Wolves

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wolves

7 redenen om Raised by Wolves te kijken

|
|

Laatste update:

Eén van de paradepaardjes van de nieuwe streaminggigant HBO Max is Raised by Wolves. Amerika is al in de ban van deze vette scifi-serie. Genoeg redenen om deze meeslepende ruimteserie van Ridley Scott ook op je watchlist te zetten. 

 

1. Geproduceerd en geregisseerd door topper Ridley Scott

De HBO Max-productie Raised by Wolves is niet alleen geproduceerd door Ridley Scott. Hij regisseerde zelf de eerste twee afleveringen. Niet gek met films als Alien, Blade Runner en Prometheus op zijn naam. Ook leuk: op het moment is hij druk bezig met Gladiator 2. Voor de scifi-serie Raised by Wolves beet Scott zich vast in het verhaal van Romulus en Remus, de eeuwenoude stichters van Rome. In de Romeinse mythe werden deze tweelingbroertjes te vondeling gelegd en opgevoed door een wolvin. Scott verplaatst deze vertelling naar de verre toekomst, en neemt ons mee naar een planeet vol geheimen en gevaren. Dit leent zich misschien ook wel voor een vertaling op het toneel zoals dit succesnummer met Alien... 

2. Altijd al willen weten: hoe zou het zijn als robots mensenkinderen opvoeden?

Showrunner is Aaron Guzikowski, de man die eerder de films PapillonPrisoners en Contraband én de tv-reeks The Red Road schreef. Hij vertelt: “Deze serie gaat over geloof. Geloof in jezelf, de mens, religie en technologie. Het gebruik van robots en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie zijn thema’s waar we op ingaan. Twee robots die zes mensenkinderen opvoeden, is nu nog een raar idee. Maar hoe is dat over twintig jaar? Misschien kunnen robots dan wél zelf nadenken en handelen. Technologie heeft ons veel gebracht, maar dat laatste is natuurlijk wel een angstaanjagende gedachte. Ook daar gaat Raised by Wolves over.” 

Wolves

3. Lekker actueel: een gewelddadige wereld en egoïstische maatschappij

De Deense actrice Amanda Collin speelt Mother en vertelt: “Ondanks dat ik een androïde ben, wordt mijn personage steeds menselijker. Ik ontwikkel gevoel, instinct en emoties en ga meer van mijn opvoedkinderen houden. Daarnaast begint Mother zich vaker af te vragen in wat voor gewelddadige wereld en egoïstische maatschappij ze ‘leeft’. Raised by Wolves is dus ook nog eens zeer actueel.”

4. Niet alleen seizoen 1, ook seizoen 2 is de moeite waard

Abubakar Salim, Britse acteur, speelt in de serie de mannelijke zorgrobot Father . “Het eerste seizoen draaide vooral om het universum waarin wij ons bewegen. In seizoen twee gaan we echt flink de diepte in. Ik zie dit project als een immens groot en mooi huis dat we betrokken hebben en pas nu gaan we alle kamers vol geheimen ontdekken.

5 en 6. Prima special effects en sterke cast

Zo, dat zijn meteen twee redenen in één. Met een budget van (naar verluidt) tien miljoen dollar per aflevering, zien de special effects er prima uit. En ook de cast is sterk. Het is weer smullen van de immer intrigerende Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok uit Vikings) als atheïsten-soldaat Marcus. Ook Amanda Collin imponeert als Mother. Fun fact: ze ziet er met haar kortgekapte oranje haar en androgyne vormen uit als David Bowie’s Ziggy Stardust. The Wall Street Journal omschreef haar al als meest memorabele vrouwelijke ruimteverschijning sinds Sigourney Weavers Ellen Ripley in Alien. En daar kunnen wij ons best in vinden.

7. In Amerika is het een groot succes

In Amerika is Raised by Wolves inmiddels een groot succes. Bij de serie is zelfs een podcast gelanceerd die wordt gepresenteerd door showrunner Guzikowski. Daarin praat hij met professoren en experts op het gebied van wetenschap en technologie. Meest besproken onderwerp is de toekomst van kunstmatige intelligentie. “Zelfdenkende computers komen eraan, er zijn per slot van rekening al zelfrijdende auto’s. Maar áls kunstmatige intelligentie er eenmaal is, zullen kwesties als veiligheid en transparantie zorgvuldig geregeld moeten worden. Vijandig robotgedrag of kennis die in verkeerde handen valt, is niet wenselijk. Anders zou veel ellende uit Raised by Wolves wel eens werkelijkheid kunnen worden.”  

 

Raised by Wolves seizoen 1 & 2 nu te zien via  HBO Max. Hier vind je alles wat je moet weten over HBO Max.

Lees verder