La La Land, Inception, Toy Story 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
La La Land, Inception, Toy Story 3

9 films met het perfecte einde

|
|

Laatste update:

Je hebt films waarbij je op het puntje van je stoel zit of die je naar de tissues doen grijpen. Sommige films gaan nog een stapje verder met een pijnlijk, emotioneel of gewoon kneitergoed einde. Dit zijn 9 films met het perfecte einde!

1. Toy Story 3 (2010)

We kregen nog een vierde film, maar Toy Story 3 was eigenlijk het perfecte einde voor de filmreeks. Andy nam voorgoed afscheid van al z’n speelgoed en liet Woody, Buzz en de rest van de gang achter bij Bonny. Voor een laatste keer zegt onze favoriete cowboy: “So long, partner.” Heeft iemand tissues?

2. The Godfather (1972)

Michael Corleone (Al Pacino) denkt dat hij anders zal zijn dan zijn familie, maar raakt steeds meer verwikkelt in de criminaliteit als maffiabaas. Uiteindelijk wordt hij ‘The Godfather’ en liegt hij tegen Kay. In het laatste shot zien we letterlijk en figuurlijk de deur dichtgaan tussen Michael en zijn vrouw.

3. Avengers: Infinity War (2018)

Thanos knipt in zijn vingers en verdwijnt, waardoor hij het halve universum verwoest. Veel van onze favoriete Avengers vallen uit elkaar en laten de overlevenden, en kijkers, in shock achter. Hoe frustrerend het ook was voor Marvel-fans, deze film hoort in dit lijstje en een perfecte cliffhanger is ook een perfect eind. Hier vind je trouwens ook alle aankomende Marvel-films.

4. 2001: A Space Odyssey (1968)

Het einde van 2001: A Space Odyssey is een verwarrend meesterwerk. Tot op de dag van vandaag bestaan er nog steeds honderden interpretaties van de laatste scène. We snappen het eigenlijk nog steeds niet helemaal, maar het einde laat David Bowman (Keir Dullea) uiteindelijk zien als een sterrenkind.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Inception (2010)

Als Cobb (Leonardo DiCaprio) terug naar huis gaat voor zijn kinderen, draait hij de tol. Eentje die hem zou overtuigen dat hij zich in de realiteit bevindt. Maar voordat de tol stopt met draaien, rent hij naar zijn kinderen en gaat het scherm op zwart. We zullen het nooit weten…

6. La La Land (2016)

Het liefdesverhaal van Mia (Emma Stone) en Sebastian (Ryan Gosling) wordt op een pijnlijke manier afgesloten. De film gooit een hele reeks ‘wat als’-scènes naar de kijker om te laten zien hoe hun leven samen had kunnen zijn. De film eindigt met de twee die voor de laatste keer in elkaars ogen kijken voordat Mia weggaat. Het is niet wat je hoopt van een romantische film. Het doet pijn, maar dat maakt het zo damn good!

7. Thelma and Louise (1991)

Na een lange reis zijn Thelma en Louise omsingeld bij de Grand Canyon. Het einde lijkt nabij, maar de vrouwen geven niet op. Ze gaan door en rijden zo het ravijn in. De film stopte en kijkers wisten niet of het duo het had overleefd. Als je nieuwsgierig bent naar het antwoord: zoek de deleted scene op die uitkwam met de DVD. Of niet, want zo’n spannend einde is gewoon perfect!

8. Call Me By Your Name (2017)

Ook het einde van Call Me By Your Name zorgt absoluut voor tranen. De film eindigt met een take van vier minuten waar Elio, gespeeld door Timothée Chalamet, in het vuur staart. Doordat er geen enkele cuts of edits in deze scène zitten, voel je zijn pijn. Een heel krachtig einde voor één van de zwijmeligste tranentrekkers ooit.

9. Coco (2017)

De eerste keer dat we Remember Me horen, is het een gezellig up-tempo liedje. Richting het einde van de film zorgt het echter voor veel tranen. Het is Miguels laatste kans om de herinnering van mamá Coco weer aan te wakkeren. En met tranen in onze ogen zien we dat het lukt. Coco is niet voor niets één van de beste animatiefilms ooit.

Aan alles komt een eind, net als dit lijstje. Gelukkig hebben we naast deze films nog genoeg tips voor jullie klaarstaan. Wat denk je van de 10 beste films op Disney+? Hier vind je ook de beste films op Amazon Prime Video, waaronder La La Land en The Godfather.  

Lees verder