De beste kinderfilms die niet geschikt zijn voor kinderen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De beste kinderfilms die niet geschikt zijn voor kinderen

De beste kinderfilms die niet geschikt zijn voor kinderen

|
|

Laatste update:

Niet alle kinderfilms zijn bedoeld voor kinderen: sommige sprookjes-, poppen- en tekenfilms zijn alleen geschikt voor 16 jaar en ouder. En dit zijn de beste!

1. Meet the Feebles

Voordat Peter Jackson succes kreeg met The Lord of the Rings, was hij verzot op lekker vies. De nep-muppets in Meet the Feebles zien er al niet fris uit en hun daden zijn dat nog minder. Een kat pleegt overspel met een walrus, een rat probeert een poedel te verkrachten en uit eindelijk worden ze allemaal neergemaaid door een nijlpaard met een machinegeweer.

2.The Shape of Water

Het klinkt als een moderne versie van de kleine zeemeermin; meisje zonder stem wordt verliefd op een sprookjesvent en ze leven nog lang en gelukkig in de zee. Maar aangezien dat meiske meteen in de eerste scène enthousiast gaat masturberen in bad moge duidelijk zijn dat dit een sprookje voor volwassenen is. En met vier beeldjes ook de Oscartopper van dit jaar.

3.Sausage Party

De neukende poppen in Team America werden gekeurd voor twaalf jaar, maar de voedsel-orgie (letterlijk!) van Sausage Party ging nog een stap en leeftijdsgrens verder. Je eetlust wordt bedorven door de lieve worteltjes die worden vermalen tussen mensenkaken, maar de grappen zijn van Seth Rogen & co (hunnie van Superbad) dus je lacht je worst uit je broek.

4.The Happytime Murders

Als we denken aan de muppets, denken we aan een hoop kinderlijke lol met liedjes. Uitgerekend de zoon van Kermit-bedenker Jim Henson slaat dat leuke imago finaal aan diggelen met een moker in de vorm van een poppenfilm met alle Kijkwijzer-waarschuwingen die er bestaan; een film met muppets, grof geweld en bijpassend taalgebruik.

5.Pan’s Labyrinth

Ga niet denken: "Een film over een meisje dat een fabelwereld ontdekt, dat ga ik met mijn neefjes kijken" want dit is een sprookjesfilm waar kinderen gillende nachtmerries van krijgen. Hun ouders gaan echter voor de bijl door de fascinerende combinatie van horror, oorlogsfilm en psychologisch drama met Oscar winnende vormgeving, make-up en cameravoering.

6.Waltz with Bashir

Ari Folman vocht als Israëlische soldaat in de  Libanese Burgeroorlog. Het was te heftig om dat in een speelfilm te stoppen dus gebruikte hij computeranimatie om te laten zien hoe soldaten over verminkte lijken stappen terwijl de kogels om hun hoofd vliegen. Het bloedbad hakt er ook getekend behoorlijk in door de prachtige, depressief realistische animatiestijl.

Lees verder