Mulan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mulan

Dit zijn de bioscoopreleases van maart 2020

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Het stormt al 28 weken in Nederland of zo, dus het is maar goed dat er zoveel goede films in de bioscoop verschijnen in maart! Van Pixars nieuwste film Onward tot 2 films met Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe, Mulan en Bloodshot met Vin Diesel!

Onward

4 maart

Pixar komt weer met een superorigineel verhaal in Onward. De elvenbroers Ian en Barley (Tom Holland en Chris Pratt) vinden een magische staf waarmee ze hun overleden vader voor 1 dag terug kunnen brengen. Daarvoor moeten ze alleen op zoek naar de laatste plek waar nog magie te vinden is. Verwacht een onvergetelijke roadtrip door een sprookjeswereld die compleet verstedelijkt is!

Guns Akimbo

5 maart

Guns Akimbo is een gitzwarte komedie waarin Daniel Radcliffe de nerdy gameontwikkelaar Miles speelt. In deze dystopische wereld wordt hij gedwongen om mee te doen aan een reallife moordspel waarin miljoenen mensen via livestreams hem volgen. Oh ja, en een gek heeft pistolen in zijn handen geschroefd om het hem iets makkelijker te maken. Wat lief van die persoon. Wist je trouwens dat Harry Potter dit jaar 40 jaar wordt?!

The Invisible Man

5 maart

Een horrorremake met een twist! Cecilia Kass (Elisabeth Moss) ontsnapt van haar gewelddadige vriend. De dag erna wordt hij dood aangetroffen in zijn huis en laat hij een groot deel van zijn fortuin over aan Cecilia. Een spijtbetuiging? Misschien, maar Cecilia krijgt ondertussen het gevoel dat ze door een onzichtbaar iemand wordt achtervolgt. En het spoor van mysterieuze sterfgevallen helpt ook niet mee.

Bloodshot

12 maart

Vin Diesel is een superheld en deze keer niet als de pratende boom Groot. Ray Garrison is een overleden marinier die door de RTS Corporation tot leven wordt gewekt met nanomachines! Die repareren zijn cellen waardoor hij razendsnel geneest en maken hem ook nog eens supersterk. Als tegenprestatie neemt het grote boze bedrijf de controle over zijn lichaam, geest en herinneringen. Tijd voor Vin Diesel om terug te slaan in Bloodshot!

My Spy

12 maart

Ook Dave Bautista stapt even uit Guardians of the Galaxy voor een nieuw avontuur. In My Spy speelt hij de stoere CIA-agent JJ die op stoere wijze zijn missie volledig uit de stoere hand laat lopen. Hij krijgt nog 1 kans om zijn carrière te redden met een simpele undercoveroperatie. Ook die verknalt hij wanneer de 9-jarige Sophie hem ontmaskert. Ze belooft zijn geheim te bewaren… als hij haar de fijne kneepjes van het spionnenvak leert.

A Quiet Place: Part II

19 maart

Mensen werden stil van de eerste film en nu is Emily Blunt met haar familie terug in A Quiet Place: Part II. De familie Abbott durft eindelijk het huis te verlaten op zoek naar een veiligere plaats. Dat betekent wel dat ze de levensgevaarlijke buitenwereld moeten overleven. Net als in de eerste film kan dat alleen door géén geluid te maken. Of zijn de monsters die op geluiden afkomen niet de enige dreiging?

Escape From Pretoria

19 maart

Hey daar hebben we Daniel Radcliffe weer! Deze keer in het aangrijpende verhaal over 2 gevangenen die tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika proberen te ontsnappen uit Pretoria Central Prison. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tim Jenkin uit 1979. Daniel speelt zijn jonge versie in de film.

Mulan

26 maart

En de Disney-remake van deze maand is Mulan! China wordt aangevallen door een vijandelijke macht uit het noorden en de keizer eist dat 1 man uit ieder gezin wordt ingelijfd voor het leger. Hua Mulan (Yifei Liu) kan niet aanzien hoe haar oude vader als enige man van het gezin weer het zwaard moet oppakken. Ze besluit haarzelf te vermommen als jongen en het avontuur aan te gaan. De Disney remakes zijn zo succesvol dat de studio zelfs werkt aan Aladdin 2!

Blijf je liever thuis om lekker te Netflixen? Bekijk hier wat er in maart allemaal op Netflix verschijnt!

Lees verder