De 7 beste shows uit het buitenland deze zomer

Cooking with Paris Netflix

Tijdens de snikhete zomer kunnen we wel wat afleiding gebruiken. Om de eindeloze herhalingen van programma’s te ontlopen zoeken we het deze keer buiten onze landsgrenzen. We hebben de beste shows in willekeurige volgorde op een rij gezet. Alleen nog op play drukken!

7. The Great British Bake-Off

Half Nederland zit aan de buis gekluisterd wanneer Heel Holland Bakt op tv is. Want niets is zo spannend als een gezellige bakwedstrijd tussen amateurbakkers. Maar het begon allemaal met The Great British Bake-Off en deze Britse versie is een stuk pittiger. De juryleden zijn vele malen strenger dan in de Nederlandse variant; zo kwam Mary Berry altijd met zachte feedback terwijl Paul Hollywood de bakkers een harde sneer (uit een goed hart) kon geven. Nieuwsgierig naar meer redenen waarom The Great British Bake-Off beter is dan Heel Holland bakt? Wij vertellen je graag meer!

The Great British Bake-Off staat op NPO Start.

6.  My Kitchen Rules

Kookprogramma’s zijn altijd om te smullen en het Australische My Kitchen Rules voegt hier nog een vleugje drama aan toe. Acht teams nemen het tegen elkaar op in hun thuisrestaurants, waarbij de concurrentie de voorgeschotelde culinaire creaties van punten moeten voorzien. Een team valt af, de rest mag door naar de professionele My Kitchen Rules-keuken en maakt kans op een flinke zak geld. Ook wordt er heel wat afgebekt aan de eettafel, want naast culinaire hoogstandjes worden er pittige discussies geserveerd. Er zitten altijd wel een team tussen dat strategisch punten geeft, terwijl zij zichzelf helemaal de hemel in prijzen. Vaker niet dan wel verdiend.

Het nieuwste seizoen van My Kitchen Rules staat op KIJK.nl

5. Indian Matchmaking

De matchmakers van Married at First Sight zijn niets vergeleken met de Indiase koppelaarster Sima Taparia. In Indian Matchmaking gaat Sima op zoek naar de perfecte match voor haar cliënten. Allemaal zijn ze op zoek naar de ware, en hebben ze een flink eisenpakket. De ene houdt niet van humor en de ander woont drieduizend kilometer van zijn match vandaan. Aan Sima de taak om al deze tortels toch bij elkaar te krijgen.

Indian Matchmaking staat op Netflix.

4.  Cooking with Paris

Met haar eigen kookprogramma wil socialite Paris Hilton bewijzen dat ze wel degelijk iets kan. Samen met haar bekende vriendinnen maakt ze de meest glamoureuze gerechten. Voor iemand die in haar luxe leven amper een pan in haar handen heeft gehad, doet ze het redelijk goed. Oké, er brandt soms wat aan en ze is niet zo nauw met de hoeveelheden ingrediënten, maar het lukt haar iedere keer weer om iets eetbaars op tafel te zetten. Is ze dan toch een keukenprinses?

Cooking with Paris staat op Netflix.

3. Old Enough!

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen hun eigen boontjes doppen? Acht, tien of toch veertien jaar? In de Japanse serie Old Enough! gedragen kleuters zich al als volwassenen. Zo gaat een 2-jarig jongetje in z’n eentje fruit kopen en gaat een ander zijn vaders kleding naar de stomerij brengen. De show was een absolute hit in Japan. Dat snappen we heel goed, want wat is er nou schattiger dan een snoezig kind dat boodschappen doet?

Old Enough! staat op Netflix.

 

2. Bling Empire

De hitfilm Crazy Rich Asians is niets vergeleken bij de realityserie Bling Empire. De Netflix Original volgt een groepje rijke Aziatische levensgenieters in Los Angeles. Wie denkt dat hun leven alleen rozengeur en maneschijn is, heeft het mis. Geld en aanzien brengen veel problemen met zich mee en dat leidt tot heftige ruzies, waarbij zelfs de penispompen (!!) in het rond vliegen. De spanningen nemen zo toe, dat hun vriendschap op het spel komt te staan. 

Beide seizoenen van Bling Empire staan op Netflix.

1. Married at First Sight Australia

Wij kennen Married at First Sight als een wholesome programma met zo nu en dan een spraakmakende deelnemer, maar in de Australische versie is dat héél anders. De gladgestreken singles, die beter op hun plek zijn in Temptation Island, worden aan elkaar gekoppeld en treden gelijk in het huwelijksbootje, maar daarna gaan de stellen als groep het avontuur aan. Dat leidt natuurlijk tot een hoop drama, waarbij de vele ruzies worden ondersteund door spannende muziek en vlotte montage. Of de deelnemers hun geluk in de liefde kunnen vinden, is maar de vraag.

Married at First Sight Australia staat op Videoland.

Ben je nu benieuwd naar welke Nederlandse programma’s het in het buitenland goed doen? Ook deze hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.