• Married at First Sight

Alle Married at First Sight-programma's gerankt

Trouwen zonder te weten met wie… Er blijken genoeg dappere mensen te zijn die deze spannende uitdaging wel aandurven. Het concept doet het bovendien erg goed op tv. We zitten jaar in, jaar in voor de buis gekluisterd om te zien welke blinde huwelijken voltrokken worden en welke stand houden (spoiler: niet zo veel!).

Door Redactie
Carlo Boszhard in Married at First Sight

De Denen kwamen in 2013 voor het eerst met Gift Ved Første Blik en sinds 2016 is Married at First Sight in Nederland een feit, met inmiddels al acht seizoenen op de teller. Sinds enkele jaren heeft Carlo Boszhard het presentatiestokje overgenomen van Peter van der Vorst, maar de echte sterren van de show zijn toch wel de kandidaten: zij zorgen voor het drama!

Meant to be, or not meant to be

Hoewel een groot deel van de MAFS-huwelijken op de klippen loopt, behalen de experts ook zeker succes. Zo zijn Patty en Bram uit het eerste seizoen nog steeds gelukkig samen en is gezinsuitbreiding een feit. Ook Sonny en Dylan en Rowan en Astleigh gaan nog altijd steady.

Beste MAFS-programma

Married at First Sight is niet alleen een begrip in Nederland. Het programma wordt in meer landen gemaakt en gelukkig zijn een hoop daarvan te zien op ons eigen Videoland! We kunnen alvast verklappen dat de Nederlandse versie wat ons betreft niet de allerbeste MAFS is. Welke variant dat wel is, lees je in deze ranking. Dit zijn de beste Married at First Sight-programma’s op een rij:

6. Married at First Sight: Second Chance

Milly, Marcel en Maxime gaven alle drie het jawoord in Married at First Sight, maar de huwelijken hielden jammer genoeg geen stand. In de spin-off-serie Second Chance proberen ze alsnog de liefde te vinden. Opnieuw worden ze door experts geholpen, maar er worden dit keer géén ringen uitgewisseld. Toch is er genoeg romantiek te bespeuren, want we zien hoe Marcel een stuk jongere vrouw aan de haak slaat.

Er is maar één seizoen van Married at First Sight: Second Chance uitgezonden, en wij snappen wel waarom. Hoewel het zeker iets heeft om een aantal bekende gezichten nog wat langer te volgen in hun zoektocht naar de ware liefde, heeft het verder weinig met het concept van ‘trouwen zonder elkaar te kennen’ te maken.

Married at First Sight: Second Chance
© RTL

5. Married at First Sight: BE

Als je maar niet genoeg kunt krijgen van MAFS, zie je de Belgische variant vast ook wel zitten. Bij onze zuiderburen staat het programma bekend als Blind Getrouwd. De Belgen laten ons trouwens een flink poepie ruiken, want de experts hebben veel meer succes: in elk seizoen bleef er minstens één koppel getrouwd aan het einde van het programma. Er zijn al zeven seizoenen verschenen, waarvan de laatste drie op Videoland staan.

Blind Getrouwd
© VTM

4. Married at First Sight: UK

In het Verenigd Koninkrijk zorgt het concept voor heerlijke drama-tv. Twee seizoenen leken het recept van Runaway Bride te volgen: er werd door twee aanstaande koppels namelijk helemaal niet getrouwd in het programma. Ook werd een deelneemster weggestuurd van het programma vanwege agressie buiten het zicht van de camera’s. 

De Britten hebben ook nog eens een record in handen, want in één van de seizoenen besloten maar liefst álle acht kandidaten bij elkaar te blijven. Jammer genoeg hielden geen van die huwelijken na de opnames stand. Seizoen 6 én 7 staan op Videoland.

Married at First Sight: UK
© C4

3. Married at First Sight: USA 

Het komt niet uit de lucht vallen dat Married at First Sight: USA lekker Amerikaans is. Onder de kandidaten die in het huwelijksbootje stappen, bevinden zich interessante persoonlijkheden en beroepen, zoals een brandweerman (én worstelaar) en iemand die zijn hele hebben en houden in een bus vervoert. Er vinden veel huwelijken plaats tussen mensen uit verschillende culturen en verschillende staten. Dat zorgt regelmatig voor de nodige botsingen om van te smullen! Mmmm! Er staan meerdere seizoenen op Videoland.

Married at First Sight: USA
© Lifetime

2. Married at First Sight: NL

Onze eigen MAFS staat natuurlijk hoog op deze lijst. Het seizoen van 2022 zorgde voor een nieuwe dosis vertrouwen in de experts door ons tortelduifjes Sonny en Dylan te schenken. Het publieksfavoriete koppel, Rowan en Astleigh, is ook nog hoteldebotel en gaf zelfs aan een gezinnetje te willen stichten! Awww!

Er zijn in het programma ook tweede kansen mogelijk op de liefde. Zo zagen we dat Maurice na het huwelijksdebacle met Arjan in het programma een nieuwe mogelijkheid om de liefde te vinden kreeg en die leek hij te vinden in Dennis. Dat werd hem zeker gegund na die nare ervaring met zijn initiële MAFS-partner. Toch zijn de mannen helaas niet meer samen.

Rowan en Astleigh in Married at First Sight
© Videoland

1. Married at First Sight: Australië 

De Australische versie van Married at First Sight past eerlijk gezegd wel in het rijtje Ex On The Beach en Temptation Island. Er is namelijk een hele hoop drama te vinden in Married at First Sight: Australië, soms zelfs wel meer drama dan in een tegenvallend Tempa-seizoen

De koppels in dit programma hebben namelijk iedere week een gezamenlijke meeting met de liefdesexperts en er zijn diners waar alle kandidaten bij zijn. Daar ontstaan ruzies, vriendschappen, maar ook romances met andere kandidaten dan hun ‘huwelijkspartner’. Juicy!

Dan en Jess in Married at First Sight: Australia
© Videoland

Bonus: Married at First Sight: Match or Mistake

Misschien nog net iets te vers om al te kunnen ranken, maar toch mag je 'm niet missen als echte MAFS-fan: Married at First Sight: Match or Mistake op Videoland. In deze Nederlandse spin-off trouwen er nog steeds mensen met onbekenden, alleen is het nu veel meer een groepsproces. De kandidaten komen veel meer (en sneller) met hun mede-deelnemers in contact, wat voor allerlei juice en drama zorgt. Deze versie doet dus heel erg denken aan de Australische variant!

MAFS
© RTL

Tekst: Sabine Schults en Robin Heerkens

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.