De 7 nieuwste breakout sterren van het Marvel Cinematic Universe

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 7 nieuwste breakout sterren van het Marvel Cinematic Universe

De 7 nieuwste breakout sterren van het Marvel Cinematic Universe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

Sommige Marvel-films zorgden voor een instant doorbraak van nieuwe gezichten of van minder bekende, maar oude vertrouwde namen. Wij hebben de 7 nieuwste breakout sterren uit het Marvel Cinematic Universe voor je op een rijtje gezet!

1. Simu Liu

Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings' superheld Simu Liu is niet alleen een Marvel breakout ster: hij was dé breakout sensatie van heel 2021. De in China geboren Canadese acteur leek uit het niets te komen en werd met kassucces Shang-Chi een wereldwijde ster.

Voor deze blockbuster had Simu rollen in onder andere de series Kim's Convenience, The Expanse en Orphan Black, maar hij stond pas echt op de kaart toen hij vorig jaar z'n kung fu-superkrachten liet zien in deze 25e Marvel-film. We kijken al uit naar een sequel, waar regisseur Destin Daniel Cretton al mee bezig zou zijn.

2. Florence Pugh

Hoewel Florence Pugh hoge ogen gooide met haar rol in Britse series als Marcella en The Little Drummer Girl en haar rol van Amy March in de romantische dramafilm Little Women, kende het grote publiek haar in één klap als Black Widows zus Yelena Belova, toen deze Marvel-film in 2021 uitkwam.

Om naast een actrice als Scarlett Johansson je mannetje te staan: dat doe je niet zomaar. De Britse actrice dook daarna ook nog op in Disney+ Original Hawkeye, waarin ze weer het hoogtepunt was. 

3. Sophia Di Martino

Lady Loki aka Sophia Di Martino kwam vorig jaar uit het niets het Marvel-universum binnen als de vrouwelijke versie van de plaaggeest everyone loves. De Britse actrice met Italiaanse roots bleef vóór haar rol in Loki redelijk onder de radar en speelde onder andere rollen in (Britse) series als Silent Witness en Hitmen. Er staan al twaalf nieuwe Loki-afleveringen op de planning, dus de kans is groot dat we meer van Sophia gaan zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Kathryn Hahn

Eerlijk is eerlijk: Kathryn Hahn was al veel langer een bekend gezicht en stemacteur. Zo eentje die je herkent en overal terugkomt, maar die nooit een lead speelde. De Amerikaanse actrice stal zo'n beetje de show in WandaVision als de hysterische heks Agatha Harkness. Zo erg, dat Disney+ een spin-off maakt van haar personage, iets waar WandaVision-fans voor staan te trappelen.

5. Lashana Lynch

Lashana Lynch speelde gevechtspilote Maria Rambeau in Captain Marvel. In WandaVision, dat zich ruim dertig jaar na Captain Marvel afspeelt, kregen kijkers te horen dat Maria off-screen was overleden en haar dochter Monica de fakkel had overgenomen als SWORD-agent. De Britse actrice zal er niet van wakker liggen, want zij schitterde daarna in Bond-film No Time to Die als de nieuwe 007. En wellicht zien we haar alsnog terug in de Captain Marvel sequel.

6. Hailee Steinfeld

In de western True Grit brak Hailee Steinfeld door op 13-jarige leeftijd naast Jeff Bridges in de rol van vroegwijze Mattie Ross. Ze viel in de prijzen en het werd duidelijk dat ze een grote ster zou worden. Daarna richtte ze zich vooral op haar muziekcarrière, maar ze is het acteren niet verleerd en als Kate Bishop in Hawkeye neemt zij de rol van beste boogschutter ter wereld over. Dat belooft veel goeds voor het MCU!

7. Barry Keoghan

Het grote publiek leerde de Ierse acteur Barry Keoghan kennen in Christopher Nolan's meestwerk Dunkirk en het werd direct duidelijk dat hij een toptalent is. De charmante bad boy heeft een glansrol in Eternals als Druig en steelt met het grootste gemak iedere scène waar hij in speelt. En ook al zijn de meningen over deze serieuze superheldenfilm verdeeld, iedereen is het erover eens dat Barry het hoogtepunt van Eternals is. 

Lees verder