3 van de 10 beste familiefilms op Netflix

Veronica Superguide logo
3 van de 10 beste familiefilms op Netflix

De 10 beste familiefilms nu op Netflix (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Op zoek naar leuke familiefilms op Netflix? Wij speurden de streamingdienst af naar de 10 beste films voor het hele gezin. En al zeggen we het zelf: het resultaat mag er zijn! Hieronder vind je de beste familiefilms op Netflix.

10. How to Train Your Dragon

We trappen de beste familiefilms op Netflix-lijst af met How to Train Your Dragon. De jonge Viking Hiccup wil graag op zijn draken dodende vader lijken. Wanneer hij echter bevriend raakt met Toothless, de meest gevreesde draak van zijn soort, leert hij dat draken helemaal niet zo eng zijn als hij dacht. De opbloeiende vriendschap tussen Hiccup en Toothless in How to Train Your Dragon is dankzij de actie en humor leuk voor jong en oud!

9. The BFG

Deze hartverwarmende Netflix-familiefilm draait om de ontluikende vriendschap tussen het Britse weesmeisje Sophie en de reus, die in tegenstelling tot zijn soortgenoten géén kids eet. Misschien een beetje overweldigend voor de allerkleinste koters, maar meesterregisseur Steven Spielberg maakt het nooit écht eng zodat je deze lekker met de hele fam kunt kijken.

8. The Lego Movie

Op nummer 8 in ons toplijstje met de beste familiefilms op Netflix vind je The Lego Movie. Aangezien vrijwel iedereen opgegroeid is met Lego is het geweldig om er een hele wereld mee gebouwd te zien. En dan hebben we het nog niet eens over het geweldig grappige script en de sterrencast met stemmen van Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Morgan Freeman, Liam Neeson en meer!

7. My Neighbor Totoro

Studio Ghibli’s My Neighbor Totoro is zó puur en wonderschoon: die hoort zeker bij de beste familiefilms op Netflix. Het verhaal is op zich vrij simpel. We volgen kids Mei en Satsuki die samen met hun vader naar het Japanse platteland verhuizen, terwijl hun moeder in het ziekenhuis ligt. De meisjes ontdekken echter vriendelijke geesten in en rondom hun huis, waaronder de grote grijze kat Totoro. Die nemen hen vervolgens mee op een adembenemende fantasiereis die ze alle ellende even doet vergeten. Van oma’s tot neefjes en van ouders tot jongvolwassenen; My Neighbor Totoro laat niemand onberoerd.

6. Back to the Future

Een van onze favoriete eighties comedies is ook meteen een van de beste familiefilms op Netflix, of, nee: ooit gemaakt! We hebben het natuurlijk over Back to the Future! In deze klassieker wordt de 17 jaar oude Marty McFly per ongeluk naar het verleden gestuurd. Vervolgens moet hij ervoor zorgen dat zijn ouders daadwerkelijk verliefd op elkaar worden… En dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan!

5. Matilda

Daar is de tweede Roald Dahl-boekverfilming: Matilda! De schattige boekenwurm Matilda heeft het thuis niet gemakkelijk. En ook op school heeft ze het niet bepaald naar haar zin… Gelukkig kan Matilda echter wel altijd terecht bij haar lerares Miss Honey! P.S. Ben je benieuwd hoe het nu is met hoofdrolspeelster Mara Wilson? Wij zochten het voor je uit!

4. Spirited Away

Wat waren we blij toen al die Studio Ghibli-films toegevoegd werden aan het aanbod van Netflix! We besloten zodoende meteen over te gaan tot een ranking. Onze nummer één laat zich niet lastig raden: Spirited Away, een van de beste familiefilms ooit gemaakt. Want zoals altijd zit er weer een mooie boodschap in voor kinderen én hun ouders!

3. Despicable Me

Poeh, het lijkt wel alsof er steeds meer animatiefilms worden gemaakt! Zodoende is het belangrijker dan ooit om met een origineel idee te komen. Bijvoorbeeld door de schurk eens tot held te bombarderen. Dat gebeurt in Despicable Me met Gru, die best gemene dingen doet en tegelijkertijd te klungelig en te grappig is om echt eng te zijn!

2. Paddington

Het kleine Peruaanse beertje Paddington komt in Engeland terecht. Hij wordt opgevangen door de familie Brown, maar de ouders willen het dier zo snel mogelijk weer weghebben. Dat gebeurt echter niet! Een stel snoodaards maakt jacht op het extreem zeldzame beertje. Paddington en de familie Brown beleven een spannend avontuur in Londen, maar niet té spannend: Paddington is uitstekend geschikt voor het hele gezin. Een derde deel in de reeks is trouwens in de maak!

1. E.T. the Extra-Terrestrial

De hartverwarmende klassieker van Steven Spielberg vinden wij de beste familiefilm op Netflix. De alien E.T. wordt achtergelaten op aarde tijdens een verkenningstocht. Zo komt hij in contact met het jongetje Elliott, die hem geheimhoudt voor zijn familie. Maar de Amerikaanse overheid is ondertussen de alien op het spoor. Ondertussen wordt Elliott zo bevriend met E.T. dat ze zelfs een psychische band met elkaar krijgen.

En daarmee komen we aan het einde van onze toplijst met de beste familiefilms op Netflix! Op zoek naar meer fijne titels op de streamingdienst? We houden maandelijks voor je bij wat de beste films en de beste series op Netflix zijn! O, en wil je een avondje film kijken zonder de kinderen? Check dan vooral ook de beste horrorfilms op de streamingdienst!

Lees verder