Tussen Kunst en Kitsch

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tussen Kunst en Kitsch

Dit zijn de 5 beste momenten uit Tussen Kunst en Kitsch

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond start het nieuwe seizoen van Tussen Kunst en Kitsch met Frits Sissing. Al 36 jaar (!) zien we in deze show letterlijke en figuurlijke pareltjes langskomen. Dit zijn de 5 beste momenten ooit! 

5. Een schat onder het bed

De opa van deze bezoeker werd op pad gestuurd met 400 gulden om gordijnen van te kopen, maar was brutaal en haalde er in plaats daarvan een schilderij voor. Toen de man het werk erfde paste het niet bij de rest van zijn huis en stopte het weg onder zijn bed. De Kunst en Kitsch-expert laat weten dat het kunstwerk zo'n 11.000 euro waard is! Je hoort het, even onder je bed kijken of er nog iets waardevols tussen het stof ligt.

4. Lelijk ding

Deze mevrouw kwam bij het opruimen van het huis van haar ouders een beeldje tegen. Toen ze het voor het eerst zag dacht ze "wat ben je lelijk" en gooide het bijna in de prullenbak. Expert Rob is blij dat ze dat toch maar niet heeft gedaan. Het beeldje is een portret van een 19-eeuwse Franse dichter en Rob schat de waarde op 2.500 euro. "Voor dat hele kleine stukje brons?" reageert mevrouw.

3. Een wc-rolhouder uit 1400

In 2014 komt een mevrouw bij expert Jan Beekhuizen aan tafel met haar kandelaar. Jan is meteen enthousiast bij het zien van het stuk en vraagt waar de dame het werk thuis heeft staan. "Hij staat in de wc als wc-rolhouder." Een gekke plek voor een kandelaar van 10.000 euro... Voor Jan is dit echt een hoogtepunt van zijn carrière bij Tussen Kunst en Kitsch.

2. Slopen is kopen

Lang niet alles loopt altijd zo gesmeerd tijdens de opnames. In 2013 bespreken Mieke en Nelleke een bronzen kannetje uit de Romeinse oudheid. De man die het heeft meegebracht vond het stukje geschiedenis met een metaaldetector. Een ware vondst! Maar als kenner Mieke het kannetje vastpakt gaat het helemaal mis... Gelukkig kunnen ze erom lachen!

1. Een hele dure onderzetter

Een meneer uit Middelburg komt langs met een piepklein schilderijtje en hoopt zo meer te weten te komen over dit kunstwerkje. Tegen de kenner laat hij weten hem als onderzetter voor pannen te gebruiken, die hem vervolgens het nieuws brengt dat het een werk is van Pieter Bruegel en minimaal 80.000 euro waard is! Oeps, volgende keer toch de kunst maar aan de muur hangen.

Tussen Kunst en Kitsch is elke woensdag om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Lees verder