Birds of Prey Harley Quinn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Birds of Prey Harley Quinn
TV

De 10 beste films tijdens de Veronica Meimaand Filmmaand

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

De Veronica Meimaand Filmmaand staat weer op het punt te beginnen! Voor het 40-jarig jubileum heeft Veronica maar liefst 40 dikke blockbusters geprogrammeerd inclusief een sloot aan premières! Deze 10 films wil je sowieso alleen missen als je huis in de fik staat.

Bekijk ook onze lijst van alle Veronica Meimaand Filmmaand films.

10. Solo: A Star Wars Story

Zondag 8 mei om 20.00 uur

De tv-première van Solo: A Star Wars Story zie je gewoon op Veronica! Alden Ehrenreich speelt een jonge Han Solo, nog voor de eerste Star Wars-film. De film laat onder andere zien hoe hij aan zijn ruimteschip de Millennium Falcon komt en hoe zijn harige vriend Chewbacca ontmoet. Een lekkere science-fiction popcornfilm. Check ook welke Star Wars-films je echt moet zien en welke je beter kan vergeten.

9. Aquaman

Dinsdag 24 mei om 20.30 uur

Jason Momoa neemt een lange duik in de zee met het epische Aquaman. De superheld die naast Batman en Superman strijdt, moet letterlijk rotzooi uit de oceaan opruimen. Zijn halfbroer roept de bewoners van Atlantis op om met hem oorlog tegen de mensheid te voeren, want die kunnen niet stoppen met de oceanen te vervuilen. De film is even fantastievol als badass. Net als Fast & Furious en Jason Momoa zal te zien zijn in de tiende film uit die reeks!

8. The Kill Team

Woensdag 11 mei om 20.30 uur

Andrew Briggman vecht mee in de Afghanistanoorlog, maar komt er steeds meer achter dat zijn sadistische sergeant (gespeeld door Alexander Skarsgard) de ethische regels aan zijn laars lapt. Onschuldige Afghanen worden vermoord, maar als Andrew er iets van wil zeggen komt hij tegenover zijn hele peloton te staan. Een bloedspannende oorlogsfilm waarin de ‘held’ voor een zwaar moreel dilemma komt te staan.

7. Rogue One: A Star Wars Story

Zondag 1 mei om 20.00 uur

Spoiler alert: in de eerste Star Wars-film wordt de Death Star opgeblazen. Maar hoe kwamen de rebellen eigenlijk aan de intel over dat enorme vernietigingswapen? Daar gaat Rogue One over want Felicity Jones stelt een team samen voor een zelfmoordmissie. De plannen voor de Death Star moeten kosten wat het kost gestolen worden! Rogue One is een mooie inleiding op de eerste Star Wars-trilogie en we hebben nog meer goed nieuws: die films worden ook op Veronica uitgezonden in mei!

6. Birds of Prey

Dinsdag 31 mei om 20.30 uur

Harley Quinn is de leukste schurk in Suicide Squad dus geen wonder dat ze haar eigen film kreeg. Margot Robbie steelt opnieuw de show als de levensgevaarlijke clown. Ze maakt het uit met Joker en besluit samen te werken met Black Mask (Ewan McGregor). Maar ook hij blijkt haar klein te willen houden en daar is Harley Quinn helemaal klaar mee. Zeker kijken als je van The Suicide Squad houdt, maar ook andere komische superheldenfilms zoals Deadpool.

5. Blade

Donderdag 12 mei om 23.15 uur

Misschien wel de beste superheldenfilm van de jaren 90, kan je weer terugzien op Veronica. Wesley Snipes maakte vampierjagen cooler dan ooit als Blade. Deze half-vampier moordt vampieren uit en komt erachter dat hun Amerikaanse leiders een vampiergod willen terugbrengen uit de dood. Blad is extreem gewelddadig maar ook extreem vermakelijk.

4. The Dark Knight

Donderdag 19 mei om 20.30 uur

The Dark Knight is zo’n film die je niet vaak genoeg kan zien. Heath Ledger won postuum een Oscar voor zijn vertolking van Joker. Deze angstaanjagende versie van de schurk maakt The Dark Knight een van de meest chaotische Batman-films ooit. Toch werkt het en ook na verschillende reboots blijft dit een van de beste superheldenfilms ooit gemaakt.

3. Mission Impossible: Ghost Protocol

Zaterdag 28 mei om 20.00 uur

Mission Impossible stelt nooit teleur, daarom kun je er meerdere delen van zien tijdens de Meimaand Filmmaand. In Ghost Protocol speelt Tom Cruise opnieuw Ethan Hunt maar deze keer gaan ze ondergronds. Na een aanslag op het Kremlin wordt de vinger namelijk gewezen naar Ethans team. Hij moet uitzoeken wie de echte dader is én de volgende aanslag voorkomen. Toch zijn de krankzinnige, vaak door Tom Cruise uitgevoerde stunts de echte reden dat je Mission Impossible: Ghost Protocol moet kijken.

2. Dunkirk

Woensdag 4 mei om 20.30 uur

Op Dodenherdenking worden traditioneel een hoop Tweede Wereldoorlogfilms uitgezonden en Veronica doet mee. Eentje die je absoluut wil zien is Dunkirk van Christopher Nolan. In 1940 werden de geallieerde troepen volledig ingemaakt door de Duitse soldaten, die hen de zee in dreigden te drukken. Bij Duinkerke organiseerde Groot-Brittannië met omliggende landen de grootste evacuatie uit de geschiedenis. Dat levert een bloedstollend spannende oorlogsfilm op, waarin de helden eens niet winnen maar wel overleven om later Europa te bevrijden. We weten ook al waar de volgende Christopher Nolan-film over gaat. 

1. Joker

Dinsdag 3 mei om 20.30 uur

Joaquin Phoenix won een Oscar voor Joker; een film waarin de Batman-schurk in een realistische jaren 80-setting wordt gezet. De mislukte clown en standup comedian draait helemaal door en verandert in een krankzinnige terrorist die Gotham City de stuipen op het lijf jaagt. Joaquin intimideert maar ontroert ook als de trieste hoofdrolspeler. Let trouwens op het jongetje Bruce Wayne want die wordt later zijn aartsvijand Batman!

Wil je weten welke films nog meer op Veronica worden uitgezonden tijdens de Meimaand Filmmaand? Bekijk hier het volledige overzicht.

Lees verder