De 5 grootste schandalen rondom de familie Hazes

Door Alie Sierkstra
familie hazes andré rachel roxeanne

Er is om geen enkele andere Nederlandse familie zoveel te doen als om de familie Hazes! We zetten daarom vijf van de grootste schandalen rondom Rachel, André en Roxeanne voor jullie op een rijtje.

5. De ruzies tussen Rachel en de kinderen

De leden van de veelbesproken familie Hazes hebben het regelmatig met elkaar aan de stok. Op het moment kunnen André Jr. en Rachel weer prima door één deur, maar met Roxeanne praten ze niet meer. 

Dat bleek weer afgelopen zomer, toen Roxeanne openhartig sprak over haar moeilijke jeugd en hoe haar ouders haar vaak in de steek lieten. Als vader Hazes optrad moest ze logeren bij gastouders en daar zaten ook eens naaktlopers tussen, waardoor ze als kind in haar blootje op de bank zat!

Niet alleen dat, na het overlijden van André Hazes schreef Rachel een boek over haar ervaringen. Volgens Roxeanne was ze daardoor zes maanden niet thuis te vinden en voelde de zangeres zich alsof ze beide ouders had verloren. 

De ruzie vocht de Hazes-familie weer eens openbaar uit, want Rachel en André Jr. sneerden keihard terug. Een “rijke fantasie” had ze volgens mamalief. André was nog harder op Instagram: “Ik hoop oprecht dat je je niet gek laat maken door uitspraken van iemand die jou op alle mogelijke manieren klein probeert te krijgen.

Het was genoeg voor Roxeanne om uit de organisatie van Holland Zingt Hazes te stappen. Ze is helemaal klaar met haar familie.

4. Het roerige liefdesleven van André jr.

André Hazes jr. is blijkbaar onweerstaanbaar voor blonde vrouwen! We praten je graag bij over zijn laatste drie liefjes.

In 2014 kreeg André een relatie met Monique Westenberg. Twee jaar later werd hun zoontje Dré geboren. In 2019 strandde hun relatie echter… Datzelfde jaar kreeg André een relatie met Bridget. De twee hadden het een aantal maanden érg gezellig met elkaar, maar uiteindelijk zette het stel toch een punt achter hun verkering. Officieel wegens tijdgebrek, maar boze tongen beweren dat er iets veel schandaligers speelt – daarover straks meer. 

Na Bridget kwam Monique weer in beeld. Wat heet: de vonk sprong zo hard over dat het stel zich al snel verloofde! Heel Nederland genoot mee van het sprookjesachtige moment. Van een huwelijk kwam het niet. Een paar maanden na het aanzoek liepen de ruzies tussen Monique en André toch weer dusdanig op dat het stel besloot uit elkaar te gaan.

En daarmee belandden we bij het meest recente liefje van André: Sarah van Soelen. In eerste instantie beschreef André zijn contact met Sarah nog als vriendschappelijk, maar al snel bleek er toch meer aan de hand te zijn. In ieder geval voor een paar maanden... Alhoewel de prille liefde relatief snel weer tot een einde kwam, zijn er gelukkig geen hard feelings.

Althans, dat was voordat de nieuwe docu Crossroads verscheen, waarin André bot zegt dat Sarah het "nét niet was". Sarah deed niet mee aan de docu maar keek hem wel. Het voelt nu naar eigen zeggen alsof ze "in een val is getrapt". Ouch!

3. De documentaire Kleine Jongen

Begin vorig jaar zond NPO 3 de documentaireserie Kleine Jongen uit. De docu bevatte nooit eerder vertoonde beelden van André Hazes sr. en zijn gezin. En dat deed dochter Roxeanne pijn: door haar gemaakte privé-beelden werden – zonder haar toestemming – gebruikt. De zangeres vond dat de reeks eigenlijk niet gemaakt had mogen worden en spande zelfs een rechtszaak aan.

AvroTros besloot de documentaire aan te passen.

2. Wat gebeurde er op Curaçao?

Zoals we hierboven al beloofden, gaan we nog even iets dieper in op de breuk tussen André Hazes jr. en Bridget Maasland. Volgens sommigen biedt de gegeven reden (tijdgebrek) slechts een deel van de verklaring. Volgens hen moeten we eigenlijk naar die beruchte trip naar Curaçao kijken...

André, Bridget én Monique Westenberg bevonden zich gelijktijdig op Curaçao. André zocht Monique en zijn zoontje op, waarna de vlam weer in de pan vloog. Op dat moment was André echter nog officieel samen met Bridget. De wildste schandalen vlogen ons daarna om de oren! Monique en André zouden seks hebben gehad op een toilet, en Monique en Bridget zouden elkaar aangevlogen zijn.

Volgens het drietal is daar niets van waar, maar zoals gezegd denken boze tongen daar toch echt anders over

Overigens heeft Bridget enorme spijt van haar relatie met André. Ze geeft de schuld aan haar midlifecrisis en trok er een waardevolle les uit: date geen 'jochies' van onder de 25 meer!

1. De schokkende onthulling van Rachel

Tot slot keren we nog even terug naar Kleine Jongen. Die documentairereeks bevatte namelijk het grootste Hazes-schandaal van de afgelopen tijd.

In Kleine Jongen leerden we dat André Hazes sr. en Rachel voor de eerste keer seks hadden toen zij slechts 15 jaar oud was. Toen Rachel op Andrés zoon Melvin paste, kwam de destijds 34-jarige zanger haar slaapkamer binnen. Het gebeurde op een avond dat Andrés eerste vrouw Ellen Wolf niet thuis was. “Daar gebeurden wel een paar dingen die eigenlijk niet door de beugel konden”, zei Rachel. “André kwam op een gegeven moment bij mij in de slaapkamer. Toen is er wel wat gebeurd, zeg maar. Toen hebben we ook wel echt seks gehad de eerste keer.” En dat overviel Rachel best wel: “Ik had niet de intentie om met André naar bed te gaan. Misschien ooit een keertje, of zo, maar toen ik 15 was, speelde dat echt nog niet bij mij, dus het is me echt overkomen.” Er ontstond behoorlijk wat ophef rondom de situatie. Zo vroeg AD-columniste Angela de Jong zich bijvoorbeeld af of het nog wel oké is om André sr. als held te presenteren.

Je snapt waarom Kleine Jongen als controversieel wordt bestempeld. Hier vind je nog vijf controversiële documentaireseries om nú te checken.

De nieuwe André Hazes-documentaire Crossroads staat exclusief op Videoland.