Wat goééééd! De 10 grappigste Chateau Meiland-momenten tot nu toe

Martien en Maxime Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Vanavond begint seizoen 3 van Chateau Meiland en we kunnen wel zeggen dat we de hysterische avonturen van Martien op dit moment écht nodig hebben. Even ontstressen. Hieronder alvast wat voorpret met de allergrappigste momenten tot nu toe!

1. Kutzaak

We voelen ons allemaal wel eens zoals Martien in het filmpje hieronder. Je bent in een winkel, weet bij god niet waar al je benodigde spulletjes liggen en dan is er ook nog eens geen personeel te bekennen. "Werken hier mensen?", vraagt Martien zich chagrijnig af. "Waarom is hier niemand? Wat is dit voor een kutzaak?"

2. Wenkbrauwenavond

Het heeft inmiddels een soort mythische status bereikt, die ‘wenkbrauwenavond’ van De Meilandjes. De eerste keer dat we dit zagen, vielen we van de ene in de andere verbazing. Zo ook de gasten die nietsvermoedend zaten te eten en Martien opeens binnen zagen wandelen met inktzwarte wenkies. Stiekem waren we allemaal die ene vrouw aan de kop van de tafel die Martien recht in zijn gezicht uitlachte. Oef!

3. Wijnen, wijnen, wijnen!

We gingen helemaal stuk toen Martien en dochter Maxime voor het eerst die bekende catchphrase van de fam – "wij gaan wijnen, wijnen, wijnen!" – introduceerden. Hoewel de uitspraak inmiddels een eigen leven is gaan leiden, zijn we in de tussentijd even spontaan vergeten dat ze het eigenlijk maar één keer ‘deden’ en dat hysterische moment is hieronder te zien.

4. Getrouwd stel

Martien en Erica stapten begin vorig jaar voor de derde keer in het huwelijksbootje. Als echte levenspartners zijn ze natuurlijk doodeerlijk tegen elkaar. Soms lopen de spanningen in het Chateau hoog op. Zoals hier, wanneer Erica na de zoveelste (liefdevolle) discussie wegstormt en zegt: "zoek het maar uit met je troep!"

5. Puinhoop

"Ach wat doe jij nou vervelend?!", schreeuwt Martien wanneer Erica zo een heel muurtje van het bouwvallige bijgebouw omver tikt. En het was al zo’n puinzooi. "Verdomme! Lig ik net bij het zwembad!" Ja, deze gouwe ouwe uit seizoen 1 kun je blijven kijken!

6. Kapsalon Martien

Martien was op een blauwe maandag kapper en is er heilig van overtuigd dat je de kneepjes van het vak nóóit, maar dan ook nóóóit verleert. Euhm… sure. Nou, niet dus. Hij jaagt de schaar door het arme haar van Erica en neemt er een flinke hap uit. Véél meer dan ze eigenlijk wilde. Een nachtmerrie voor haar, kijkgenot voor ons.

7. Chat-eau Meiland

Er loopt ook een heuse ‘chat’ rond in Chateau Meiland, de poes ‘Mevrouw Jansen’. We kenden honden Bommel en Bijoux natuurlijk al, maar je zou bijna vergeten dat De Meilandjes dus ook een kat hebben. Die krijgt écht niet genoeg screentime en daarom besloot het huisdier om eens even lekker de show te stelen! Terwijl Martien zijn befaamde borrelplankje prepareert, begint 'rotkat' Mevrouw Jansen op de achtergrond heerlijk van het vlees te smikkelen.

8. Ergernissen van Erica

‘Huisvriendin’ Caroline – ja, die was er in het begin nog bij – had even geen zin om de lekkage van de wasmachine op te ruimen. Nou, daar moet je niet mee aankomen bij Erica. "Je dacht niet: ik ga effe dweilen?", zegt ze héél sassy. Ja, het irritatieniveau liep toen al erg hoog op. We snappen best waarom Caroline op een gegeven moment uit pure oververmoeidheid haar koffers pakte.

9. Boom op de weg

Wat een gezeik! Er lag op een gegeven moment gewoon een omgewaaide boom voor ’t chateau. En hoe moeten doe gasten nu het terrein op komen? "Oh, wat errug!", zegt Martien tot wel tien keer toe tegen dochter Montana, die samen met haar vader maar begint te lachen om deze bizarre situatie. Het wordt trouwens nog erger wanneer de fam op allerlei manieren probeert de boom een kopje kleiner te maken…

10. Onder hoogspanning

Martien gooit zijn iconische gilletjes er te pas en te onpas uit. Ook op onverwachte momenten. Alsof hij plots een stroomschok krijgt! Nou – dat gebeurde in seizoen 1 ook echt! Onze favoriete kasteelheer probeerde een of ander lampje op te hangen, maar kreeg een flinke optater. Al dat gezeik werd ‘m even te veel. "Ik durf niet meer…"

Chateau Meiland is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.