De 9 beste serie-intro's die nooit meer uit je hoofd gaan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 9 beste serie-intro's die nooit meer uit je hoofd gaan

De 9 beste serie-intro's die nooit meer uit je hoofd gaan

|
|

Laatste update:

Een beetje serie-intro kun je meezingen of -neuriën én brengt je gelijk weer terug naar die goeie ouwe tijd. Deze 9 topintro's zijn voor altijd in je geheugen gegrift.

9. Magnum, P.I. (1980-1988)

De allergrootste eighties hunk was toch wel Tom Selleck, die in Magnum, P.I. een privédetective speelde met een a) eeuwige hawaiiblouse inclusief uitstekend borsthaar b) cheeky glimlach en c) beroemde snor. De serie blijft een tijdloze wegkijker met dito aanstekelijk intro, dat werd gecomponeerd door Mike Post en Pete Carpenter.

8. Miami Vice (1984-1989)

Een klein instrumentaal meesterwerk, dit intro van de eighties klassieker met Don Johnson en Philip Michael Thomas als pastelkleurige detectives in Miami, Florida. Verantwoordelijk voor deze echte jaren 80-sound – genaamd 'Crockett's Theme' – is de Tsjechisch-Amerikaanse muzikant Jan Hammer.

7. The A-Team (1983-1987)

De Amerikaanse componisten Mike Post en Pete Carpenter schreven ook het intro voor deze jaren 80-topper, met de OG's Hannibal, Face, B.A. Baracus en Murdock die samen het legendarische A-Team vormden. Dit tijdperk zat vol weergaloze intro's en The A-Team behoorde – in ieder geval qua intro – tot een van de allerbeste.

6. Knight Rider (1982-1886)

Toen acteur David Hasselhoff nog écht cool was, ver voor Baywatch, reed hij rond als Michael Knight in zijn pratende auto Kit. Glen A. Larson en Stu Phillips schreven het geheel instrumentale intro voor de serie Knight Rider, dat zeker bij eighties kids voor altijd in hun hersenen blijft opgeslagen. Overigens maakt 'The Hoff' nog steeds televisie.

5. Cheers (1982-1993)

“Where everybody know your naaame!” De serie Cheers speelde ruim tien jaar, lang genoeg om zeker het refrein van het intro nooit meer te kunnen vergeten. Deze springplank voor sterren als Ted Danson en Woody Harrelson werd gezongen door Gary Portnoy en Judy Hart-Angelo.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Game of Thrones (2011-2019)

Componist Ramin Djawadi won divers ASCAP Awards voor zijn werk voor onder andere Iron Man, Person of Interest en ook de waanzinnige serie Game of Thrones. Elke fan gaat automatisch 'aan' bij het horen van dit instrumentale meesterwerk. Nou maar hopen dat het intro voor de sequel minstens zo goed wordt.

3. Golden Girls (1985-1992)

De laatste Golden Girl overleed niet lang geleden, maar zowel de comedyserie met de vier onvergetelijke actrices als het intro zijn onsterfelijk. Net als elk andere steengoede intro galmt deze cover door Cynthia Fee waarschijnlijk nog heel lang door onze hoofden. “Thank you for being a frieeend!”

2. The Fresh Prince of Bel-Air (1990-1996)

Wie kon of kan het intro van The Fresh Prince of Bel-Air niet meezingen? Naast het intro, uit de koker van DJ Jazzy Jeff en The Fresh Prince himself: Will Smith, bracht de serie nog meer muzikale hoogtepunten. Inderdaad: het dansje van Carlton op de muziek van Tom Jones.

1. Friends (1994-2004)

Het succes van het intro van Friends heeft de band The Rembrandts nooit kunnen herhalen. Zelfs haters van de serie kunnen het lied waarschijnlijk van achter naar voren meezingen. Eerlijk is eerlijk: het liedje verveelt niet snel en is een meezinger pur sang. Niet voor niets staat deze klassieker op nummer 1 in deze lijst.

Lees verder