8 series om te kijken na Fate: The Winx Saga

Door Sabine Schults
Winx Saga
© Jonathan Hession/NETFLIX © 2020

Ein-de-lijk is-ie er dan! Het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga is nu te bingen op Netflix. Na het zien van de zeven afleveringen kan het wel even duren voordat het Winx-avontuur verder gaat. Gelukkig zijn er in de tussentijd genoeg series á la Fate: The Winx Saga die je zeker kan bingen.

Lees ook wat wij van Fate: The Winx Saga seizoen 2 vonden. Spoiler alert: weinig goeds!

 

8. Shadowhunters: The Mortal Instruments

Jammer genoeg is er na drie seizoenen al een einde aan gekomen, maar Shadowhunters heeft alles wat je verwacht van een bovennatuurlijke dramaserie. Het vechten met demonen is hier de normaalste zaak van de wereld. Heel veel beter wordt het niet.

7. Riverdale

Je zou deze serie alleen al kijken voor de knappe koppen in de cast, maar Riverdale is veel meer dan dat. Het is mysterieus, heeft een coole vibe en de relaties tussen personages zijn erg diepgaand. Bovendien eindigt iedere aflevering wel met een toffe cliffhanger, waardoor je gemakkelijk seizoen na seizoen kijkt. Na zeven seizoenen komt de serie helaas tot een eind.

6. en 5. Legacies en The Originals

Het is een groot punt van discussie tussen fans van The Vampire Diaries, want welke spin-off is nu de beste? The Originals of Legacies? Die laatste houdt de jeugdigheid van TVD er in elk geval goed in en dat zorgt ook voor een frisse, luchtige blik op de vampierenwereld. Dat kijkt natuurlijk ontzettend lekker weg! The Originals kent juist een volwassenere aanpak en focust zich wat meer op het familiedrama. Bovendien kun je enkele personages uit TVD nog wat langer volgen. Caroline en Klaus… serieus, dat moet je toch zien?!

4. Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina, the Teenage Witch is een klassieker voor iedereen die in de jaren ‘80 en ‘90 geboren is, maar Chilling Adventures of Sabrina laat de tienerheks Sabrina Spellman pas echt goed tot haar recht komen in een nieuw modern jasje, compleet in de stijl van Riverdale en Fate: The Winx Saga. Bovendien is de serie nog donkerder en bloederiger dan in de eerste seizoenen.

3. The Vampire Diaries

Of je nieuw Team Damon of Team Stefan bent, The Vampire Diaries is van begin tot eind meeslepend. Er is drama, actie, romantiek en strijd in overvloed. Met toffe plotwendingen en goed uitgedachte verhaallijnen. De vaak intense ontmoetingen tussen Elena en haar dubbelganger Katherine zorgen bovendien voor een interessante extra laag. Voor fans is er goed nieuws, want naast The Originals en Legacies komt er nog een nieuwe spin-off-serie!

2. Teen Wolf

Weerwolven en mensen staan ver van elkaar af, maar niet als we naar tiener Scott McCall kijken. Alsof het schoolleven op zichzelf nog niet erg genoeg is, moeten Scott en zijn vrienden nog leren leven met Scotts weervolvenbestaan en alle bovennatuurlijke wezens die Beacon Hills aantrekt. Binnenkort verschijnt er zelfs een heuse Teen Wolf-film!

1. Supernatural

Weinig series zijn zó goed dat ze zo lang doorgaan, maar ook Supernatural moet eraan geloven. Na 15 seizoenen is de serie van de Winchester-broertjes tot een einde gekomen. De demonenjagers van Supernatural kennen een enorme fanbase en dat is vooral te danken aan de personages Dean en Sam, met hun complexe problemen. Hun leven is eigenlijk een grote nachtmerrie, maar toch houdt Dean de humor erin met zijn wijze opmerkingen. Ook zit het kwaad in Supernatural in letterlijk alle hoeken en is er dus geen moment om je te vervelen.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.