3 van de beste films op Amazon Prime Video

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de beste films op Amazon Prime Video

De 10 beste films nu op Amazon Prime Video (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Internationaal gezien is Amazon Prime Video een behoorlijk grote Netflix-concurrent. In Nederland nog wat minder, maar wat is er allemaal op te zien? We zetten de beste films op Amazon Prime Video voor je op een rij!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

10. La La Land

La La Land werd niet alleen de beste musicalfilm van 2016; het is volgens velen zelfs de beste film van dat jaar! De film volgt actrice in spe Emma Stone en jazzmuzikant Ryan Gosling, die het beide proberen te maken in LA en ondertussen natuurlijk stapelverliefd op elkaar worden. Met La La Land werd het genre musicalfilms weer leven in geblazen en daarom hoort 'ie absoluut bij de beste films op Amazon Prime Video.

9. Tenet

Tenet is een spionagefilm van de bovenste plank, waarin een futuristische machine de tijd achterstevoren kan laten lopen. John David Washington en Robert Pattinson moeten zo voorkomen dat een boze Rus de hele wereld achterstevoren laat draaien en dus laat ophouden te bestaan. Typische Christopher Nolan-gekkigheid, maar ondertussen geniet je van wat ongelofelijk spannende actiescènes.

8. Jurassic Park

Eigenlijk behoeft een film als Jurassic Park geen verdere uitleg, want het is niet alleen een van de beste films op Amazon Prime Video, het is een van de beste films PUNT! We kunnen deze ruimte daarom beter benutten door jullie te vertellen dat je niet alleen deze film terugvindt op Amazon Prime Video, maar ook opvolgers The Lost World, Jurassic Park III en Fallen Kingdom. Dat betekent een lekker weekendje bingen in afwachting van het nieuwste deel, waarvoor eindelijk ALLE oude hoofdrolspelers terugkeren! Dat is nog niet alles: waar iedereen dacht dat de Jurassic World-films een trilogie zouden vormen, kan de serie nog een stuk langer doorgaan.

7. De Lord of the Rings-trilogie

Het is een klassieker en niet voor niets. De epische LOTR-films zijn jaaaaaren oud, maar met het tijdloze verhaal blijven deze films boeiend om naar te kijken. Duik mee in de magische en duistere wereld van J.R.R. Tolkien en ga samen met het Hobbit-gezelschap het avontuur aan. Gepaard met magnifieke vechtscènes en een fraai staaltje acteerwerk, is vermaak gegarandeerd. Ga er wel even voor zitten: de drie films duren samen ruim 9 uur! Hier zijn we wel zoet mee totdat Amazon Prime Video eindelijk met die Lord of the Rings-serie komt.

6. 1917

Dit oorlogsepos van Sam Mendes gaat over twee Britse soldaten die het 'Niemandsland' worden ingestuurd, om hun collega's te waarschuwen voor een Duitse hinderlaag. Will Schofield (George MacKay) en Tom Blake (Dean Charles Chapman) worstelen zich door de modder, het bloed en de Duitse loopgraven om hun kameraden te redden. Door technisch vernuft en slimme trucage lijkt het alsof de spannende reis in twéé takes geschoten is. 1917 is één van de beste films van 2019, won drie Oscars en mag dus niet ontbreken op de lijst met de beste films op Amazon Prime Video.

5. Back to the Future

YES! Ook onze favoriete jaren 80 comedy heeft een plekje in het aanbod veroverd. We hebben het natuurlijk over Back to the Future. De tijdreisavonturen van Marty McFly (Michael J. Fox) en Doc Brown (Christopher Lloyd) blijven nou eenmaal enorm spannend én grappig. Wil je deel 2 en deel 3 ook weer eens zien? Uiteraard heeft de streamingdienst ook deze opvolgers voor je klaarstaan. Een tijdloze klassieker en een van de beste films op Amazon Prime Video!

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Een wonderschone, complexe en verbluffende film - zo kunnen we Eternal Sunshine of the Spotless Mind nog het beste omschrijven. In dit romantische drama volgen we Joel (Jim Carrey) die zijn ex Clementine (Kate Winslet) door middel van een high tech-procedure uit zijn brein wil wissen - zij deed tenslotte hetzelfde. Gaandeweg komt hij erachter dat hij haar haar helemaal niet wíl vergeten, maar... is het al te laat? Verplicht kijkvoer en sowieso een van de beste films op Amazon Prime Video.

3. Blade Runner

Harrison Ford speelt rechercheur Rick Deckard. Als 'Blade Runner' is het zijn taak om ongehoorzame 'replicants' op te sporen: robots die bijna niet te onderscheiden zijn van mensen en als slaaf gebruikt worden. De sfeer in Blade Runner is bijna ongeëvenaard en Rutger Hauer steelt de show als de kille replicant Roy Batty, die tóch verrassend menselijk blijkt. De sequel, Bladerunner 2049, is ook op Amazon Prime Video te zien.

De gefrustreerde schrijver Jack Torrance (Jack Nicholson) overwintert als conciërge in een enorm hotel met zijn gezin. De isolatie, vreemde gebeurtenissen en bizarre visioenen zorgen ervoor dat Jack totaal doordraait. Minder goed, maar óók behoorlijk spannend, is de sequel Doctor Sleep met Ewan McGregor als Danny Torrance. Deze film zie je óók op Amazon Prime Video.

1. The Shawshank Redemption

Toen The Shawshank Redemption in 1994 verscheen was iedereen het er wel over eens dat het een bijzonder aardige film was. Het gevangenisdrama werd genomineerd voor zeven Oscars, maar deed het in de bioscoop... helemaal niet zo goed. Via de videotheken en televisie-uitzendingen werd 'Shawshank' jaren later alsnog een bijzonder populaire én geliefde film. De vriendschap tussen Andy (Tim Robbins) en Red (Morgan Freeman) houdt hun verschrikkelijke verblijf in een keiharde gevangenis nog enigszins dragelijk. 'De beste films op Amazon Prime Video' is niet compleet zonder Shawshank.

Hier zie je het nieuwe aanbod van Amazon Prime Video in juni. Heb je nog geen Prime Video maar wil je toch een fijne film kijken? Ook voor de andere streamingdiensten zetten we maandelijks op een rijtje wat de hoogtepunten uit het aanbod zijn. Dat doen we onder meer voor Disney Plus, Ziggo Movies & Series XL en Netflix.

Lees verder