Meisje danst op festival camping

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Meisje danst op festival camping

7 onhandige situaties die je alleen meemaakt op een festival

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Yaasss! Het festivalseizoen staat weer voor de deur. En jij hebt vast al uitgestippeld welke festivals je deze zomer gaat bezoeken. Hoewel je kunt plannen wat je wilt, beland je op festivals vaak in situaties die je nooit had kunnen voorzien. Hoog tijd om een aantal onhandige situaties te bespreken waar alleen een festivalganger in zal belanden!

1. Te kleine kluisjes

Regenjas, kaplaarzen, trui, check! Jij lijkt helemaal goed voorbereid te zijn op een typisch Nederlands (lees wisselvallig) festivalweertje. Niets blijkt minder waar als er op het feest alleen nog maar kleine lockers verkrijgbaar zijn. Hoe ga je die hutkoffer in vredesnaam wegstouwen in één kluis? Zo gierig als je bent, moet je nu alles verdelen over de kluisjes van je vriendengroep. Zal je net zien dat jullie niet tegelijkertijd naar huis gaan.

2. Festivalmuntjes

Het #1 struikelblok van elke festivalganger. Je staat, net als vele anderen, ongeduldig te wachten bij de bar. Op het moment dat die leuke barvrouw eindelijk arriveert met je biertjes roept ze “4,5 munt alsjeblieft!”. Je staat enkele minuten te klunzen om zo’n unit doormidden te breken. Als je biertjes inmiddels zijn doodgeslagen, is het je gelukt om eindelijk te betalen. Het enige wat je terugkrijgt van de barvrouw is een geïrriteerde blik. Daar gaat je festivalflirt...

Festival dansen

3. Je vrienden kwijt

Je had nog zó aan je vrienden gevraagd of ze op je wilden wachten op de afgesproken plek. Linksvoor bij de mainstage, twintig meter van het podium af, ter hoogte van de linker speakers. Maar na een retourtje naar de bar, ontdek je dat je matties spoorloos verdwenen zijn. Daar sta je dan met zes bier. Bellen of appen is geen optie, omdat je batterij leeg is. Volgende keer toch maar die powerbank mee!

4. Toiletpapier is op

Eindelijk heb je een front-row plekje kunnen veroveren bij je favoriete act. Maar door die lekkere (vega)burger van een halfuur geleden voel je plotseling een discopoepje opkomen. Je wurmt je door de feestende massa en pakt de eerste beste dixi die vrijkomt. Nietsvermoedend neem je plaats. Vlak nadat je hebt afgeknepen, ontdek je dat het toiletpapier op is. Hoe ga je dit in godsnaam fixen?

Festival juichen

5. Bierdouches

Het is genieten geblazen bij je favoriete stage. Samen met je vrienden dans je de sterren van de hemel. Maar opeens lijkt het live podium in een regelrecht schuurfeest te veranderen, en er belandt een plens bier in je vers gestylede coupe. Je vraagt je sterk af wie ooit heeft bedacht om zijn bier vijf meter de lucht in te werpen. Want waarom zou je deze heerlijke godendrank verspillen? Precies, snappen wij ook niet.

6. Je tent is zoek

Na een geslaagd festivaldagje is het tijd om terug naar de camping te keren. Maar waar was ook alweer je tent gebleven? Je had je groene pop-uptentje tactisch neergezet, dacht jij. Maar bij terugkomst blijkt dat de hele camping volstaat met deze rakkers. Tijdens je beschonken zoektocht heb je versterking gevonden, maar dat loopt niet helemaal zoals gepland. Uiteindelijk belanden jullie samen in een onenightstent. Walk of shame incoming!

7. The day after

Wanneer je eenmaal weer bent geland in de realiteit, ontkom je er niet aan om je rekening te checken. Want god mag weten hoeveel je het afgelopen weekend hebt uitgegeven. Je bent van nature een wiskundewonder, maar uit jouw banksaldo blijkt dat je niet zo’n ster bent in festivalmuntjes terugrekenen naar euro’s. Oeps, dat wordt de komende twee weken leven op magnetronlasagne.

Zelf nu ook zin gekregen in een festivalletje? Superguide heeft kaartjes met korting voor je in de aanbieding! Check hieronder alle info en tickets voor: Central Park, Festival Strand en Gelderpop.

Lees verder