The Umbrella Academy seizoen 2: alles dat je moet weten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Umbrella Academy seizoen 2: alles dat je moet weten

The Umbrella Academy seizoen 2: alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

The Umbrella Academy bleek dé grote (en onverwachte!) hit van 2019. Aangezien wij enorm uitkijken naar de nieuwe afleveringen van deze superheldenserie, zetten we als voorpret alles dat je moet weten over seizoen 2 van The Umbrella Academy op een rijtje.

The Umbrella Academy seizoen 2 releasedate

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy is vanaf vandaag te checken op Netflix! De komst van nieuwe afleveringen werd in april 2019 bevestigd, waarna de opnames in juni van dat jaar begonnen. Gelukkig kon de serie op afstand afgerond worden, zodat men geen/weinig hinder ondervonden heeft van de coronacrisis.

Uiteraard zit de cast van de Netflix-serie sinds de uitbraak van het virus wel veilig thuis. Zodoende werd de releasedatum onthuld middels een lockdown-filmpje waarin de cast danst op Tiffany’s hit I Think We're Alone Now, net zoals ze dat deden in de eerste aflevering van seizoen 1! <3

Informatie over het nieuwe seizoen

The Umbrella Academy is gebaseerd op de comics van Gerard Way (ja, die van de band My Chemical Romance!) en Gabriel Bá. Gelukkig is het einde van de comicserie nog niet in zicht! Way waakt er namelijk voor om Game of Thrones achterna te gaan: hij wil de show voorblijven, zodat er geen gebrek is aan bronmateriaal. Op dit moment zijn er drie series van de comics uitgegeven. Mocht je na het kijken van seizoen 2 erg benieuwd zijn geworden, dan kun je die er dus eens bij pakken.

The Umbrella Academy seizoen 2

Plot van The Umbrella Academy seizoen 2

Spoilers voor het eerste seizoen van The Umbrella Academy!

De nieuwe afleveringen van The Umbrella Academy volgen direct op het einde van seizoen 1.

In de laatste aflevering van dat eerste seizoen vernietigde Vanya de maan. Toen de brokstukken al het leven op aarde weg dreigden te vagen, wist Number Five de hele familie naar veiligheid te teleporteren.

De broers en zussen veroorzaken dus de Apocalyps, maar weten zelf nog nét op tijd weg te komen. Het voordeel is dat ze de ramp nu dus alsnog kunnen gaan voorkomen. Of nou ja, dat was het idee… De Apocalyps lijkt echter gewoon met hun meegereisd te zijn naar de sixties.

De ‘superhelden’ gaan in seizoen 2 verder in de jaren ’60, waar ze wederom (of nog steeds?) het einde van de wereld moeten voorkomen.

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Alle broers en zussen uit het eerste seizoen van The Umbrella Academy keren terug voor de nieuwe afleveringen. We hebben het dan natuurlijk over: Tom Hopper (Number One/Luther), David Castañeda (Number Two/Diego), Emmy Raver-Lampman (Number Three/Allison), Robert Sheehan (Number Four/Klaus), Aidan Gallagher (Number Five), Justin H Min (Number Six/Ben) en Ellen Page (Number Seven/Vanya).

Er zijn echter ook drie nieuwkomers aangekondigd! We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Lila (gespeeld door Ritu Arya): een ware kameleon die zowel briljant als gestoord blijkt te zijn.
  • Raymond (gespeeld door Yusuf Gatewood): een geboren leider, die je met een enkele blik kan ontwapenen.
  • Sissy (gespeeld door Marin Ireland): een onverschrokken, no-nonsense-moeder, die wil kijken wat het leven verder te bieden heeft.

En alhoewel we vurig hopen dat de tijdreizende moordenaars Cha-Cha (Mary J Blige) en Hazel (Cameron Britton) opnieuw hun opwachting maken, weten we in ieder geval al wel zeker dat er andere schurken op de loer liggen, namelijk een drietal Zweedse(?) badguys!

The Umbrella Academy receptie en reacties van fans

Netflix deed vorig jaar enorm goede zaken met The Umbrella Academy! De serie is een van de best bekeken series van 2019. Volgens de streaminggigant werden de afleveringen door maar liefst 45 miljoen huishoudens bekeken. Zodoende is het ook niet echt een verrassing dat de serie terugkeert voor een tweede seizoen.

The Umbrella Academy seizoen 2

The Umbrella Academy seizoen 2 geruchten en speculatie

De meest gehoorde speculatie over het tweede seizoen van The Umbrella Academy heeft te maken met een verhaallijn over de moord op John F. Kennedy. Op basis van de bizarre trailer gaan wij volledig mee in dit gerucht! We denken echter ook dat er nog veel meer mysteries behandeld zullen worden. Laten we vooral ook hopen op wat meer details over de ‘vader’ van de familie: Sir Reginald.

The Umbrella Academy seizoen 2 is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Ben je nog niet bekend met de serie? Wij leggen je haarfijn waarom je deze prettig gestoorde superheldenserie niet wil missen! Ook zetten we natuurlijk wekelijks en maandelijks alle andere nieuwe Netflix-content voor je op een rijtje.

Lees verder