acteurs met talenknobbels

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
acteurs met talenknobbels

De knobbeligste acteurs: 7 acteurs met een indrukwekkende talenknobbel

|
|

Laatste update:

Voor veel acteurs is taal zeg maar echt hun ding: het vormt immers een belangrijk deel van hun werk. Sommigen raken er zo door geïnspireerd dat ze zich willen uitdrukken in meer dan hun eigen taal en ontpoppen zich tot ware talenwonders.

1. Johnny Depp spreekt Frans

Als de voormalige echtgenoot van zangeres en actrice Vanessa Paradis woonde de veel geplaagde Johnny Depp jarenlang in Frankrijk en zo leerde hij daar de taal. Handig bij het boodschappen doen en je wilt natuurlijk ook niet dat je vrouw en kinderen in jouw bijzijn kunnen smiespelen in een taal die je niet spreekt. 

2. Sandra Bullock spreekt Duits

‘Die Sandra’ heeft een Duitse moeder en een Amerikaanse vader en werd dus tweetalig opgevoed. Ze woonde als kind jarenlang in Nuremberg en bracht ook nog wat tijd door in Oostenrijk, vanwege haar vaders werk bij het leger. Zodoende hebben de Duitse naamvallen geen geheimen voor haar. Helaas hebben we dat nog niet in één van haar films mogen ervaren.

3. Mila Kunis spreekt Russisch

Kleine Mila was acht toen van ze van Oekraïne verhuisde naar Amerika, maar haar Russisch is nog steeds prima. In de jaren tachtig was Russisch de voertaal in de toenmalige Sovjet-provincie, dus de Oekraïense taal heeft ze net niet meer meegekregen. In interviews laat ze regelmatig haar tweetalige kunsten zien.

4. Leonardo DiCaprio spreekt Duits

Zijn tweede naam Wilhelm verraadt het al: deze topacteur heeft Duits bloed en is dan ook bekend met de taal. Zijn moeder is geboren in Duitsland en zijn vader is voor de helft Duits, dus hij weet het verschil tussen een braadworst en een currywurst. Echt vloeiend spreekt hij het niet meer, maar een gesprek in steenkolen-Duits is heus wel met hem te voeren.

5. Jodie Foster spreekt Frans, Spaans, Duits en Italiaans

Als je weet wat voor een wonderkind Jodie Foster was, is het geen verrassing om te horen dat ze intussen vijf talen spreekt. Ze zat op een Franse school in Los Angeles en is de taal zo goed machtig, dat ze ook films in het Frans maakte en haar eigen nasynchronisatie doet voor de Franse versies van haar andere films. Voor de lol heeft ze daar dus ook nog Spaans, Italiaans en een beetje Duits bij geleerd.

6. Viggo Mortensen spreekt Spaans, Frans, Deens en Italiaans

Met een Deense vader is het niet zo gek dat Viggo Mortensen Deens spreekt, maar daar blijft het niet bij. Hij zat als kleine jongen op een kostschool in Argentinië, waar hij Spaans leerde. Hij merkte al snel dat hij talent had voor talen en leerde er ook nog Italiaans en Frans bij. Daarnaast kan hij zich aardig redden in het Noors, Zweeds en waagde zich ook aan het Catalaans en Arabisch.

7. Natalie Portman spreekt Hebreeuws, Frans, Duits, Spaans en Japans

Ook Natalie is een echt talenwonder en begint soms voor haar lol aan een nieuwe taal. De veelzijdige actrice groeide op in Jeruzalem, wat verklaart waarom ze perfect Hebreeuws spreekt. Maar ze pikte door de jaren heen ook Frans, Duits, Spaans en Japans op. Om het helemaal af te maken, kent ze zelfs nog wat gebarentaal.

Meer leuke weetjes over je favoriete acteurs nodig? Check ook onze lijst met acteurs die de fout in gaan tijdens interviews.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder