Deze 10 liedjes werden de iconische intro’s van je favoriete series

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze 10 liedjes werden de iconische intro’s van je favoriete series

Deze 10 liedjes werden de iconische intro’s van je favoriete series

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dit zijn volgens ons de vetste songs ooit gebruikt als openingstunes van series. Van de helft wist je misschien niet eens dat het al bestaande nummers waren voordat ze dankzij een tv-serie wereldberoemd werden.

10 - Scrubs: Superman van Lazlo Bane

Eigenlijk vinden we dit nummer best wel suf, maar deze onvolprezen comedy-serie is briljant. Daarom mag 'ie toch nog net meedoen in dit lijstje.

9 - Chuck: Long Skirt Short Jacket van Cake

Dit nummer was in Nederland al een klein hitje lang voordat de serie uitkwam, dus wij denken bij Chuck nog steeds eerder aan Cake dan andersom. Rond hoofdrolspeler Zachary Levi bleef het na deze serie een tijdje stil, maar nu heeft hij een hit in handen met Shazam!

8 - True Blood: Bad Things van Jace Everett

Ook al lijkt dit hitsige nummer wel heel erg op Baby did a Bad Bad Thing van Chris Isaak, toch past het precies bij deze serie die wemelde van de rollebollende vampieren.

7 - Supernatural: Carry On My Wayward Son van Kansas

Ook al is dit niet echt de openingstune van deze helaas net gecancelde serie, toch is dit classic rock nummer wel zo vaak gebruikt in Supernatural dat het als de officieuze tune van de serie wordt gezien. Op de Comic Con van 2017 opende het Supernatural-panel zelfs met een verrassingsoptreden van Kansas!

6 - The Wire: Way Down in The Hole van Tom Waits

Dit nummer van de briljante brommende brullende bard kwam elk seizoen in een andere uitvoering voorbij. Het origineel van meneer Waits zelf is geweldig natuurlijk, maar ook de uitvoering van de The Five Blind Boys from Alabama mag er wezen. In tegenstelling tot de Alabama 3 verderop in dit lijstje komen deze mannen trouwens wél echt uit Alabama, en niet alleen dat: ze zijn ook met zijn vijven en ze zijn ook echt blind.

5 - CSI NY: Baba O'Riley van The Who

Eigenlijk hadden we hier voor de goede orde Who Are You moeten neerzetten, aangezien dit nummer van The Who eerder al was gebruikt als openingstune voor de eerste CSI (die in Las Vegas). Maar zeg nou zelf: Baba O'Riley is toch gewoon een veel vetter nummer?

4 - Justified: Long Hard Times to Come van Gangstagrass

Deze New Yorkers maken al sinds 2006 een mix van bluegrass-country en rap, twee genres waarvan we dachten dat die onmogelijk met elkaar gecombineerd konden worden... Tot we bij de eerste aflevering van Justified meteen in de stemming waren na het horen van dit nummer, dat gebaseerd is op een sample van Lynyrd Skynyrd's Things Goin' On.

3 - The Sopranos: Woke up This Morning van Alabama 3

Niet alleen is de openingstune Woke Up This Morning niet speciaal voor The Sopranos geschreven, de mannen van Alabama 3 zijn niet eens Amerikanen! Deze Britten (die dus helemaal niet uit Alabama komen) brachten het nummer al in juni 1997 uit, een goede anderhalf jaar voor de eerste aflevering van de legendarische HBO-serie.

2 - Friends: I'll be there for you van The Rembrandts

Oké oké, dit was dus eigenlijk niet echt een bestaand nummer dat tot een tv-tune werd omgetoverd maar andersom. De makers van Friends schreven samen met de mannen van The Rembrandts een pakkende tune, en die werkten dit vervolgens uit tot een drie minuten durend popliedje. En wat voor eentje!

1 - Peaky Blinders: Red Right Hand van Nick Cave

Ook al komt dit onheilspellende nummer al uit 1994, toch lijkt het wel speciaal voor deze serie geschreven?! Misschien heeft schrijver Steven Knight het personage van Tommy Shelby wel bedacht naar aanleiding van dit duistere nummer over een man die net een moord gepleegd heeft, en zijn met bloed besmeurde hand nog in zijn jaszak verbergt. De makers van de serie lijken zich donders goed bewust wat voor voltreffer van een openingstune ze hebben, getuige kippenvelscènes waarop we Cillian Murphy als de ijskoude Tommy Shelby in slow-motion voorbij zien lopen op de tonen van dit nummer: “...On a gathering storm comes a tall handsome man, in a dusty black coat with a red right hand”... Wij kunnen nu al niet wachten op dat vijfde seizoen!

Lees verder