Happy Feet

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Happy Feet

7 films om deze zomer mee af te koelen

|
|

Laatste update:

Zomers zijn heet! Maar in plaats van je zwetende lichaam naar een bioscoop met airconditioning te slepen, kun je ook in de kuil van je bank blijven. Er staan namelijk genoeg ijskoude films op de streamingdiensten waarvan je heerlijk afkoelt. Met deze 7 koele films kom je de zomer door!

1. Ice Age

Lang voor het broeikaseffect was uitgevonden, had de aarde te maken met een ijstijd. Daarin vochten onze voorouders tegen mammoeten, sabeltandtijgers en soms zelfs scheel kijkende luiaards. Het was een zware tijd want Netflix bestond nog niet. Ice Age heeft dit allemaal en zit ook nog eens boordenvol prachtige bevroren taferelen. Ook vertelt het een prachtig emotioneel verhaal over de eerder genoemde beesten, die een vreemde vriendschap sluiten en voor een mensenbaby gaan zorgen.

Ice Age staat op Disney+.

Ice Age

2. The Thing

Een alien wordt ontdekt door een groep wetenschappers op Antarctica en tot hun afgrijzen kan het wezen mensen nabootsen. Wat volgt is een huiveringwekkend spelletje Weerwolven (of voor gamers Among Us). Wie is de moordzuchtige alien? Wat als iedereen sus is? De ijskoude setting is praktisch z’n eigen personage in The Thing en laat pijnlijk duidelijk aan de overlevers weten dat er niemand is die ze kan helpen.

Huur The Thing op Pathé Thuis en Prime Video.

3. The Revenant

Zin om 2,5 uur lang Leonardo DiCaprio gemarteld te zien worden in een van de koudste gebieden van Amerika? Tja, ieder z’n ding, maar je koelt er wel lekker van af! Leo wordt als Hugh Glass half verminkt door een beer, moet een rauwe lever opvreten en zichzelf verstoppen in het nog dampende karkas van een paard. En anders bezorgt Tom Hardy als een uitstekende schurk je wel rillingen.

The Revenant is te vinden op Disney+.

4. The Day after Tomorrow

Wat als de rampzalige klimaatverandering die wordt voorspeld binnen een paar weken plaatsvindt? The Day after Tomorrow doet het gewoon en laat de halve wereld eerst onderlopen om vervolgens de moeder aller horrorwinters los te laten op het noordelijk halfrond. Dat zorgt voor heel wat ijskoude taferelen, zoals New Yorkers die gewoon doodvriezen op straat.

The Day after Tomorrow staat op Disney+.

5. Happy Feet

Wat is er cooler dan dansende pinguïns die popklassiekers zingen en tussendoor een belangrijke boodschap over klimaatverandering aan de mensen doorgeven? Ja je kan wel zien dat deze animatiefilm van de regisseur achter Mad Max: Fury Road is! Los van de volwassen thema’s, is Happy Feet een heerlijke 3D-film voor jong en oud. Je krijgt het ook zeker koud van de harde weersverschijnselen en vijanden die hoofdpersoon Mumble (Elijah Wood) tegenkomt op de Zuidpool.

Happy Feet kun je zien HBO Max.

Dit zijn trouwens onze 25 favoriete animatiefilms ooit.

 

6. The Hateful Eight

Een groep premiejagers en bandieten moet in het wilde westen een sneeuwstorm uitzitten in een gammele hut. Dat klinkt saai maar vergeet niet dat Quentin Tarantino de meester van de coole dialogen is. Drie uur lang zit je op het puntje van je stoel terwijl deze mannen elkaar uitlokken en stuk voor stuk vermoorden. Met fantastische rollen voor Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh en Walton Goggins.

The Hateful Eight staat op Netflix.

7. The Shining

Schrijver Jack Torres (Jack Nicholson) verblijft met zijn gezin in een verlaten hotel tijdens de winter, zodat hij kan werken aan zijn boek. Hij wordt alleen krankzinnig gemaakt door kwaadaardige krachten in het hotel en ondertussen ziet zijn telepathische zoon allerlei flashbacks naar de gruwelijke taferelen die plaatsvonden in het hotel. Gebaseerd op een verhaal van Stephen King die een takkehekel aan de Stanley Kubrick-film heeft. Maar de rest van de wereld gelukkig niet want weinig films bezorgen ons ook in 2022 zulke ijskoude rillingen. Brrr!

The Shining is te vinden op HBO Max.

The Shining

Heb je meer horror in je leven nodig? Bekijk ook onze Top 25 beste horrorfilms ooit!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder