De 5 meest ongemakkelijke momenten uit The Passion

The Passion 2023 wordt vast weer een énorm religieus spektakel! En een kleine uitglijer is echter ook niet erg… Dan hebben we in ieder geval wat om over te twitteren. Dit zijn de vijf meest ongemakkelijke momenten uit eerdere edities The Passion.

De meest ongemakkelijke momenten uit The Passion jack van gelder anita meyer shirma rouse
© NPO 1

Benieuwd naar de cast? Déze BN'er speelt dit jaar Jezus. Oké, en nu door naar de awkard-momentjes:

5. Shirma Rouse is slecht te verstaan

In 2015 werd de rol van Maria vertolkt door Shirma Rouse. De meeste kijkers werden weggeblazen door haar stemgeluid… Maar helaas waren er ook mensen die de zangeres niet goed konden verstaan. Zonde, want dat ging voor hen ten koste van de emotie! Oordeel hieronder zelf.

4. Trijntje Oosterhuis moet opwarmen

Dat de rol van Maria een lastige is, blijkt ook wel uit de kritiek op Trijntje Oosterhuis. Zij leek tijdens de The Passion van vorig jaar wat moeite te hebben in haar rol te komen… En dat terwijl Freek Bartels, Rob DeKay en Tygo Gernandt de kijkers compleet omver wisten te blazen in wat wel ‘de beste editie van The Passion ooit’ wordt genoemd. Er was in eerste instantie behoorlijk wat kritiek op Trijntje Oosterhuis, zo leek ze volgens veel kijkers een beetje buiten adem. Gelukkig wist de zangeres zich op het einde echter nog te revancheren.

3. Famke Louise als verrassing

We blijven nog even bij de editie van 2021. In The Passion is steevast een rolletje weggelegd voor Barabbas – eerder bijvoorbeeld gespeeld door Marco Kroon. Deze Barabbas is volgens het Nieuwe Testament een misdadiger die werd vrijgelaten in plaats van Jezus. De organisatie van The Passion houdt graag geheim wie er in de huid van Barabbas kruipt. In 2021 bleek dat niemand minder dan de destijds in opspraak geraakte Famke Louise te zijn! De zangeres uitte via #ikdoenietmeermee haar ongenoegen over de coronamaatregelen. Vervolgens mocht ze in Jinek komen vertellen hoe dat precies zat. Helaas bleek het een nogal ongelukkig optreden… 

2. Kritiek op Jack van Gelder

Jack van Gelder was in The Passion 2014 te zien als Pontius Pilatus, de persoon die volgens het Nieuwe Testament Jezus liet kruisigen. Jack van Gelder zei destijds vereerd te zijn met zijn deelname. Hij gaf aan zingen helemaal te gek te vinden. Helaas was niet iedereen overtuigd van de zangkwaliteiten van de sportverslaggever…

1. Anita Meyer vergeet tekst

Het ongemakkelijkste moment uit The Passion hebben we te danken aan Anita Meyer. In 2013 vertolkte zij de rol van Maria. Een van de nummers die ze zong, was Hou Me Vast van Volumia! En ergens halverwege dat nummer ging het mis… Anita Meyer raakte de tekst kwijt! In plaats van “niemand weet waarom er mensen slapen in de kou”, zong ze “niemand weet waarom er slep pap in de kou”. Jaren later vertelde ze bij Jinek dat ze in de war raakte toen ze kort daarvoor op haar sjaal stond. Een heerlijk menselijk foutje, dat we met veel plezier nogmaals laten zien:

Ben je na al deze ongemakkelijke momenten wel toe aan wat béste momenten? Dit zijn de meest indrukwekkende optredens uit The Passion.

The Passion is donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.