Ratatouille

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ratatouille

Jammie! De 5 beste films waarvan je honger krijgt!

|
|

Laatste update:

Krijg jij ook weleens trek van een film of serie waar megalekker in gekookt wordt? Alles ziet er altijd zo veel lekkerder uit dan wanneer je het zelf in elkaar flanst, heerlijk! Pak de popcorn, mini-pizza’s, Oreo’s, Ben & Jerry’s (vergeten we nog iets?) er maar bij: dit zijn de 5 beste films waarvan je honger krijgt!

5. Waitress (2007)

Liefde gaat door de maag, maar niet in het ongelukkige huwelijk van Jenna en Earl. Serveerster Jenna bedenkt de lekkerste en meest bijzondere taarten voor de zaak waar ze werkt. Haar inspiratie? Nou gewoon, alles wat ze meemaakt in haar leven. Als ze er bijvoorbeeld achter komt dat ze zwanger is terwijl ze geen kinderwens heeft, maakt ze de ‘Bad Baby Pie.’ Maar ook de ‘I Hate My Husband Pie’ en de ‘Old Joe’s Horny Pie’ zien er allemaal verrukkelijk uit!

4. Harold & Kumar go to White Castle (2004)

Beste vrienden Harold en Kumar hebben net een flinke joint gerookt en moéten na het zien van de White Castle-reclame een burger hebben van deze fastfoodketen. Maar euh… waar zat die ook alweer? Tijdens hun zoektocht naar de sprookjesachtige burgertent overkomt Harold en Kumar van alles. Door hun intense honger en hun levendige omschrijvingen van deze goddelijke burger, krijg je als kijker ook trek in zo’n hemels hapje. Jammer dat we geen White Castle hebben in Nederland…

3. Ratatouille (2007)

Een rat in de keuken? Dat klinkt niet heel smakelijk, maar déze rat weet alle ingrediënten om te toveren tot iets wat er zelfs in een animatiefilm heel smakelijk uitziet. De rat Remy heeft zoveel plezier tijdens het koken dat je ook zin krijgt om de potten en pannen erbij te pakken. En misschien heeft je huisdier een verborgen talent en krijg je wat hulp! Bekijk hier de 10 beste films met pratende dieren.

2. Charlie & the Chocolate Factory (2005)

Deze hoeven we niet uit te leggen toch? De zoete, kleurrijke lekkernijen uit de fabriek van Willy Wonka zouden we allemaal wel willen proberen. Voor ieder wat wils: chocolade, zure snoepjes, pinda’s, kauwgom en nog zo veel meer! Hoe kan Charlie zich zo inhouden? Wij snappen Augustus wel die de chocoladerivier niet kan weerstaan…  

1. Chef (2014)

Iron Man-regisseur Jon Favreau heeft deze ultieme eetfilm geschreven, geregisseerd én hij speelt de hoofdrol. Chef-kok Carl Casper wordt ontslagen en begint een foodtruck met de hulp van zijn zoontje. Voor de film heeft Jon lessen gekregen van de beste chefs en ze doen er alles aan om het eten er zo lekker mogelijk uit te laten zien. En geloof ons, dat is ze gelukt! Vooral de rijkbelegde ‘Cubano’-broodjes doen je maag knorren!

Lees verder