Beste nieuwe Netflix-series van 2021

Veronica Superguide logo
Beste nieuwe Netflix-series van 2021

De 8 allerbeste nieuwe Netflix-series van 2021 tot nu toe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Helaas kakt Netflix ook wel eens de nodige missers uit, zo bewees onze lijst met de slechtste nieuwe Netflix-series van 2021 tot nu toe. Tijd om wat balance in the force te brengen: hieronder zetten we de allerbéste nieuwe serie-Originals van 2021 voor je op een rij.

1. Lupin

Onze nieuwe hedendaagse Robin Hood is gearriveerd! Fransman Assane Diop (Omar Sy) kruipt in de huid van zijn grote idool, gentleman-dief Arsène Lupin. Hij zet de meest ingenieuze roofplannen in werking en gek genoeg stoor je je totaal niet aan de ongeloofwaardigheid van sommige heists. Omar Sy knalt bijna uit elkaar van charisma en het is altijd lekker om naar 'm te kijken. Spanning, humor, een emotioneel familieverhaal, dromerig Parijs als setting: deze serie heeft alles.

2. Sweet Tooth

Sweet Tooth kent een absurd uitgangspunt. De serie speelt zich af in een wereld waarin een dodelijk virus huishoudt en er half-dier-baby's worden geboren. Hertenkind Gus is onze onschuldige en pure gids in deze rauwe wereld. Hij slaat noodgedwongen op de vlucht, weg van zijn veilige hut in the middle of nowhere. Ondanks dood, verderf en dictatuur, wordt het slechts bij vlagen écht duister en dat past perfect bij het doel van Sweet Tooth: het zijn van een fijne fantasy-serie voor alle leeftijd.

3. Shadow and Bone

Fantasyserie Shadow and Bone is een fascinerende mix van Harry Potter, His Dark Materials en de epische roman Oorlog en vrede. Als dat je niet over de streep trekt, weten we het ook niet meer. Het koninkrijk Ravka is een geweldige wereld om in te duiken. Kleurrijke kostuums, weelderige paleizen, magiërs en de 'schaduwvlakte', een muur van duisternis vol dodelijke wezens. Het krachtige weesmeisje Alina - 'de uitverkorene' - is misschien niet zo origineel als hoofdpersoon, maar bijna alles om haar heen wél. Niet te missen dus.

4. Ginny and Georgia

Dramedy Ginny and Georgia wist ons eerder dit jaar nogal te verrassen. Op het eerste oog zien we niets bijzonders: een gezin - jonge moeder, zoontje en puberdochter - onder hoogspanning moet noodgedwongen verhuizen. Hoe gaan ze overleven in een nieuwe omgeving? Al snel ontvouwt zich een verrassend diepgaand verhaal dat een genuanceerde en grappige kijk op de Amerikaanse samenleving laat zien.

5. Clickbait

Clickbait is een perfecte binge-serie omdat de onthullingen in deze zinderende thriller perfect gedoseerd op je worden uitgestort. Het grote mysterie in Clickbait is de ontvoerde Nick Brewer, sportcoach en gezinsman. Plots duikt hij op in een kidnapfilmpje en moet hij verplicht bordjes omhoog houden met teksten als 'ik heb een vrouw vermoord'. De klok tikt: hij kan vermoord worden wanneer de beelden vaak bekeken worden. Het bijzondere van Clickbait is dat elke aflevering focust op andere belangrijke figuren in het verhaal. Dat voelt gelukkig niet als een gimmick, maar geeft de serie juist een extra laagje diepgang, nog meer intrige en nóg meer drang om de hele bups in één keer te bingen.

6. Squid Game

Het Zuid-Koreaanse meesterwerk Squid Game dropt ons in één groot spel op leven en dood. Letterlijk. Kandidaten moeten allerlei kinderspelletjes spelen en de winnaar pakt een dik geldbedrag. Iedereen die verliest, wordt op brute wijze uit het leven gerukt. Squid Game is een karakteristiek pareltje door de authentieke, kleurrijke setting, confronteert je met schokkende actie en biedt meer dan genoeg sympathieke losers die je aandacht vasthouden. Een bijzondere, spectaculaire mix dus.

7. Sky Rojo

Als La casa de papel-held Alex Pina aan het roer van een serie staat, weet je dat je je geen moment gaat vervelen. Zijn nieuwste epische achtbaanrit is Sky Rojo, waarin drie prostituees hun gewelddadige pooier tot pulp slaan en vluchten. Dit is veruit de heftigste serie in deze lijst: het tempo ligt ziek hoog en je krijgt de ene na de andere sensationele plotwending op je bordje. Dat én heel veel seks, drugs, geweld en een heerlijk Tarantino-achtig sausje.

8. The Serpent

De koude rillingen lopen je over de rug als je psychopathische oplichter en seriemoordenaar Charles Sobhraj (Tahar Rahim) aan het werk ziet, de man die vanwege zijn doodenge werkwijzen 'The Serpent' werd genoemd. De makers van deze serie wisten een benauwende sfeer neer te zetten tijdens het tot leven wekken van deze real-life killer. Een ander belangrijk onderdeel van The Serpent is het onderzoek dat een medewerker van de Nederlandse ambassade begint nadat Sobhraj ook Nederlandse slachtoffers maakt. Al met al is dit een beklemmende serie die je niet snel loslaat.

Lees verder