pet seminary Stephen king film kat op een weg

Veronica Superguide logo
pet seminary Stephen king film kat op een weg

Deze bioscoopfilms in april moet je gezien hebben!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Pak je agenda erbij: de maand april is namelijk weer goed gevuld met films die je moét zien! Met onder anderen de horrorhit Pet Sematary van Stephen King, The Curse of La Llorona en Avengers: Endgame, heb je genoeg redenen om meerdere bioscoopkaartjes te kopen.

Pet Sematary

4 april

Het verhaal, gebaseerd op het beroemde boek van Stephen King, belooft een huiveringwekkend spektakel te worden. De familie Creed verhuist naar het platteland, waar ze door buren al snel worden ingelicht over een zogenaamde dierenbegraafplaats vlakbij hun huis. Nadat de familie hun overleden kat begraaft op de beruchte begraafplaats gebeuren er vreemde dingen en gaat alles van kwaad naar erger. 

Hellboy

11 april 

Deze actiefilm, gebaseerd op de Dark Horse Comics van Mike Mignola, gaat over de half demonische superheld Hellboy, die gevangen zit tussen de menselijke en bovennatuurlijke wereld. Wanneer een wraakzuchtige tovenares haar zinnen heeft gezet op het vernietigen van de wereld moet hij er alles aan doen om haar te stoppen. Dat belooft een bloedige strijd te worden...

They Shall Not Grow Old

11 april 

Peter Jackson, bekend van Lord of The Rings en The Hobbit, laat in deze grensverleggende documentaire het verhaal van 'De oorlog die een eind maakte aan alle oorlogen' zien. Door het restaureren van archiefbeelden toont deze film de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front. De film is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die voor altijd veranderde door de Eerste Wereldoorlog.

The Curse of La Llorona

18 april 

La Llorona, de huilende vrouw, is een huiveringwekkende legende over een vrouw die haar eigen kinderen verdronken. In deze horror komt de legende tot leven. La Llorona heeft het voorzien op andermans kinderen, in de wanhoop om zo haar eigen kinderen te vervangen. Ze terroriseert het gezin van een sociaal medewerkster.

Baantjer het Begin

18 april

In de roerige jaren '80 wordt in de rauwe buurt van de Warmoesstraat in Amsterdam rechercheur De Cock gestationeerd. Samen met zijn partner stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag op prinses Beatrix. Ze zetten alles op alles om een dramatische kroningsdag te voorkomen. 

Avengers: Endgame

24 april 

Nu het universum in puin ligt na Avengers: Infinity War, komen de Avengers nog één keer samen om de acties van Thanos ongedaan te maken en de orde weer te herstellen. Check hier alvast de filmposter! 

Le Jeau

25 april 

Een groep vrienden besluit een spelletje te spelen waarbij ze alle telefoons op een stapel moeten gooien en alles wat binnenkomt aan berichten hardop mogen voorlezen. Lijkt onschuldig, zo begint het ook. De sfeer slaat echter al snel om wanneer ze geheime kanten van elkaar ontdekken waardoor hun relaties voorgoed veranderen.

Lees verder