De 5 beste telefoongesprekken van Liam Neeson

Liam Neeson
© 20th Century Fox

Laat Liam Neeson maar lekker een voicemailtje inspreken de volgende keer dat hij belt, want telefoon van deze man is nooit goed nieuws. Toch is het knap hoe de ster van de nieuwe actiefilm Memory van een simpel belletje steevast een zenuwslopende toestand kan maken.

5. A Walk Among the Tombstones

Neeson speelt in deze actiefilm een privédetective van het schimmige soort, die ingehuurd wordt door een drugsbaas. De vrouw van deze crimineel is ontvoerd en daarna vermoord, dus wil hij weten wie dat op z’n geweten heeft. Neeson wisselt over de telefoon heel wat verwensingen, bedreigingen en andere spierballentaal uit met de schuldigen.

4. Taken 3

In het laatste deel van de serie die van Neeson de actiester maakte die hij is, is zijn personage Bryan Mills zelf op de vlucht, omdat hem een moord in de schoenen is geschoven. De politie weet nog niet hoe de zaak werkelijk in elkaar zit en een inspecteur probeert hem via de telefoon aan te sporen zichzelf aan te geven. “If you go down this road, The LAPD, the FBI, the CIA: they’re all gonna come for you. They’ll find you. And they’ll stop you.” Waarop Mills antwoordt: “Good luck”. Waar dat precies op slaat? Kijk zo maar eens bij de nummer één van deze lijst.

3. The Commuter

Hier speelt Neeson zowaar een doodgewone verkoper van verzekeringen. Eentje die vroeger politieman was, dat wel, maar veel modaler zullen Neesons personages niet snel worden. Toch raakt hij weer in de penarie als hij tijdens zijn dagelijkse metroritje naar zijn werk gebeld wordt en gedwongen wordt een mysterieuze passagier op te sporen. Tijdens de vele belletjes die hij pleegt, wordt steeds meer duidelijk in wat voor een soort dodelijk complot hij is beland.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

2. Non-Stop

Als air marshal aan boord van een lange vlucht is Neesons personage in deze thriller wel wat gewend, maar ook hij siddert als hij tekstberichten begint te ontvangen van een terrorist die miljoenen wil. Worden zijn eisen niet ingewilligd, dat vermoordt de psychopaat elke twintig minuten een passagier. De telefoon wordt een van zijn belangrijkste werktuigen bij het ontmaskeren van deze gek.

1. Taken

Tja, zouden we dit lijstje gemaakt hebben zonder deze inmiddels klassieke scène uit Taken in het achterhoofd? Natuurlijk niet. Bryan Mills doet misschien wel de meest elegante bedreiging ooit tijdens zijn telefoontje met de ontvoerder van zijn dochter. “I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you’re looking for ransom, I can tell you I don’t have money but what I do have are a very particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that will be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I will find you and I will kill you”.

Liam Neeson was eigenlijk van plan te stoppen met actiefilms, maar na zijn 'pensioen' ging hij gewoon door met kontschoppen