De Vijf Beste Bierfilms!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Vijf Beste Bierfilms!

De Vijf Beste Bierfilms!

|
|

Laatste update:

Vandaag op 3 augustus is het International Beer Day! Hierbij vijf toepasselijke films om dit te vieren. Proost!

Drinking Buddies

Een romcom rondom bier, hoe krijg je het verzonnen? Kate (Olivia Wilde) en Luke (Jake Johnson) werken samen in een brouwerij, en er lijkt wat moois op te borrelen tussen de twee. Probleem is dat ze allebei al bezet zijn. Kate doet het namelijk al met Chris (Ron Livingston), en Luke is samen met Jill (Anna Kendrick). Dan komen Kate en Luke elkaar ineens in het weekend tegen en zetten ze het gezamenlijk op een zuipen. Driemaal raden wat er dan gebeurt...

Beerfest

Een meesterwerk is het bepaald niet, maar natuurlijk mag deze komedie niet in de lijst ontbreken, alleen al vanwege de titel. Twee broers reizen naar Duitsland om de as van hun opa uit te strooien. Daar raken ze echter samen met enkele vrienden verzeild in een grenzeloos zuipfestijn. Uiteindelijk komt het aan op een drinkwedstrijd waarbij het gaat om wie de meeste mega-glazen bier van het type "Das Boot" naar binnen weet te werken.

Old School

Will Ferrell. Frank The Tank. Need we say more?

De Helaasheid der Dingen

Er is in de hele Benelux en waarschijnlijk in heel Europa nog nooit eerder een film gemaakt waarin zoveel bier naar binnen werd gegooid als in De Helaasheid der Dingen. Ook al is het bepaald niet alleen maar lachen in deze Belgische tragikomedie, de film bevat enkele onvergetelijke en ook hilarische scènes. De naakte fietsrace en het Pruimenlied natuurlijk, maar ook het Tour de France-spel: een soort ganzenbord op de landkaart van Frankrijk waarbij bier wordt omgezet in kilometers.

The World's End

Met de derde film in zijn "Cornetto-trilogie" leverde Edgar Wright een nostalgische film over ouder worden af, die hij verpakt had als een hilarische kroegentochkomedie. Vijf oude vrienden van vroeger zetten nog één keer samen de bloemetjes buiten in de cafés waar ze vroeger kwamen. Zullen zij The World's End, de laatste bar die op de planing staat, nog halen?

Lees verder