Vandaag Inside

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vandaag Inside
TalkshowTVVI

6 gasten die we niet meer terugzien in Vandaag Inside

|
|

Laatste update:

Vandaag begint het nieuwe seizoen Vandaag Inside: de dagelijkse talkshow met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Het ‘gouden trio’ is na een paar fikse ruzies nog steeds intact, maar déze tafelgasten keren waarschijnlijk nóóit meer terug!

De heren van Vandaag Inside/VI Vandaag/Veronica Inside/Voetbal Inside veroorzaken regelmatig relletjes, omdat ze lompe grappen maken over allerlei BN’ers en sporters. Zelfs de eigen gasten (of hele provincies!) zijn niet veilig: die worden net zo goed een kopje kleiner gemaakt. Déze tafelgasten zien we (om allerlei redenen) niet meer terug bij Vandaag Inside.

1. Youp van ’t Hek

Als cabaretier is Youp van ’t Hek een prima gast voor een talkshow, maar de kans dat hij in Vandaag Inside verschijnt is zo goed als nihil. In De Oranjezomer (eigenlijk een proeftuin voor VI Vandaag, waarin helemaal niet zo veel over sport werd gepraat) kwam Youp een avondje gezellig langs.

Van ’t Hek zat er niet helemáál relaxt bij en in een interview met Sven Kockelmann zei hij later dat hij meteen spijt had van zijn deelname. "Ik dacht: Ik heb hier eigenlijk niets te zoeken, en toen had ik ook weer spijt. Waarom ben ik eigenlijk gegaan? Het is niet mijn programma." Tijdens de beruchte ‘kaarsenrel’ van Vandaag Inside keerde Youp zich ook een beetje tegen Johan Derksen. Hij noemde Derksen de "opa van Vandaag Inside met z’n ranzige stapverhalen." Dat was nog relatief mild, maar waarschijnlijk zien we de cabaretier nooit meer terug bij VI.

2. Maarten van Rossem

Amerika-kenner en ’s Neerlands populairste jurylid Maarten van Rossem is niet van plan om óóit aan te schuiven bij Vandaag Inside. In 2012 kwam René van der Gijp ineens héél venijnig uit de hoek, nadat Maarten van Rossem grapte over een itempje in het programma. "Als ik jullie één tip mag geven: dit duurde zeker de helft te lang."

René van der Gijp begon opeens te vertellen dat het theaterprogramma van Maarten van Rossem "anderhalf uur te lang duurde", en bleef maar doorgaan: "Het was verschrikkelijk! Vond je het zelf goed wat je deed?" Van der Gijp heeft de lach normaal gesproken aan zijn kont hangen, maar deze aanval was vrij bizar. Van Rossem: "Ik vond dat gewoon niet gepast." Sindsdien heeft Van Rossem nog een paar keer uitgehaald naar Van der Gijp (en andersom): zolang René bij Vandaag Inside zit, zien we Van Rossem niet meer terug.

3. Maxim Hartman

Als je ‘beroepsontregelaar’ Maxim Hartman uitnodigt, dan weet je dat het een bizarre uitzending wordt! In VI Oranje Blijft Thuis bezorgde Hartman presentator Wilfred Genee bijna een zenuwinzinking. Hij beledigde Belgen ("Een schijnheilig volk!"), René van der Gijp ("Hij kan er ook niets aan doen dat dat soort grapjes van zijn eenvoudige tong afrollen."), en noemde Genee zelf "het pooiertje van Johan Derksen en Van der Gijp."

John de Mol was volgens Hartman "een psychopaat" en Johan Derksen was oké, maar moest wat minder lachen om makkelijke, seksistische grapjes. Later probeerde Hartman Johan Derksen te strikken voor een interview met RTL Boulevard, maar Derksen had geen zin om te praten met "die paardenlul". We sluiten niets uit, maar we verwachten Hartman niet snel meer in een uitzending!

4. Paul de Leeuw

Paul de Leeuw deed het best leuk als vaste tafelgast bij Vandaag Inside, maar vertrok in de loop van het eerste seizoen toch. Niet vanwege de ‘kaarsenrel’ maar omdat hij het gevoel had dat hij niet in het programma paste. De gepeperde meningen vliegen over tafel bij VI, en De Leeuw had het gevoel dat er weinig ruimte was om daar tegenin te gaan. Hij volgt het programma nog wel, maar wil er zélf niet meer aan meewerken. Ook omdat hij zich soms moest verdedigen dat hij aan tafel zat terwijl er iets kwetsends werd gezegd.

Volgens Johan Derksen besloot Paul niet zélf om te stoppen, maar besloot de redactie om de samenwerking te beëindigen: De Leeuw zou toch niet goed bij het programma passen. Van ruzie lijkt geen sprake: Johan Derksen nam het voor Paul op toen Angela de Jong te gast was in Vandaag Inside.

5. Steven Brunswijk

De arme Steven Brunswijk schoof voor het eerst aan bij Vandaag Inside op de avond van de beruchte ‘kaarsenrel’. De hele tafel lag in een deuk nadat Johan Derksen vertelde dat hij bij een bewusteloze dame een kaars naar binnen had geschoven. Achteraf vertelde Brunswijk dat hij het verhaal eigenlijk niet echt grappig vond, maar lachte omdat het allemaal nogal absurd klonk.

Iedereen vloog elkaar na het incident in de haren, en toen het stof was opgetrokken verscheen Vandaag Inside gewoon weer op de buis. René van der Gijp gebruikte het moment om flink uit te halen naar Brunswijk. "Toen zat ik ’s avonds in de auto terug, en toen dacht ik: dit nooit meer. Naast Steven Brunswijk zitten vond ik wel een dieptepunt. Daar kwam niks uit."

6. DJ Jean

House-DJ Jean Engelaar vertelde in VI Oranje blijft Thuis smaakvolle verhalen over zijn muziekcarrière. Hij had seks met duizenden vrouwen (soms in Dixies), stond te draaien voor de neef van Pablo Escobar ("Met 80 naakte wijven!"), en vertelde ronduit over zijn alcoholgebruik. Johan Derksen zat niet in deze aflevering, maar klaagde de volgende dag tegen Wilfred: "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de redactie zó’n lul uitnodigt?"

DJ Jean hoorde van deze sneer en nam een vreemd filmpje op voor Johan Derksen. "Als je wat te zeggen hebt, face to face: kom maar! Met je grote bek!" Echt veel indruk maakte de dreigende DJ Jean niet, maar we zien hem tóch niet zo snel meer aanschuiven bij Vandaag Inside.

Nieuw seizoen Vandaag Inside

Het nieuwe seizoen Vandaag Inside gaat op 15 augustus van start op SBS6. In november en december zijn de heren zelfs dagelijks op tv, om óók verslag te doen van het WK Voetbal in Qatar (ook al is Johan Derksen helemaal geen fan van het toernooi). De grootste controverses uit de geschiedenis van VI zie je hier.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder