanaz) zijn eigen televisieserie. 

6. About a Boy

Gebaseerd op About a Boy

Will Freeman is vrijgezel en werkloos. Wanneer hij liegt dat hij een kind heeft om een vrouw het bed in te krijgen, is dat het begin van nieuw avontuur. Gebaseerd op de gelijknamige comedy uit 2002 met Hugh Grant in de hoofdrol.

7. Minority Report

Gebaseerd op Minority Report

De serie speelt zich elf jaar na de film met Tom Cruise in de hoofdrol af. Dash kan in de toekomst kijken en ziet misdaden voordat ze gebeuren. Hij werkt samen met politieagente Lara Vega om diverse moorden te voorkomen.

8. The Exorcist

Gebaseerd op The Exorcist

De serie speelt zich jaren na de horrorklassieker The Exorcist af, waarin een jonge vrouw is bezeten door een mysterieuze, duistere kracht. Twee priesters proberen haar te redden en confronteren een eeuwenoud kwaad.

9. Limitless

Gebaseerd op Limitless

De serie volgt de film Limitless uit 2011 op met Jake McDorman als Brian Finch, die ook krachten van de mysterieuze drug NTZ ontdekt. Bradley Cooper keert terug als Eddie Mora, die een senator is en een mogelijke presidentskandidaat. 

10. Scream: The TV Series

Gebaseerd op Scream

Scream: The TV Series is een productie van MTV en is gebaseerd op de filmreeks Scream van regisseur Wes Craven. Het bekende Ghost-face masker zul je alleen niet terugzien in de serie vanwege rechten.

Lees verder