buffy the vampire slayer sarah michelle gellar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
buffy the vampire slayer sarah michelle gellar

6 series die beter zijn dan de films (en 3 die bagger zijn!)

|
|

Laatste update:

Het is natuurlijk leuk als een serie beter blijkt te zijn dan de film waarop ie gebaseerd is. Maar het omgekeerde kan ook waar zijn: soms had zo’n serie beter niet gemaakt kunnen worden… Check onze voorbeelden!

Series die beter zijn dan de films

6. Watchmen (2019)

De film Watchmen (2009) is een heerlijk grimmige film, die er ook nog eens erg fraai uitziet. Jammer genoeg heeft de film het probleem waar wel meer boekverfilmingen mee kampen: het vertelt een ingewikkeld verhaal in sneltreinvaart. Vooral mensen die niet bekend zijn met de originele comics van Alan Moore hebben daarom moeite met het volgen van Watchmen. De HBO-serie (2019) kent dat probleem niet en kijkt daarom veel beter weg. En dat terwijl er zelfs nog een extra laag (met raciale spanningen) wordt toegevoegd!

Meer zien op HBO? Dit zijn de beste series op de streamingdienst.

5. M*A*S*H (1972-1983)

M*A*S*H, dat maar liefst elf seizoenen lang op tv was, gaat over het gewapende conflict in Korea. De serie is aangrijpend en levert kritiek op de oorlog, zodat je als kijker de verschrikkingen nooit vergeet. Tegelijkertijd is de serie ook verdomd grappig! De acteurs en vooral de scriptschrijvers leveren uitstekend werk. Dat is in de gelijknamige film (1970) ook wel zo… Alleen heeft die de tand des tijds minder goed doorstaan.

Helaas is M*A*S*H op dit moment niet te streamen... Maar je gaat gegarandeerd lachen bij deze 25 comedyseries!

4. Stargate SG-1 (1997-2007)

Oké goed, Stargate (1994) is een fijne scifi-film. Maar toen de film uitkwam waren de meningen flink verdeeld, zeker onder recensenten. Zo vonden ze het plot te dun en propvol clichés zitten. Toch zijn we blij dat de film succesvol genoeg was om een serie te krijgen. Nee, zelfs meerdere series en tv-films! Van al die science-fiction goodness is Stargate SG-1 by far het beste.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

3. Hannibal (2013-2015)

De films over de kannibaal Dr. Hannibal Lecter zijn vrij middelmatig – behalve The Silence of the Lambs (1991) natuurlijk, rustig aan! Voor de rest zijn Hannibal (2001), Red Dragon (2002) en zeker Hannibal Rising (2007) alleen voor de fans leuk. Wat dat betreft kun je beter naar de serie Hannibal kijken. Hierin stapt Mads Mikkelsen in de schoenen van de gevaarlijkste psychopaat ooit. Helaas wisten niet veel mensen de slimme en spannende serie te vinden, zodat er maar drie seizoenen zijn gemaakt.

2. Westworld (2016-heden)

Natuurlijk ziet de HBO-versie van Westworld er veel beter uit dan de gelijknamige film uit 1973! Er is echter nog een belangrijkere reden om de voorkeur te geven aan de serie. In de kern zijn beide verhalen hetzelfde, de serie krijgt echter veel meer tijd om het verhaal te vertellen. Daardoor kunnen de makers veel meer de diepte ingaan en de kijkers mee laten peinzen over wat het eigenlijk betekent om mens(elijk) te zijn.

Ben je ook dol op Westworld? Check dan snel dit lijstje met bizarre dingen die je nog niet wist over de serie!

1. Buffy The Vampire Slayer (1997-2003)

En dan tot slot de serie die echt zoveel beter is dan de film: Buffy The Vampire Slayer. Niet alleen is hoofdrolspeelster Sarah Michelle Gellar velen malen beter dan haar filmtegenpool Kristy Swanson, de film waren we na het zien meteen weer vergeten. De serie daarentegen mengt zijn bovennatuurlijke insteek zo vakkundig met typische tienerproblemen dat we – ondanks dat Buffy inmiddels 40 is – nog steeds smeken om een reboot!

Series die slechter zijn dan de films

3. Blade: The Series (2006)

Hierboven vond je zes series die beter zijn dan de films en dan gaan we nu lekker het tegenovergestelde doen! Deze series zijn compleet bagger in vergelijking met de films. Dat geldt bijvoorbeeld voor Blade: The Series. Geen Wesley Snipes, geen geweld, geen vette vijanden en geen budget… De eerste film (1998) blijft toch echt veel beter!

We zijn trouwens razend benieuwd naar de nieuwe Blade!

2. The Crow: Stairway to Heaven (1998)

Ook The Crow (1994) was beter af geweest zonder opvolgserie. Dat heeft vooral te maken met het gat dat de dood van Brandon Lee achterliet – lees hier meer over zijn tragische overlijden. Daarnaast is The Crow: Stairway to Heaven net als het hierboven genoemde Blade: The Series simpelweg een stuk minder duister. 

1. Clueless (1996-1999)

Ondanks dat een aantal van de originele Clueless-acteurs meeverhuisden naar de serie – waaronder Stacey Dash, die zelfs in 1995 al veel te oud was om voor scholier door te gaan – is dit niet meer dan een slap aftreksel. De Clueless-serie is een dertien-in-een-dozijn-tienerserie, waarvan er in de nineties zoveel (betere opties!) zijn gemaakt.

Lees verder