Pathé buitenbios

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pathé buitenbios

De 10 beste openluchtbioscopen deze zomer

|
|

Laatste update:

Natuurlijk is het leuk om in een donkere ruimte met airconditioning te zitten, maar erg zomers komt het niet over. Gelukkig zijn er in heel Nederland openluchtbioscopen in de hete maanden. Geniet van oude en nieuwe klassiekers tijdens een zwoele zomeravond met onze 10 openluchtbioscooptips!

Weet je niet welke film je moet kijken? Deze films verschijnen de komende weken in de bioscoop.

 

1. Pluk de Nacht – Amsterdam

Op het Stenen Hoofd stadsstrand vlak bij Amsterdam Centraal wordt al ruim twintig jaar het Pluk de Nacht openlucht filmfestival gehouden. Je hoeft alleen maar een strandstoel te reserveren en dan kan je de komende avonden genieten van shortfilms en speelfilms die (nog) niet in de Nederlandse bioscopen draaien. De vrijwilligersorganisatie steun je door een biertje of cocktail te kopen bij de bar, dus doe dat zeker!

Pluk de Nacht is van woensdag 17 t/m zaterdag 27 augustus.

Locatie: Het Stenen Hoofd

2. Films With a View – Amsterdam

Restaurant Pllek in Amsterdam Noord heeft een groot strand en terras dus natuurlijk organiseren ze steevast iedere zomer filmavonden. Favorieten zoals Black Swan en The Big Lebowski worden dit jaar vertoond. Pllek waarschuwt wel dat de filmavond wordt afgelast bij regen en dat je geen strandstoel kan reserveren.

Films With a View is iedere dinsdagavond t/m augustus.

Locatie: T.T. Neveritaweg 59

3. Rooftop Cinema Pathé Leidsche Rijn – Utrecht

De Pathé in Leidsche Rijn heeft een uniek dakterras met bar en maakt daar deze zomer weer gretig gebruik van. Iedere week worden de nieuwste films getoond met een geweldig uitzicht over heel Utrecht.

Rooftop Cinema bij Pathé Leidsche Rijn is de hele zomer met iedere week een nieuwe film.

Locatie: Berlijnplein 100

4. Bosbios – Hilversum

Buitenplaats De Hoorneboeg en Cinetree sloegen tijdens de coronapandemie de handen ineen voor de Bosbios en in 2022 gaan ze vrolijk door! Tussen de bomen aan de buitenrand van Hilversum wordt tijdens de schemering een speciaal gekozen film vertoond. Er wordt van tevoren ook een presentatie of zelfs muzikaal optreden gegeven rondom de filmkeuze. Overdag zijn er bovendien workshops voor de grootste filmfanaten.

Bosbios Hilversum is t/m zondag 18 september.

Locatie: Hoorneboeg 5

5. Buitenbios bij De Verkadefabriek – Den Bosch

Van dinsdag t/m zaterdag organiseert De Verkadefabriek de komende weken filmavonden, met een prettige mix van klassiekers en nieuwe blockbusters van dit jaar. Niet alleen heb je toegang tot een lekkere eetgelegenheid en genoeg goede drank, je krijgt ook een koptelefoon zodat je helemaal in de film op kan gaan.

Buitenbios is t/m zaterdag 3 september.

Locatie: Boschdijkstraat 45

6. TOF: Terschelling Openlucht Filmfestival – Terschelling

Ook op de waddeneilanden houden ze van goede films. Dit jaar wordt weer het Terschelling Openlucht Filmfestival georganiseerd. Je kan nu tickets bestellen en er zijn strandstoelen beschikbaar, maar vanwege de hoge opkomst kan je voor de zekerheid een kleedje of campingstoel meenemen. Het filmprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt op de TOF-website.

TOF vindt iedere avond plaats van vrijdag 5 t/m zondag 14 augustus.

Locatie: Crossbaan De Nollekes

7. Focus op het Dak – Arnhem

Focus Filmtheater in Arnhem heeft een groot dakterras dat ze maar al te graag gebruiken voor dagelijkse filmavonden. De mix van arthouse en publieksfavorieten is erg lekker en er zijn zelfs speciale dagen waarop je zelf een film mag aandragen. Met ‘Je Kunt Het Dak Op!’ organiseer je je eigen filmfeestje en word je ook gastprogrammeur. Er wordt dan wel verwacht dat je voor de film even een presentatietje geeft over wat voor film je hebt gekozen en waarom je hem vet vindt.

Focus op het Dak is de hele zomer en soms zelfs op droge winteravonden.

Locatie: Audrey Hepburnplein 1

8. Lumière Open Air Film Festival – Maastricht

De Lumière Cinema in Maastricht heeft een groot grasveld achter en daar wordt iedere avond halverwege augustus een film vertoond. Van moderne actiefilms tot jaren 90 publieksfavorieten en absolute klassiekers. Lumière biedt een prettige mix en je kan het hele programma nu op hun website vinden.

Lumière Open Air Film Festival vindt van woensdag 17 t/m zondag 28 augustus plaats.

Locatie: Bassin 88

9. IFFG Buitenbios – Gorinchem

Gorinchem staat deze zomer in het teken van films, films, FILMS! En dat doen ze nog heel augustus in de open lucht, op verschillende locaties. Zo kan je films kijken in de Lingewijk, het natuurcentrum, op de Stadswallen of bij Slot Loevestein.

IFFG Buitenbios wordt t/m zondag 28 augustus gehouden.

Locatie: Verschilt per film, bekijk de IFFG-site voor een overzicht.

10. Vue Openlucht Filmfestival – Apeldoorn

Voor 9 avonden wordt de Bosweide in Apeldoorn gebruikt voor openlucht filmvertoningen in augustus! Vue organiseert het en doet ook een paar thema-avonden. Maar over het algemeen vertonen ze grote publieksfilms zoals Minions: The Rise of Gru en Top Gun: Maverick.

Vue Openlucht Filmfestival is van vrijdag 12 t/m zaterdag 20 augustus.

Locatie: J.C. Wilslaan 21 (in Stadspark Berg & Bos)

Plof je thuis liever op de bank met een zak chips? Dat kan ook want Netflix brengt een hoop nieuws uit in augustus. Bekijk ons volledige Netflix-overzicht.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder