Festivals

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Festivals

9 gekke uitspraken die je op ieder festival hoort

|
|

Laatste update:

Festivals zijn eigenlijk net landen. Ze hebben hun eigen plastic munteenheid, bier is altijd hét streekproduct en er wordt een specifiek festivaltaaltje gesproken. Deze 9 gekke uitspraken ga je gegarandeerd weer horen, en niet alleen wanneer je in gesprek bent met wazige wildvreemden!

“Jij hebt toch mijn ticket?”

Typische uitspraak voor de chaoten onder ons. Wie had ook alweer de tickets gekocht? Wel zo handig om van tevoren de tickets aan te schaffen en naar elkaar door te sturen, voordat je halsoverkop nog een kaartje moet kopen. Zal je net zien dat het feest stijf uitverkocht is...

“Ga je lekker?”

Deze wordt vaak opgerakeld door de vroege pieker. Je staat net linksvoor lekker te aarden en er komt plotseling een overenthousiaste begaaier voorbij dansen die jou wel heel erg interessant lijkt te vinden. Helemaal chill dat jij al in de zevende hemel zweeft hoor, maar niet iedereen is zo snel als jouw planga.

“Ik ben even zeiken. Zo terug.”

Wees op je hoede, wanneer een van je vrienden dit roept. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kans dat zo'n vriend onderweg verdwaalt ongeveer 110% is. Dit fenomeen wordt ook wel omschreven als de 'dixippearance'.

“Waar staan jullie?”

Dit komt vaak voorbij in de groepsapp, zeker nadat een vriend naar de bar of wc is gependeld. Was het nou linksvoor, of rechtsvoor? Bij main, of bij dat gekke aftandse tentje waar ze Hazes-karaoke doen? Derde paal van voren, of zesde lange persoon van rechts? Het helpt vaak ook mee dat het bereik echt ruk is, waardoor elke 'Linksvoor bij main!' 15 minuten later binnenkomt.

“Alles past wel in 1 kluisje, toch?”

Lekker ambitieus hoor, om met 4 man jullie inboedel in een locker te proppen. Maar dit gaat natuurlijk nooit werken. Uiteindelijk moet je er nog een kluisje bijkopen, waardoor je weer in een lange rij moet staan. Wel 10 kudo’s voor de inzet, though.

“Fuck poncho's.”

Nobel, de houding van de gemiddelde Nederlandse festivalganger. Niemand zit erop te wachten om zo'n lelijk blauw stuk plastic om zijn/haar zorgvuldig uitgekozen festivaloutfit te wikkelen. Maar we wonen nou eenmaal in Nederland en het regent hier iedere keer dat je een scheet laat, dus zo'n poncho is zo'n slecht idee nog niet. Maar alsnog: fuck poncho's.

“Kan ik een muntje lenen?”

Een herkenbaar dilemma. Je zit er lekker in, maar je hebt eigenlijk ook wel zin in een biertje. Al je muntjes zijn op en je hebt geen zin om naar de andere kant van het terrein te lopen om nieuwe muntjes te kopen. Gelukkig is er altijd wel een buurman/-vrouw die jou een muntje wil uitlenen. Of nou ja, uitlenen. Geven meer. Thanks buur.

“MICHAEEEEEEEEL!”

Een gouwe ouwe die we vaak horen op de festivalcamping. Voor iedereen die hier niets van begrijpt: op weekendfestivals zoals Lowlands en Pinkpop is iedereen altijd op zoek naar Michael. Om de haverklap hoor je wel iemand zijn naam roepen. Wie deze mysterieuze verschijning daadwerkelijk is, weet niemand. Het enige dat we wel weten, is dat hij de grootste meestervermommer is uit de geschiedenis van de mensheid. Zijn legende leeft voort!

“Ik ga nooit meer drinken.”

The day after kan je eindelijk weer wat coherente zinnen uitkramen terwijl je probeert te kruipen uit de glasbak die je tent is geworden. Toch leert de praktijk dat je met "nooit meer" vaak het volgende weekend bedoelt. Want zeg nou zelf, hoe vaak is het jou niet overkomen dat je tijdens een kater spijt hebt van je daden maar na je dinsdagdip weer ontiegelijk veel zin hebt om de schijf van vijf aan te tikken op een festival? Proost alvast.

Zin gekregen in een festival? En ook onze festivaltypetjes al gecheckt? Superguide heeft kaartjes voor je in de aanbieding, tijdelijk inclusief een Bol.com cadeaukaart. Check hieronder alle info en tickets voor: Festival Strand, Gelderpop, Guilty Pleasure Festival, Dutch Valley en Dance Valley.

Lees verder